Tredemølle-guide: De 8 beste tredemøllene i tre prisklasser

På tide å legge inn litt innsats for helsa? Vi har funnet åtte gode tredemøller som kan hjelpe.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alle tredemøller i Prisguiden her »


Ble det for mye ferie i ferien? Eller trenger du bare å komme deg litt i form? Godt tenkt, ditt fremtidige jeg kommer til å takke deg! Det er bra å utfordre hjertet og lungene med jevne mellomrom, og en god måte å få til dette på, er å trene hjemme. Da fjerner du dørstokkmila, og det blir lettere å legge inn en eller flere små økter på travle dager.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

Hopp rett til:

Sjekk også våre andre treningsmaskin-guider:

Fordeler med en tredemølle

  • Det er enkelt, siden de fleste kan løpe fra før av. Det er noe vi gjør naturlig, fra vi er små. Behovet og terskelen for å lære eller forbedre riktig teknikk er mindre enn for eksempel med en romaskin.
  • Det kan være mer skånsomt enn å løpe på asfalt, siden mange tredemøller kommer med god, innebygget demping. Og det er ingen sleipe røtter eller glatte steiner du kan skli på.
  • Du får full kontroll over farten og helningen, og dermed også intensiteten på treningen. Det er bare å stille inn det du skal ha, og henge med.
  • Du er ikke avhengig av været eller føret.

Ulemper med en tredemølle

  • De som tåler mye og hard bruk koster ganske mye.
  • Belastningen er stor, særlig for nybegynnere og tyngre personer. Selv med demping er løping en aktivitet med mye belastning på rygg, hofter, knær og ankler. Hvis du ikke er vant med mye løping bør beregne en god innkjøringsperiode og ta det forholdsvis rolig i starten.
  • De tar en del plass, i alle fall hvis du skal ha en stødig tredemølle med stor løpeflate.
  • De bråker. Selv med en stillegående motor vil dunkingen fra løpingen lage mye lyd, som kan forstyrre de som bor med og rundt deg.
  • De trenger vedlikehold. I motoriserte tredemøller er det slitasjedeler som må smøres og (etter en tid) byttes. Undersøk hvor enkelt det er å gjøre selv, eller om det er noen i nærheten du kan leie inn.

 

Beste budsjettvalg (ca. 5000 - 7500 kroner)

Master T20

For å finne den beste, rimelige tredemøllen på markedet nå satte vi opp et enkelt søk her på Prisguiden. Der har vi sett etter tredemøller som koster mindre enn 7500 kroner, som har minst 40 centimeter bred løpeflate, som tåler brukere på 100 kg, og som har en forholdsvis sterk motor på minst 2 hestekrefter. Da har vi tre modeller som skiller seg ut, og vårt valg faller på Master T20.

Med en forholdsvis stor løpeflate og sterk motor skal denne tredemøllen tåle både jogging og løping, litt avhengig av hvor tung brukeren er, men siden maks brukervekt er på 120kg og stigningsvinkelen kan justeres opp til hele 16%, er den også godt egnet for større brukere som vil trene ved å gå raskt i oppoverbakke. Den er sammenleggbar med «soft-drop»-funksjon, har mottaker for pulsbelte og hele 25 ulike programmer, så brukervennligheten er definitivt ivaretatt.

Alternativer: Hvis du trenger en tredemølle som tåler litt mer, kan du se på Titan Fitness Life Athlete T64. Den er noe dyrere, men har et større løpebånd, sterkere motor og raskere toppfart. Du kan også se flere alternativer her »

Beste for aktiv hjemmebruk (ca. 7500 - 15 000 kroner)

Sole F63

Etter mye lesing, grubling, grunning og sammenligning, har vi landet på Sole F63 som vårt valg til tredemølle for den aktive fritidsløperen. Her får du her en tredemølle med stor løpeflate, en sterk motor på 3 hestekrefter, høy toppfart og gode motbakkemuligheter. I tillegg er den såpass solid at den tåler brukere på opp til 147 kg, noe som betyr at selv store personer kan løpe raskt på den.

Løpebåndet skal dessuten være slik at du ikke blir statisk elektrisk av det, og TreadmillReviews.net gir den skryt for å bruke deler av høy kvalitet, noe som lover godt for holdbarheten. En hydraulisk mekanisme gjør den enkel å legge sammen og slå ut, så denne vil passe godt for deg som vil ha en sammenleggbar tredemølle som skal tåle mye og forholdsvis tung bruk.

Alternativer: De noe dyrere Sole F85 og F80 kommer jevnt over bedre ut i testene, med en sterkere motor og større løpeflate. Men de er dyrere, og F63 vil nok gjøre jobben for de fleste. Vil du derimot gå litt ned i pris, er LifeSpan TR1200i et godt alternativ. Den kom ut som førstevalget til Live Longer Running. Du finner enda flere alternativer her »

 

Beste proffmaskin

Hvis du løper veldig mye, eller dere er flere som skal bruke maskinen ofte, bør du gå opp litt i pris og se på maskiner som er beregnet for å brukes på treningssenter og i felles treningsrom. Da får du en tredemølle som tåler hard bruk over lang tid.

Abilica Premium AC

En vi har sett anbefalt flere steder, er NordicTrack C 1750, som kommer godt ut hos både USA Home Gym og Top Ten Reviews. Men hvis den ikke er å oppdrive, skal Abilica Premium AC være et solid alternativ. Og når vi går dem etter i sømmene, skjønner vi raskt hvorfor de blir anbefalt. Med Abilica Premium AC får du en toppfart på hele 24 km/t, en AC-motor på 3 hestekrefter, og med en maks brukervekt på 180 kg, er det tydelig at dette er en maskin som er laget for å tåle mye juling. Den svært store løpeflata på 154x60 cm gir deg litt ekstra slingringsmonn, og vil passe godt til store løpere.

NordicTrack C 1750 ligger så vidt litt bak med en litt mindre løpeflate på 152x55cm, maks brukervekt på 141 kg og toppfart på 22 km/t, men har til gjengjeld langt flere løpeprogrammer og mulighet for brattere stigning, som er fint for motbakketrening.

 

Alternativer: Hvis du synes 30 000 kroner er litt i overkant for en tredemølle, kan du se til de litt rimeligere NordicTrack C 1650 og Abilica Stream TM 60 AC. Abilica kaller sistnevnte for sin toppmodell for hjemmetrening, den har en to-hesters AC-motor, toppfart på 22 km/t, stor løpeflate og 12 løpeprogrammer. Men NordicTrack C 1650 har sterkere motor, flere programmer og tåler tyngre brukere, uten å være dyrere, så det kan være verdt å se på den. Trykk her for å se dem begge sammenlignet med Sole F85, og trykk her for flere andre, gode alternativer »

 

Ikke glem gode joggesko da; heldigvis har vi en guide for det også »

Se også våre andre guider her »

God trening :-)

Populært akkurat nå

Sist sett på