Din beste guide til Black Friday-salget i Norge.

Prisguiden samler alle butikker og tilbud i Black Week og "Svart Fredag".


Når er Black Friday 2018?

I år faller Black Friday på fredag 23. november 2018.


Prisguiden hjelper deg med å gjøre trygge, gode kjøp.

Våre beste tips til deg som leter etter gode tilbud:


Tips 1: Planlegg hva du skal kjøpe

Tips 2: Sett på et Prisvarsel på det du vil kjøpe - så får du beskjed når prisen går ned!

Tips 3: Legg til denne siden som et bokmerke. Da er du klar til å finne tilbudene i Black Week uke 47.

Dette ønsker Norge seg på Black Friday

Dette ønsker jeg meg:

Butikker med salg

Vet du om en butikk som mangler? Tips oss »

Hvordan ble Black Friday 2017?

Hva var de mest populære produktene vi nordmenn søkte opp i fjor? Her får du noen kjappe tall og fakta om årets største handledag.

Vi i Prisguiden gleder oss alltid til Black Week. Det er uken med desidert størst trafikk på siden vår, og høy interesse for å sjekke priser og få oversikt over salget. Målet vårt er å levere den beste oversikten over salget – slik at du som forbruker gjør trygge, gode kjøp denne dagen. Vår prishistorikk hjelper deg med å skille gullet fra gråsteinen flommen av tilsynelatende gode tilbud fra butikkene.

Sammenlignet med andre land er Black Friday et nytt fenomen i Norge. Det var først i 2009 at Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen her til lands – 140 år etter at den oppstod i USA.

Svart Fredag har blitt til Svart uke

De siste årene har Black Friday utviklet seg mer og mer mot å vare en hel uke – populært kalt "Black Week". Dette så vi også i fjor, da de største elektronikkgigantene knivet om å både være først ute og å få mest oppmerksomhet rundt akkurat sine tilbud.

I ukene før overvåket vi markedet og samlet inn lenker til alle som planla å ha salg, og resultatet ble over 400 butikker i vår oversikt. Vi regner Black Week som lørdagen før (i fjor 18. november) og helt frem til Cyber Monday (27. november). I løpet av denne perioden hadde Prisguiden tre ganger så mye trafikk som vanlig, og på selve Black Friday

På Prisguiden opplevde vi en dobling av trafikken gjennom Black Week og 80 % flere besøkende på selve fredagen. Spesielt vår egen Black Friday-oversikt og Tilbudssiden var populære. Det var også mange som søkte etter annonserte tilbudsprodukter for å sjekke dagens pris, prishistorikken, om den var på lager eller bare lese seg opp på selve produktet.

Så – hva var favorittproduktene til Ola og Kari Nordmann i Black Weekend 2017?

Boblere: Apple TV 4K, LG OLED 55b7v, Motorola G5 Plus, iRobot Roomba 980, DJI Phanthom Spark.

Hvorfor ble akkurat disse produktene bestselgere?

Noe forklares av grunnleggende popularitet før salgsuken og noe av skikkelig gode tilbud.

Galaxy S8 var toppmodellen til Samsung på den tiden og naturlig nok populær. Fra prishistorikken ser vi at Elkjøp kjørte prisen ned fra 6100 kr til 4999 kr 20. november. Beats-headsettet droppet fra 1999 kr til 799 kr (Lefdal) 20. november, og ble et åpenbart godt kjøp. Som eneste produkt utenfor elektronikksegmentet ble Ulvang Rav trukket frem av flere store butikker, som satt ned prisen så den ble rekordbillig. Avslaget var likevel ikke mer enn 150 kr.

Apple iPhone 7 ble fjerde mest populære produkt i Black Week. Den lå på 5900 kr lenge og ble satt ned 1000 kr flere dager på rad - nok til å få Apple-gale Nordmenn til å handle seg ny telefon. Aktivitetsbånd og smartklokkene løsnet skikkelig i fjor, og FitBit sin Blaze ble også satt ned fra «veiledende» 1600 kr til 999,- 20. – 25. november.

Til sammenligning – her var topp 10 mest søkte produkter i Black Week 2016:

Hva er Black Friday?

Årets største handledag

De siste årene har Black Friday vokst til å bli den største handledagen, også i Norge. De fleste nettbutikkene holder et 24-timers salg med svært gode priser og mange fortsetter salget over helga til Cyber Monday. I fjor så vi også at flere butikker tyvstartet uken før og kjørte «Black Week», noe vi også kan forvente i år. Les mer om Black Friday på Wikipedia »

Når er Black Friday 2018?

Black Friday 2018 faller på fredag 23. november og også i år er vi i Prisguiden klar med den beste oversikten til deg! Har du funnet en butikk som mangler i vår oversikt setter vi stor pris på at du tipser oss!

Hvordan fungerer Prisguidens tilbud?

Kunstig høye priser har vært vanlig på Black Friday de siste årene. For at en pris skal kunne kalles et tilbud må det oppfylle strenge regler, så ofte vil butikkene markedsføre produktet med begreper som "Sjekk prisen!" og "Knallkjøp".

Den enkleste måten å sjekke om tilbudet faktisk er et tilbud, er å bruke Prisguiden sin prisstatistikk. Prisguiden sin tilbudstjeneste viser kun gode tilbud basert på prishistorikk, og tjenesten blir oppdatert så raskt vi merker en prisendring – som regel flere ganger i timen.

Tips: Bruk prisvarsel på produktene du faktisk ønsker deg

På Black Friday er det lett å bli overveldet av omfanget og blendet av store prosenter. For å unngå å kjøpe ting du ikke trenger, anbefaler vi å sette opp prisvarsel på de produktene eller kategoriene du er interessert i.

Min Prisguide

Opprett bruker

Glemt passord Ny bruker