Skal du kjøpe ny TV er det lett å bli forvirret av begreper som OLED, QLED, HDR og 4K. Og hvor stor bør egentlig TV-en være? Vi har gått i gjennom haugevis av TV-er og tilhørende tester og omtaler, for å hjelpe deg å gjøre valget av din nye TV litt enklere.

Er du ute etter en billig TV?
Eller noe midt i mellom?
Hva med det aller råeste?


Dagens TV-er er så gode at du rett og slett trenger en stor TV for at den gode bildekvaliteten virkelig skal vise seg fra sin beste side. 55-tommer har nærmest blitt den nye bransjestandarden, og 65-tommerne har også fått sitt gjennombrudd det siste halve året. Derfor er også TV-ene i denne guiden 55- og 65-tommere. De fleste TV-ene kommer uansett i forskjellige størrelser, så du kan velge den størrelsen som passer for deg.

4K og HDR er to standarder som så godt som alle TV-er i dagens marked støtter. 4K er rett og slett fire ganger høyere oppløsning enn de vanlig HD TV-ene, og kalles gjerne UHD. HDR er derimot et stempel som sier noe om lysstyrke, kontrast og farger. Dyrere TV-er har ofte en kraftigere innmat som forbedrer bildekvaliteten, kontrasten, farger og sortnivå. Hvor god TV-en er til å vise sort har for eksempel mye å si for hvor godt de andre fargene oppleves. Selv om det er mange vanskelige begreper i TV-verdenen, frykt ikke – Prisguiden har funnet frem til 10 TV-er, som uansett bør få deg til å trekke litt ekstra på smilebåndet en fredagskveld i sofakroken.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Er du ute etter en billig TV?

Du trenger ikke å bruke hele månedslønna for å få en knallbra TV!

LG 55UJ630V

LG 55UJ630V

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: Bak/Full-LED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

Dette er en av de billigste 55-tommer TV-ene fra LG med 4K og HDR, men at den er billig betyr ikke at det ikke er en bra TV. Tvert imot får du ekstremt mye TV for pengene, selv om bildekvaliteten så klart ikke er like god som de dyrere TV-ene. Fargene og detaljene er uansett i god kvalitet, og det er på sortnivået du merker prisforskjellen best. 

Der denne TV-en derimot virkelig skinner er på det som kalles signal-forsinkelse ("input-lag"). Dette er hvor lang tid det tar fra TV-en mottar et signal til det skjer noe på skjermen. Tek.no melder om en signal-forsinkelse på mindre enn 13 millisekunder, godt under halvparten av de fleste andre TV-er, noe som gjør at dette fort kan være et veldig godt alternativ for gamere som må være raske på avtrekkeren.

 

Samsung UE55MU8005 

Samsung UE55MU8005

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: LCD, Edge LED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

Noen av de beste TV-kjøpene du kan gjøre, er tidligere års toppmodeller. Denne TV-en fra Samsung sin 8-serie gir deg ekstrem bildekvalitet for pengene. TV-en har et såkalt 360°-design som er slankt og moderne, og gjør at den tar seg bra ut selv på baksiden. Samsung har fått til dette ved at de har skjult kablene som gir strøm og signaler. De har også tatt en overhaling av fjernkontrollen sin som har blitt mye mer elegant og minimalistisk, slik at knappene man aldri bruker er borte.

Bildekvaliteten er også meget bra. DinSide stemplet TV-en «Anbefalt produkt» og ble spesielt imponert over det gode sortnivået og mengden av detaljer. Selv på standardinnstillingene har denne TV-en gode farger. Så for deg som ikke vil ha bryet med å tukle med innstillingene, er dette et godt valg.

 

 

Eller midt i mellom?

I mellomsegmentet er priskrigen størst, så det er her du finner de virkelig gode kjøpene!

LG OLED55B7V 

LG OLED55B7V

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: OLED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

 LG er produsenten som står bak den såkalte OLED-teknologien. Dette fungerer ved at hvert enkelt piksel kan skrus av og på separat. Dette gjør at sortnivået og fargekontrastene er fantastiske. Bevegelsen i bildet er også i toppklasse, så dette er også en kjempegod TV for sportsidioten. Skjermen er faktisk den samme som du finner på noen av LG’s dyrere modellene. Og grunnen til at den er en god del billigere er rett og slett at LG ikke har brukt så mye tid på designet, men som Lyd & Bilde sier i sin test ser den «på ingen måte trist ut».

Denne TV-en er innstegsmodellen i LG sin OLED-serie, men med en hyllepris på nesten 40 000 kr da den var ny i mars 2017, er dette fremdeles et av markedets aller beste kjøp. TV-en leveres med LG sin “Magic Remote”, som fungerer som en laserpeker og gjør navigasjonen til en lek. Det verste å si om denne TV-en er at lyden er litt spinkel. Er du derimot en av de som har investert i en lydplanke, skal det godt gjøres å få en like god TV til samme pris. Ønsker du deg en større TV, kommer denne også i 65 tommer.

 

Samsung QE55Q7F 

Samsung QE55Q7FNAT

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: QLED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

Samsung er den eneste av de store produsentene som ikke har kastet seg på OLED-bølgen, og prøver heller å ta opp kampen med sin QLED-teknologi. QLED er en LCD-skjerm hvor Samsung har dytta inn små, mikroskopiske partikler som reagerer på lys, kalt “Quantum Dots”. Fordelen med QLED er at skjermen er særdeles lyssterk i forhold til OLED-skjermene og fjorårets modeller hadde ifølge  Lyd & Bilde «imponerende farger, som har flere nyanser og større intensitet enn vi er vant til å se fra både OLED og LCD». Samtidig er både sortnivå og kontrast er knallbra, selv om OLED-skjermene fremdeles er et lite hestehode foran på disse punktene. 

Bevegelsene i bildet er også klare og skarpe uten at fotballen eller skiløperen får lange streker etter seg. Samsung har også gitt denne TV-en en skikkelig design-overhaling, og bruker det slanke og elegante 360°-designet som gjør at TV-en tar seg godt ut fra alle vinkler. Alt i alt er QLED et meget godt alternativ til OLED. I lysere omgivelser tar kanskje QLED TV-en en knapp seier, men OLED TV-ene stikker av med seieren på nattestid. Du får også denne TV-en i 65- og 75- tommer.

 

Samsung The Frame UE55LS03 

Samsung The Frame UE55LS03

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: Edge LED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

Vil du ha en TV som ser like bra ut når du ikke ser på den, som når du ser på den? I så fall er kanskje Samsung The Frame TV-en for deg. TV-en kommer i fire størrelser fra 43 til 65 tommer. Det ble sluppet en ny serie av The Frame sommeren 2018, med oppdatert teknologi. Vi har ingen grunn til å tro at bildekvaliteten har blitt noe dårligere, så det er nok fremdeles en TV som leverer meget gode bilder. Det store partytrikset er allikevel hva som skjer når du slår den av. 

Samsung The Frame har nemlig en kunst-modus hvor skjermen dimmes ned til det ser ut som papir. Dette gjør at TV-en plutselig ser ut som et maleri eller fotografi, og vil garantert gi vann i munnen til en interiørbevisst TV-titter. Du har massevis av kunst å velge mellom, og du kan enkelt kjøpe flere kunststykker, eller legge inn dine egne bilder. Som Tek.no nevner i sin test av den forrige serien, bruker en gjennomsnittsnordmann TV-en sin fire timer om dagen. Så hvorfor ikke få glede av TV-en resten av tiden også?

 

Sony KD-55XF9005

Sony Bravia KD-55XF9005

Skjermstørrelse: 55 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: Bak/Full-LED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

 Sony er kjent for å lage TV-er med knallbra bildekvalitet, og har fortsatt den tradisjonen med denne TV-en. 2017-modellen var en av fjorårets testvinnere, og er forøvrig fremdeles et knallbra kjøp. Sony har tatt 2018-modellen et steg videre, og 65-tommer varianten har allerede rukket å stikke av med et «Best i Test»-stempel i Lyd & Bilde. De nevner blant annet et sylskarpt bilde, nydelig fargegjengivelse med kruttsterke nyanser og et jevnt, flytende bilde uten sjenerende streker rundt bevegelsen på skjermen. 

Denne TV-en klarer seg dermed godt til både sport, film og serier, og er en veldig god TV som gjør det meste på en fantastisk måte. Hvis vi skal trekke for noe, må det bli lyden som er noe spinkel. Så for å gi den gode bildekvaliteten den partneren den trenger, for å virkelig heve TV-opplevelsen et ekstra hakk, anbefaler vi en ekstra lydplanke eller hjemmekinoanlegg. TV-en kommer i hele fire forskjellige størrelser helt fra 49 til 75 tommer.

 

Philips 65PUS8303 

Philips 65PUS8303

Skjermstørrelse: 65 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: Bak/Full-LED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

 Philips viser med denne TV-en at du fremdeles kan få meget god TV uten at det trenger å stå OLED eller QLED i modellnavnet. Lyd & Bilde melder om et sylskarpt og detaljrikt bilde. Fargene er sterke og naturtro, og blir enda livligere med Philips sitt Ambilight-system. Ambilight er en rekke LED-lamper som sitter på baksiden av TV-en og lyser opp veggen bak TV-en. Dette gjør at følelsen av skjermen og kontrasten blir større, og skal visstnok også være med på å gjøre deg mindre sliten i øynene over tid. 

Tar vi med at lyden er krystallklar og kraftig med et eget basselement på baksiden som gir lydbildet mer fylde, og et stilrent og flott design, er dette virkelig en TV som virkelig utfordrer de mer omtalte OLED og QLED skjermene. TV-en har i skrivende stund allerede vært på tilbud helt nede i 13 000 kr ved et par anledninger, så her er det også store muligheter for å gjøre et varp. Du får også denne TV-en i 55 tommer.

 

 

Eller kanskje du vil ha det aller råeste?

For deg som ønsker og krever det aller beste TV-verdenen har å by på!

Philips 65OLED873 

Philips 65OLED873

Skjermstørrelse: 65 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: OLED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

 Philips har for lengst hoppet på OLED-toget, med det ekstremt gode sortnivået og kontrasten som følger med. Og det vises godt i denne nykommeren fra Philips. De har tatt med seg det beste fra fjorårets modeller, og utviklet seg på nye måter. Det følger for eksempel med to fjernkontroller. En litt større fjernkontroll med tastatur på baksiden, og en snerten, liten fjernkontroll som i tillegg har talestyring. Tar vi med den fantastiske bildekvaliteten og det patenterte Ambilight-systemet til Philips, som lyser opp veggen bak TV-en i samme farger som på skjermen, får vi en TV som virkelig slår godt fra seg. 

Du har en rekke moduser å velge mellom, og Philips har også lagt inn tid på å få standard-innstillingene så bra som mulig, noe som er gode nyheter for deg som ikke ønsker å fikle rundt i innstillingene. Lyden er klar og god, og tåler også høyere volum uten irriterende spraking. Alt i alt er dette en knallbra TV, så det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Lyd & Bilde stemplet TV-en «Spesielt anbefalt».

 

Sony Bravia KD-65A1 

Sony Bravia KD-65A1

Skjermstørrelse: 65 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: OLED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

 Dette er en 65- tommer OLED-TV for entusiastene, noe som prisen også viser. Men det er mer enn bare bildekvaliteten som skiller denne fra billigere modeller. I tillegg til bildekvaliteten, som åpenbart er bra i en OLED fra Sony i denne prisklassen, har denne TV-en et utsøkt design. Den syltynne skjermen står rett på TV-benken og støttes opp av en flott utformet støtte, hvor du også kobler inn de enhetene du ønsker. 

Sony har også tenkt helt nytt rundt lyden. Her er det ikke et par slappe høyttalere som sitter under TV-en. I stedet har Sony utviklet en løsning hvor selve skjermen fungerer som høyttaler, godt hjulpet av et basselement på baksiden av TV-en. Og det fungerer meget bra. Som Tek.no sier, før de setter på anbefalt-stempelet: «Det koster riktignok å være kar, men like fullt er dette en TV vi uten skrupler vil anbefale deg». TV-en kommer også i 55 tommer.

 

Samsung QE65Q9FN 

Samsung QE65Q9FN

Skjermstørrelse: 65 " | HD-støtte: Ultra HD (4K) | Skjermteknologi: QLED | HDR: Ja | Smart TV: Ja | 3D-støtte: Nei

Denne TV-en skal være selve kirsebæret på toppen av Samsung-kaka. Den er kapteinen som skal styre Samsung-skuta. Generalen som skal lede Samsung sine TV-er i kampen mot OLED. Kan den klare strabasene?

Ja, ja det kan den!

Den nye toppmodellen til Samsung imponerer stort på så godt som alle punkter. Sortnivået er så tett opptil OLED at det er utfordrende å se forskjell. I tillegg er lysstyrken blendende god, og fargegjengivelsen er kanskje det beste vi har sett noensinne. Den trenger riktignok en runde med kalibrering for å virkelig få maks ut av bildekvaliteten, men det fortjener også denne TV-en. I tillegg til den fantastiske bildekvaliteten er denne TV-en proppfull av nyskapende teknologi. Den kommer også i 55 og 75 tommer.

Den kan brukes som en del av Samsungs smarthus-nettverk, hvor du for eksempel kan sjekke hva du har i kjøleskapet, eller når vaskemaskinen er ferdig. Den har en egen «Gaming mode», som gjør at forsinkelsen av bildesignalet krymper betraktelig. Den har også fått en «Ambient mode», som ligner på kunst-modusen vi kjenner Samsung The Frame. Dette er rett og slett en TV som virkelig sparker fra seg i High-End segmentet og har fått full pott i testene til både Lyd & Bilde og Tek.no.

 

Det er ofte tilbud på TV-er. Her finner du de beste tilbudene akkurat nå »

 

Hele sortimentet av TV-er finner du her »

 

Noen gode tips 

  • Bildekvaliteten på TV-ene er ofte langt bedre enn lydkvaliteten. For å få gromlyden kan du se vår lydplanke-guide her »
  • Mange av TV-ene kommer i forskjellige størrelser, så om du ønsker en større eller mindre versjon av TV-en kan du bruke filtrene til å finne den som passer deg.
  • Se alltid etter tester og omtaler før du handler slik at du ikke gjør et bomkjøp. Spesifikasjonene sier ofte lite om bildekvalitet og brukeropplevelse.
  • I Prisguiden kan du enkelt sammenligne TV-er. Juster filtrene i kategorien for å skreddersy søket til ditt behov og sett TV-ene opp mot hverandre ved å bruke sammenligningsfunksjonen. Se alle TV-er her »
  • Se alle tilbudene her »

 

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!!