Av den såkalte wearable-teknologien er smartklokkene de mest avanserte. Disse skal kunne være med deg på trening, sove med deg og mase på deg når aktiviteten din er litt laber - akkurat som kjæresten! Du skal kunne bruke den til å motta varlser fra telefonen, svare på meldinger, styre musikk og ta enkle telefonsamtaler. Den skal med andre ord sørge for at du slipper å fiske frem mobiltelefonen hver gang det skjer noe.

Etter å ha lest igjennom en haug av tester, har vi funnet frem 4 smartklokker du bør se litt nærmere på dersom du vurdere å kaste deg på trenden.

Ønsker du en klokke for mer seriøs trening, bør du kanskje se på de mer spesialiserte pulsklokkene. Dersom du kun vil ha litt bedre oversikt over din daglige aktivitet kan de noe enklere aktivitetsmålerne kanskje være det du trenger.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

FitBit Ionic

FitBit Ionic

Operativsystem: Fitbit OS | Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | Vanntett: Ja | Berøringsskjerm: Ja | Kontaktløs betaling: Fitbit Pay

FitBit, mest kjent for sine aktivitetsarmbånd, har med Ionic forsøkt seg på en vaskeekte smartklokke. Operativsystemet heter FitBit OS, men dessverre meldes det av iTAvisen om "relativt få apper", selv om det nok vil komme flere etterhvert.

Med Ionic har FitBit tatt med seg alt de er så gode på, og puttet inn flere smartfunksjoner. Treningsappene er fremdeles gode, selv om de ikke kan måle seg med de mer spesialiserte treningsklokkene. Den har et flott, firkantet design som kanskje kan minne litt om slank Apple Watch, med et greit utvalg utskiftbare reimer.

Ionic kan skilte med en god batteritid og enkel betjening, men mangler blant annet funksjon for å svare på SMS. Dette er en smartklokke som ypper med mer etablerte aktører som Samsung Gear og Apple Watch, og den er absolutt et veldig godt alternativ.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch 46mm LTE

Operativsystem: Tizen | Innebygd pulsmåler: Ja | 4G: Ja | GPS: Ja | Vanntett: Ja | Funksjoner: Barometer, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop

Samsung begynner virkelig å få draget på det å lage smartklokker. Samsung Galaxy Watch ligner på en vanlig klokke, og støtter til stor glede vanlige klokkereimer. Pulsmåleren er oppgradert og mye mer nøyaktig enn tidligere modeller. Batteriet har fått seg en overhaling og skal vare i hele fire dager.

Den viktigste nyheten er derimot at klokka støtter eSIM. Dette gjør så du har muligheten til å bruke klokka nærmest som en telefon, selv om telefonen ikke er med på tur. Det betyr at du ikke trenger å ta med deg mobilen på løpetur, men at du fremdeles kan ta i mot meldinger og samtaler. Samsung Galaxy Watch er også enkel og brukervennlig og er i følge TEK.no "den beste smartklokken vi har testet".

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 44mm

Operativsystem: watchOS | Innebygd pulsmåler: Ja | 4G: Nei | GPS: Ja | Vanntett: Ja | Funksjoner: Kompass, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop, Nærhetssensor

Populære Apple Watch har kommet i sin fjerde utgave. Utvalget av reimer er større enn noen gang, og skjermen har blitt større. Innmaten har igjen fått seg en oppgradering men batteriet er dessverre det samme som i forgjengeren, og må se seg slått av de fleste konkurrenter.

Fokuset på trening- og helseappene er stadig prioritert av Apple. Men den store nyheten som er en EKG-funksjon finnes dessverre foreløpig kun i USA. Apple har også utstyrt klokka med en Walkie Talkie-funksjon, som lar deg snakke live med vennene dine gjennom klokka.

Ellers er det ikke fryktelig mye nytt med Apple Watch Series 4. Det er fremdeles en god smartklokke, og kanskje den beste hvis du har en iPhone. Allikevel er det mange konkurrenter som begynner å utfordre tronen. TEK.no konkluderer sin test med: "Apple Watch byr på flott brukeropplevelse, men også noen nedturer".

Huawei Watch 2 4G

Huawei Watch 2 4G

Operativsystem: Android Wear | Innebygd pulsmåler: Ja | 4G: Ja | GPS: Ja | Vanntett: Ja | Funksjoner: Barometer, Kompass, Pulsmåler, Klokke, Skritteller, Akselerometer, Lyssensor, Gyroskop

Huawei har med sin nyeste smartklokke kommet en del av de mer kjente aktørene i forkjøpet, ved å lansere en klokke som kan koble seg rett opp på 4G nettet. Den har både eSIM og en egen luke for et nano-SIM. Mobiltelefonen trenger derfor ikke å være i nærheten for at du kan bruke klokken til å ringe, sende tekstmeldinger og gjøre andre fiffige oppgaver.

Huawei Watch 2 bruker operativsystemet Android Wear som er proppfull av forskjellige apper og kan lett parres med alle Android telefoner. I tillegg har den alle de andre funksjonene vi kjenner fra andre smartklokker. TEK.no melder derimot at de "sitter igjen med mye plastfølelse med klokken i hånden". Huawei Watch 2 er en god smartklokke, men har litt igjen på byggkvalitet og brukervennlighet.

 

Se flere populære smartklokker i Prisguiden »

Dersom du ikke ser behovet for en mobil på håndleddet, ta en titt på vår guide om aktivitetsarmbånd »

Ønsker du en klokke til mer seriøs trening, se også vår guide om pulsklokker »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!