Black Friday har raskt vokst seg til å bli Norges største handelsdag, med tusenvis av tilbud fra butikker av alle slag: sportsutstyr, verktøy, blomster, klær, sminke, leker og så videre. Nesten uansett hva du ser etter, så finner du noe på Black Friday-salget.

Når er Black Friday?

Black Friday er nesten alltid den siste fredagen i november, og i år er det fredag 27. november. Dette kommer av at tilbudsdagen «feires» dagen etter Thanksgiving, som på sin side feires i USA den fjerde torsdagen i november.

Siden det er så tett mot desember, har Black Friday for mange blitt startskuddet for julegavehandelen. Og selv om stadig flere butikker har gode tilbud hele uka eller måneden, og kaller det Black Week og Black November, er det fortsatt slik at de fleste og beste tilbudene kommer på selve Black Friday.

Tips: Flere butikker slipper sine Black Friday-tilbud kvelden før, så det kan lønne seg å følge med da.

Hvordan gjøre gode kjøp på Black Friday?

På Black Friday kommer det tusenvis av tilbud fra store og små nettbutikker, og det kan være vanskelig å få en god oversikt. Her er noen tips som kan hjelpe deg:

Planlegg, og sett opp Prisvarsel

Tenk gjennom hva du trenger, hva du har tenkt å kjøpe i julegaver, og sett opp Prisvarsel på de produktene eller kategoriene du er interessert i før Black Friday starter. Da gir vi deg beskjed om tilbudene når de kommer.

Tips: Setter du opp Prisvarsel på SMS er du sikker på å være blant de første som får vite det når prisen går ned.

Bruk tilbudssiden vår

Der får du en komplett oversikt over tilbud vi har kvalitetssikret, slik at du kan være trygg på at det er ekte tilbud og gode kjøp. Butikkene kan få tilbudene til å se større ut hvis de har hatt en høy førpris på varen, men vi sjekker dette opp mot prishistorikken og konkurrentenes priser. Én butikk sin 40% rabatt kan nemlig være en annens normalpris, og da er det ikke et godt tilbud. På tilbudssiden finner du bare gode tilbud!

Tips: Hvis du er i tvil, kan du selv sjekke prishistorikken til varen på Prisguiden. Da ser du raskt om det er et godt tilbud du bør slå til på.

Kjøp julegavene nå

Med så mange tilbud får du mer for pengene på Black Friday, enten du vil kjøpe litt flottere gaver, eller sørge for et romsligere budsjett resten av juletiden.

Tips: På tilbudssiden vår kan du filtrere ut tilbud i fra bestemte kategorier, prisområder og butikker. Da kan du for eksempel se alle tilbudene XXL har med minst 25% rabatt og makspris på 500 kroner.

Gjør litt kjapp research

Hvis du finner noe med en veldig høy rabatt, kan det ganske enkelt være et veldig godt tilbud. Men det kan også være at akkurat den modellen du ser på har kommet dårlig ut i test, har fått en bedre konkurrent, eller kommer i en ny, bedre utgave. Ikke bli overrasket om det kommer gode tilbud på GameSphare 4 når arvtakeren GameSphare 5 er like om hjørnet.

Tips: Vi linker til uavhengige testsider på tusenvis av produkter. På kategorisiden kan du også sortere på «Best i test».

Ha is i magen, det kommer flere tilbud

Det er mange virkelig gode tilbud på Black Friday, som kan friste selv den beste av oss til å åpne lommeboka mer enn vi hadde tenkt. Men det koster mye å kjøpe ting du ikke trenger, selv om rabatten var stor. Det kommer flere gode tilbud og salgsdager. Sett opp et Prisvarsel og hold hodet kaldt. Snart er det romjulssalg. Så er det nyttårssalg, januarsalg, Green Friday, Singles Day, og før du vet ordet av det er det Black Friday igjen.

Tips: Lag deg en Favorittliste, så kan du ha Prisvarslene klare til neste salg.

Det er lov å ombestemme seg

Når du handler på nett, har du automatisk 14 dagers angrerett, og du får pengene tilbake eller en tilgodelapp hvis du sender varen tilbake tidsnok. Mange butikker har også «Åpent kjøp» mye lengre enn de første 14 dagene, slik at du kan teste produktet og likevel levere det tilbake. I tillegg har tilbyr flere utvidet bytterett frem mot jul.

Tips: Sjekk vilkårene for butikkene du har tenkt å handle hos. Kjøper du fra butikker som har stort utvalg, er det enklere å få brukt en tilgodelapp.

Hvordan fungerer Prisguidens tilbud?

Selv om det er veldig mange gode tilbud på Black Friday, er det mye som kan få dem til å se bedre ut enn de egentlig er. Vi hjelper deg med å finne de virkelig gode. Tilbudene du ser på tilbudssiden vår er kvalitetssikrede gode tilbud, basert på prishistorikk fra alle butikkene som selger varen du ser på. Og tjenesten blir oppdatert så raskt vi merker en prisendring – som regel flere ganger i timen.

På tilbudssiden får du den beste oversikten over alt som er på tilbud »