Om Astrobutikken.no

Astrobutikken er et nettsted og en butikk for astronomi- og astronomirelaterte produkter. Vi som driver denne nettbutikken er: Science fiction-forfatter Anne Mette Sannes og astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard

Anne Mette Sannes er science fiction-forfatter, meteorittleter og produsent av dokumentarfilmer om verdensrommet. Sannes har en interfakultær cand.mag.-grad fra Universitetet i Bergen, holder foredrag og astroshow om verdensrommet og har hyppige opptredener i media i forbindelse med himmelbegivenheter, meteorittfall og astronomi. Ledet utenlandssendingen under Venus-passasjen i Tromsø i 2012 sammen med ektemannen Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard har hovedfagseksamen i astrofysikk fra Universitetet i Oslo (UiO). Røed Ødegaard var i flere år formidler for Institutt for teoretisk astrofysikk ved UiO, daglig leder for Solobservatoriet på Harestua samt leder for Norsk Astronomisk Selskap. Har også vært ansatt ved Naturfagsenteret ved UiO. Har ledet en rekke større formidlingsarrangementer i forbindelse med himmelbegivenheter og har hyppige opptredener i media.

Sammen driver de firmaet Sannes & Ødegaards Univers AS, nettstedene astroevents.no, starship.no, svalbard2015.no samt astrobutikken.no. De utgir bøker og filmer om verdensrommet, leter etter meteoritter og krysspeiler observerte meteorittfall, samt holder foredrag og astroshow rundt i landet. Høsten 2011 deltok de på historiens første stjernereisekonferanse i Orlando, USA. Under Venus-passasjen i Tromsø i 2012 ledet de utenlandssendingen som ble sendt til en rekke land.

Siste omtaler
  • Grethe Nordlund 21.03.2015 Ca. 2 uker
    Bestilte solformørkelsesbriller i god tid i forveien. Sendte 3 mail om avbestilling denne uka, for jeg skjønte at de ikke rakk det. Fikk ingen svar på mail el. tlf. Brillene kom på ettermiddag, 20. mars, flere timer etter formørkelsen. Så ingen reaksjon på min avbestilling på briller, pr. mail. Står heller ingen avsender på konvolutten med briller. Så må lete fram adresse til astrobutikken for å returnere de.