Din beste guide til Black Friday-salget i Norge.

Prisguiden samler alle butikker og tilbud i Black Week og "Svart Fredag" 24. november 2017.

Vår butikksjekk: Fredag 23. feb.

Vet du om en butikk som mangler? Tips oss »

Black Friday News - fra Prisguiden

Dette ønsker Norge seg på Black Friday

Dette ønsker jeg meg:

Slik ble fjorårets Black Friday

Hvilke produkter var mest populære på Black Friday i fjor? Vi gir deg fasiten, sammen med våre beste tips til hvordan du får mest ut "butikkenes julaften" i november.

Sammenlignet med andre land er Black Friday et nytt fenomen i Norge. Det var først i 2009 at Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen her til lands – 140 år etter at den oppstod i USA.

For oss i Prisguiden er dette uken med desidert størst trafikk og antall besøkende på våre sider. Det er like spennende hvert år å se hvordan salget utarter seg og 2016-utgaven var intet unntak!

Fra svart dag til svart uke

De siste årene har Black Friday utviklet seg mer og mer mot å vare en hel uke – populært kalt "Black Week". Dette så vi også i fjor, da de største elektronikkgigantene knivet om å både være først ute og å få mest oppmerksomhet rundt akkurat sine tilbud.

I ukene før overvåket vi markedet og samlet inn lenker til alle som planla å ha salg, og resultatet ble hele 399 norske butikker. Expert (nå POWER) var først ute allerede lørdagen før, og det viste seg at også flere av de andre store kjedene hadde planlagt ukessalg som ble annonsert gjennom kundeaviser i postkassa på søndagen.

På Prisguiden opplevde vi en dobling av trafikken gjennom Black Week og 80 % flere besøkende på selve fredagen. Spesielt vår egen Black Friday-oversikt og Tilbudssiden var populære. Det var også mange som søkte etter annonserte tilbudsprodukter for å sjekke dagens pris, prishistorikken, om den var på lager eller bare lese seg opp på selve produktet.

Kinesisk mobil på topp

Hva var folk mest interessert i gjennom Black Week? I forkant gjettet vi på kontoret at spesielt mobiltelefoner, hodetelefoner og annet småelektronikk ville få en enorm oppsving. Hva Ola Nordmann er mest interessert i på selve dagen påvirkes nok både av hva butikkene slår opp som store tilbud, men også hvilke produkter som generelt er populære i perioden. Og fasiten?

Topp 10 mest søkte produkter i Black Week 2016:

Topplisten stemte ganske godt med våre spådommer. Huawei P9 ble droppet kraftig i pris og var også en populær variant på forhånd. Bose sine støydempende hodetelefoner hadde hatt en stigende popularitet de siste årene og var en selvskreven kandidat til topplisten. Som eneste produkt utenfor elektronikksegmentet ble Ulvang Rav trukket frem av flere store butikker, som satt ned prisen så den ble rekordbillig. Avslaget var likevel ikke mer enn 100 kr.

Klar til årets salg 24. november? Lag ønskelista allerede nå!

Når Black Week kommer kan det være vanskelig å holde hodet kaldt. De store kjedene vet hvilke produkter og kategorier som trigger kjøpelysten, og det er lett å bli blendet av tilsynelatende gode tilbud.

Våre beste råd til gode kjøp før Black Friday:

  • Tenk gjennom hva du egentlig trenger eller vil kjøpe i slutten av november. Er det noe du har ønsket deg lenge og som du håper kommer på tilbud, eller vil du benytte salget til å starte julehandelen?
  • Legg inn ønskene dine i en liste på Min Prisguide og motta varsel når prisen blir god nok for deg.

Med ønskelisten klar har du full kontroll når salget starter!

Lykke til i jakten på de gode kjøpene!

Hva er Black Friday?

Årets største handledag

De siste årene har Black Friday vokst til å bli den største handledagen, også i Norge. De fleste nettbutikkene holder et 24-timers salg med svært gode priser og mange fortsetter salget over helga til Cyber Monday. I fjor så vi også at flere butikker tyvstartet uken før og kjørte «Black Week», noe vi også kan forvente i år. Les mer om Black Friday på Wikipedia »

Når er Black Friday 2017?

Black Friday 2017 faller på fredag 24. november og også i år er vi i Prisguiden klar med den beste oversikten til deg! Har du funnet en butikk som mangler i vår oversikt setter vi stor pris på at du tipser oss!

Hvordan fungerer Prisguidens tilbud?

Kunstig høye priser har vært vanlig på Black Friday de siste årene. For at en pris skal kunne kalles et tilbud må det oppfylle strenge regler, så ofte vil butikkene markedsføre produktet med begreper som "Sjekk prisen!" og "Knallkjøp".

Den enkleste måten å sjekke om tilbudet faktisk er et tilbud, er å bruke Prisguiden sin prisstatistikk. Prisguiden sin tilbudstjeneste viser kun gode tilbud basert på prishistorikk, og tjenesten blir oppdatert så raskt vi merker en prisendring – som regel flere ganger i timen.

Tips: Bruk prisvarsel på produktene du faktisk ønsker deg

På Black Friday er det lett å bli overveldet av omfanget og blendet av store prosenter. For å unngå å kjøpe ting du ikke trenger, anbefaler vi å sette opp prisvarsel på de produktene eller kategoriene du er interessert i.

Lykke til i jakten på årets gode tilbud

- hilsen gjengen i Prisguiden - Amund, Robert, Andreas, Geir og Anders :-)

Min Prisguide

Få engangspassord