Smartklokke-guide: De 4 beste smartklokkene i 2021

Har du vurdert å hoppe på smartklokke-trenden? Etter å ha lest igjennom en haug av tester, har vi funnet frem 4 smartklokker du bør se litt nærmere på.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alle Smartklokker i Prisguiden her »

 

Av den såkalte wearable-teknologien er smartklokkene de mest avanserte. Disse skal kunne være med deg på trening, sove med deg og mase på deg når aktiviteten din er litt laber - akkurat som kjæresten! Du skal kunne bruke den til å motta varlser fra telefonen, svare på meldinger, styre musikk og ta enkle telefonsamtaler. Den skal med andre ord sørge for at du slipper å fiske frem mobiltelefonen hver gang det skjer noe.

Etter å ha lest igjennom en haug av tester, har vi funnet frem 4 smartklokker du bør se litt nærmere på dersom du vurdere å kaste deg på trenden.

Ønsker du en klokke for mer seriøs trening, bør du kanskje se på de mer spesialiserte pulsklokkene. Dersom du kun vil ha litt bedre oversikt over din daglige aktivitet kan de noe enklere aktivitetsmålerne kanskje være det du trenger.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 44mm

watchOS | Innebygd pulsmåler | GPS | Vanntett | Høydemåler, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Lyssensor, Nærhetssensor, VO2-måler | Berøringsskjerm |

Populære Apple Watch har kommet i sin sjette utgave. Utvalget av reimer er større enn noen gang, og skjermen er like god som den har vært hos forgjengerne. Innmaten har igjen fått seg en oppgradering, men batteriet fortsetter å være i spinkleste laget og må se seg slått av de fleste konkurrenter. Fokuset på trening- og helseappene er stadig prioritert av Apple, med et stort utvalg av treningsmoduser og funksjoner som EKG og oksygenmetning.

Apple Watch Series 6 er på ingen måte noen revolusjon, og som i tidligere generasjoner er ikke oppdateringene alt for imponerende. TEK.no konkluderer likevel sin test med: “Apple Watch er fortsatt den beste og mest «komplette» smartklokka på markedet”. Det er derimot flere konkurrenter som begynner å utfordre tronen.

Apple Watch Series 6 kommer i to størrelser, 40mm og 44mm, hvor du kan få begge størrelsene med eller uten støtte for 4G via eSIM. Apple lanserte også Apple Watch SE, med litt begrenset funksjonalitet.

Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3 45mm 4G

Tizen | Innebygd pulsmåler | 4G | GPS | Vanntett | Barometer, Pulsmåler, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop |

Samsung begynner virkelig å få draget på det å lage smartklokker. Samsung Galaxy Watch 3 ligner på en vanlig klokke, og støtter, til stor glede for mange, helt vanlige 22mm klokkereimer. Pulsmåleren har fått seg en overhaling og er mye mer nøyaktig enn tidligere modeller. I tillegg har batteriet blitt litt mindre, uten at det har gått ut over batteritiden, som skal vare i hele fire dager.

Samsung Galaxy Watch 3 støtter også eSIM, noe som gjør at du har muligheten til å bruke klokka nærmest som en telefon, selv om telefonen ikke er i nærheten. Det betyr at du ikke trenger å ta med deg mobilen f.eks på løpetur, men at du fremdeles kan ta i mot meldinger og samtaler. Som hos Apple er det ikke veldig store oppgraderinger fra forrige modell. Likevel er Samsung Galaxy Watch 3 i følge TEK.no “en god evolusjon av forrige Galaxy Watch”.

Samsung Galaxy Watch 3 kommer i to størrelser på 41mm og 45mm, og du kan få de både med og uten støtte for 4G via eSIM.

Huawei Watch GT2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro

Innebygd pulsmåler | GPS | Vanntett | Barometer, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer | Berøringsskjerm | Bluetooth |

For å være helt ærlig er ikke Huawei Watch GT2 Pro en ordentlig smartklokke. Det er nemlig ikke mulig å laste ned apper til klokken, noe som kan være resultatet av USAs boikott av Huawei som gjør at de ikke får samarbeide med Google som de gjorde på tidligere modeller. Men når det er sagt mangler det ikke på funksjoner på klokken.

Over 100 forskjellige treningsaktiviteter finnes på klokka, sammen med en rekke sensorer som pulsmåler, oksygenopptak, søvnmåling, stress og mye mer. Ikke at dette ikke finnes i andre mer komplette smartklokker, men Huawei kombinerer dette med svært god byggekvalitet og opptil 10 dagers batteritid. Så om du ikke ser behovet for apper, kontaktløs betaling og deling av treningsdata til tredjepartsapper, er Huawei Watch GT2 Pro, som DinSide så elegant konkluderte, et “meget godt valg for deg som verdsetter høy byggekvalitet og lang batteritid”.

Garmin Venu

Garmin Venu

Innebygd pulsmåler | GPS | 24/7 Aktivitetsmåler | 24/7 Pulsmåler | Vanntett | Berøringsskjerm |

Garmin Venu er en heller ikke en fullblods smartklokke, men ligger i brytningpunktet mellom en smartklokke og en pulsklokke. Den har ikke like mange treningsfunksjoner som de råeste pulsklokkene til Garmin, og mangler funksjoner som avansert treningsanalyse og integrasjon med live-segmenter fra f.eks. Strava. Likevel er alt av trådløs betaling, GPS og mulighet til å laste ned apper på plass, og gjør Garmin Venu til et godt valg for deg som ikke har behov for de mest avanserte treningsklokkene.

Garmin Venu kommer uten muligheten for eSIM, noe som gjør at du er nødt til å ha mobilen i nærheten for å få maks ut av klokka. Dette er slett ikke uvanlig for smartklokker, men greit å være klar over. Det bør også nevnes at Garmin Venu funksjonsmessig er veldig lik Vivoactive 4, men at Garmin Venu har en bedre AMOLED-skjerm. Men som Hardworkout sier i sin test: “Uansett hvilken av disse to modellene du velger, så er sannsynligheten stor for at du blir fornøyd!”

 

Se flere populære smartklokker i Prisguiden »

Dersom du ikke ser behovet for en mobil på håndleddet, ta en titt på vår guide om aktivitetsarmbånd »

Ønsker du en klokke til mer seriøs trening, se også vår guide om pulsklokker »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!

Populært akkurat nå

Sist sett på