Av den såkalte wearable-teknologien er smartklokkene de mest avanserte. Disse skal kunne være med deg på trening, sove med deg og mase på deg når aktiviteten din er litt laber - akkurat som kjæresten! Du skal kunne bruke den til å motta varlser fra telefonen, svare på meldinger, styre musikk og ta enkle telefonsamtaler. Den skal med andre ord sørge for at du slipper å fiske frem mobiltelefonen hver gang det skjer noe.

Etter å ha lest igjennom en haug av tester, har vi funnet frem 4 smartklokker du bør se litt nærmere på dersom du vurdere å kaste deg på trenden.

Ønsker du en klokke for mer seriøs trening, bør du kanskje se på de mer spesialiserte pulsklokkene. Dersom du kun vil ha litt bedre oversikt over din daglige aktivitet kan de noe enklere aktivitetsmålerne kanskje være det du trenger.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

FitBit Ionic

FitBit Ionic

Operativsystem: Fitbit OS | Innebygd pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | GPS: Ja | Berøringsskjerm: Ja | Vanntett opptil: 50 m

FitBit, mest kjent for sine aktivitetsarmbånd, har med Ionic forsøkt seg på en vaskeekte smartklokke. Operativsystemet heter FitBit OS, men dessverre meldes det av iT-avisen om "relativt få apper", selv om det nok vil komme flere etterhvert.

Med Ionic har FitBit tatt med seg alt de er så gode på, og puttet inn flere smartfunksjoner. Treningsappene er fremdeles gode, selv om de ikke kan måle seg med de mer spesialiserte treningsklokkene. Den har et flott, firkantet design som kanskje kan minne litt om slank Apple Watch, med et greit utvalg utskiftbare reimer.

Ionic kan skilte med en god batteritid og enkel betjening, men mangler blant annet funksjon for å svare på SMS. Dette er en smartklokke som ypper med mer etablerte aktører som Samsung Gear og Apple Watch, og den er absolutt et veldig godt alternativ.

Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 Classic

Operativsystem: Tizen | Innebygd pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | GPS: Ja | Funksjoner: Barometer, Kompass, Høydemåler, Pulsmåler, Klokke, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop | Berøringsskjerm: Ja

Smartklokka til Samsung ligner på en vanlig klokke, og passer i motsetning til mange av sine konkurrenter med vanlige klokkereimer. Gear S3 bruker Samsung sitt eget operativ system, Tizen OS, og det er et godt utvalg av apper. Vær likevel obs på at klokka fungerer best med Samsung sine egne mobiltelefoner, selv om den også fungerer med andre android-telefoner.

Samsung har også fått til at man kan sende SMS og ringe via klokka, i tillegg til de obligatoriske trenings- og værappene. Dette er en smartklokke som gjør det en smartklokke skal, og den får spesielt skryt for brukervennligheten og det gode designet. Som DinSide.no skriver "Samsung Gear S3 er et godt kjøp" før de ga klokka terningkast 5.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 42mm

Operativsystem: watchOS | Innebygd pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | GPS: Ja | Funksjoner: Høydemåler, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Gyroskop, Nærhetssensor | Berøringsskjerm: Ja

Populære Apple Watch har kommet i sin tredje utgave. Utvalget av reimer er større enn noen gang, selv om selve designet er uendret. Innmaten har derimot fått seg en oppgradering og Apple Watch Series 3 er både raskere og har bedre batteri enn forgjengeren.

Den har også fått et barometer, slik at den kan måle høydemeter og hvor mange trapper du forserer. Trening- og helseappene har også fått en liten oppgradering - nå kan Apple Watch følge med på hjerterytmen din og varsle deg hvis den oppdager uregelmessigheter. Ellers er det ikke fryktelig mye nytt med Apple Watch Series 3, den er rett og slett bare litt bedre enn Series 2 på de aller fleste måter. Apple Watch Series 3 er derfor i følge DinSide "kanskje den beste smartklokken om du bruker iPhone".

Huawei Watch 2 4G

Huawei Watch 2 4G

Operativsystem: Android Wear | Innebygd pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | GPS: Ja | Funksjoner: Barometer, Kompass, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop | Berøringsskjerm: Ja

Huawei har med sin nyeste smartklokke kommet en del av de mer kjente aktørene i forkjøpet, ved å lansere en klokke som kan koble seg rett opp på 4G nettet. Den har både eSIM og en egen luke for et nano-SIM. Mobiltelefonen trenger derfor ikke å være i nærheten for at du kan bruke klokken til å ringe, sende tekstmeldinger og gjøre andre fiffige oppgaver.

Huawei Watch 2 bruker operativsystemet Android Wear som er proppfull av forskjellige apper og kan lett parres med alle Android telefoner. I tillegg har den alle de andre funksjonene vi kjenner fra andre smartklokker. TEK.no melder derimot at de "sitter igjen med mye plastfølelse med klokken i hånden". Huawei Watch 2 er en god smartklokke, men har litt igjen på byggkvalitet og brukervennlighet.

 

Se flere populære smartklokker i Prisguiden »

Dersom du ikke ser behovet for en mobil på håndleddet, ta en titt på vår guide om aktivitetsarmbånd »

Ønsker du en klokke til mer seriøs trening, se også vår guide om pulsklokker »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!