Robotgressklippere fungerer helt enkelt ved at du plasserer ladestasjonen på et egnet sted og legger ned en avgrensningskabel fra ladestasjonen og rundt plenen din. Denne kabelen sørger for at robotklipperen holder seg inne på plenen og ikke stikker av, eller forhindrer at den kjører over det nyplantede epletreet. Deretter kan robotklipperen begynne jobben med å klippe. En ekstra fordel er at robotklipperne legger igjen gresset som gjødsel, noe som gir en grønn og fin plen, og plenen din vil alltid være klipt til perfeksjon.

Det er likevel visse ting du bør undersøke før du løper og kjøper din nye robotgressklipper.  Størrelsen på gressmatta er viktig for å få mest ut av robotklipperen. De billigere klipperne er ikke spesielt gode hvis plenen overskrider rundt 500 ㎡, men du får også de som klipper opp mot 5000 ㎡. Det kan derfor være greit å ta med seg målebåndet ut i hagen før du bestemmer deg. Hvis plenen din i tillegg ligger i en bakke, er det lurt å forsikre deg om at robotklipperen kommer seg opp hellinga.

Se alle robotgressklipperne i Prisguiden her »

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Husqvarna Automower 315

Dette er god og effektiv robotklipper som passer perfekt til plener opp til 1500 ㎡. Den kommer seg fint rundt på plenen og takler også ganske bratte hellinger. Den er også flink på komplekse hager med ulike hindringer og smale passasjer, og det følger også med en ekstra guidekabel som robotklipperen kan følge for å raskt finne veien tilbake til ladestasjonen, selv når den er langt unna.

Robotklipperen kan enkelt betjenes enten rett på robotklipperen eller via Bluetooth med mobilappen “Husqvarna Connect”. Her kan du fortelle robotklipperen når den skal jobbe, se status for klippingen eller skru av/på en økt. Tek.no fant ikke mye å trekke for i sin test, annet enn at gressklipperen fort ripes opp i møte med busker og andre hindringer. Når det ikke er mer å trekke gav de like greit 9,5/10 poeng og “best i test” stempelet til Husqvarna Automower 315.

Hvis du ønsker mer funksjonalitet kan du sjekke ut Husqvarna Automower 315X som i tillegg kommer med Wi-Fi styring fra hvor som helst i verden og GPS-assistert navigasjon.

 

Robomow RS615

Dette er en stor og tung robotgressklipper med en vekt på hele 30 kg. Fordelen er klippebredden på hele 56 cm - som er over dobbelt så bredt som de fleste andre robotklippere. Dette gjør at selv om anbefalt plenstørrelse er 1600 ㎡, takler dette “beistet” lett plener opp til hele 3000 ㎡. Størrelsen gjør også at den klarer både høyt og vått gress med enkelhet. Det er også verdt å nevne at den store bredden gjør at Robomow RS615 klipper gresset også utenfor hjulene. Det vil si at den klarer å klippe helt ut i kantene, så jobben med kantklipperen blir mindre.

Også her kan du laste ned en gratis app, hvor du kan stille inn når robotklipperen skal jobbe. I tillegg kan du ta manuell styring over robotklipperen og kjøre den dit du vil. Robomow RS615 er et arbeidsjern som klipper mye gress om gangen, så har du en stor plen er dette absolutt en robotklipper du bør vurdere. Den store størrelsen gjør derimot at den ikke er den beste robotklipperen for mer kompliserte hager. Annet enn dette er det er ikke veldig mye å trekke på denne robotklipperen. Om noe må det være at den støyer noe mer enn noen av konkurrentene. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at danske Tænk.dk smalt på et “best i test”-stempel.

 

Gardena Sileno+ 1300

Gardena er kanskje mest kjent for å lage hageslanger, men de har også lang erfaring med å lage robotgressklippere. Og som modellnavnet tilsier klarer denne modellen plener opp til 1300 ㎡. Gardena har også utstyrt robotklipperen med SensorControl-systemet som skal klare å registrere hvor mye plenen vokser og klippe deretter. Den har også det nye SensorCut-systemet som skal sørge for at du unngår striper i plenen etter at robotklipperen har kjørt.

Denne modellen har ikke appstyring, men om du ønsker kan du investere noen ekstra kroner og oppgradere til Gardena Smart Sileno+ 1300 som gir deg mulighet til å styre robotklipperen fra hvor du enn befinner deg. Smart-systemet gir deg forøvrig også muligheten til å styre andre produkter fra Gardena sin smart-serie. Gardena Sileno+ 1300 er uansett en robotklipper som klarer seg veldig godt også i mer kompliserte hager med kriker, kroker og smale passasjer. Og denne modellen kommer også med en egen guide-kabel som gjør at robotklipperen alltid finner veien tilbake til ladestasjonen. Alt i alt er Gardena Sileno+ 1300 er kjempegodt valg og fikk 9/10 poeng i Tek.no sin store robotklipper-test.

 

Worx Landroid M 1000

Denne lille robotklipperen er for deg med en liten plen, og som ikke nødvendigvis vil at robotklipperen skal koste skjorta. Den klarer plener opp mot 1000 ㎡, men liker seg nok best på enda mindre plener. Det er en forholdsvis enkel robotgressklipper som allikevel gjør en fremragende jobb med å holde plenen din i flott stand. Den mangler de mest avanserte teknologiene som registrerer hvordan plenen vokser osv. Men den er likevel såpass avansert at den fint klarer å manøvrere seg i gjennom smale passasjer.

Worx Landroid M 1000 har også en smart regnsensor som merker når himmelen åpner seg, og bestemmer seg for å vente med klippingen til regnet gir seg. Den nyeste modellen har i tillegg fått appstyring, slik at du kan styre innstillingene via mobilen. Alt i alt er dette uansett et prisgunstig og bra alternativ til større robotklippere, spesielt for små plener. Siden DinSide i 2015 gav en eldre variant terningkast 3, har Worx oppdatert modellen to ganger. Forrige versjon imponerte i alle fall svenske Råd&Rön, som stemplet denne lille tassen “Godt kjøp”, så vi har ingen grunn til å tro at årets modell er noe dårligere.

 

Viking iMow MI 632

Viking iMow MI 632 er ifølge Tek.no “et arbeidsjern som fint kan ta store plener”. Faktisk klarer denne robotklipperen fint plener helt opp til 3000 ㎡. I tillegg er den liten og smidig nok til å navigere elegant rundt i alle hjørner og gjennom smale passasjer. Også denne modellen har en egen guide-kabel, som gjør at navigasjonen tilbake til ladestasjonen går som en lek. Dette er en sterk og god robotklipper som ikke setter seg lett fast. I tillegg har den en egen beskyttelse til bladene som gjør at den ikke forsyner seg like grådig av visse ting som kan være gjenglemt på plenen.

Viking iMow MI 632 har kan ikke styres gjennom en app, men for å gjøre endringen av innstillingene enklere kan du ta hele displayet av maskinen, slik at du slipper å stå bøyd over maskinen mens du programmerer den. Maskinen kommer også i en variant med appstyring, men da må du i skrivende stund ut med hele 8000 kr ekstra. Og på en veldig god, men allerede forholdsvis dyr robotgressklipper, virker det som mye penger. Viking iMow MI 632 passer nok best til deg som har en stor, men kompleks plen med mange avsidesliggende kroker og hindringer. For dette er en robotklipper som klarer slike utfordringer med glans.

 

En robotklipper gjør mye, men du er nok nødt til å gå over kantene med en kantklipper.
Se utvalget av gresstrimmere i Prisguiden her »

Hvilke robotgressklippere er best?
Se robotgressklipperne som er best i test i Prisguiden her »

Vil du heller klippet gresset på gamlemåten?
Se alle gressklippere i Prisguiden her »

For deg som virkelig har en stor hage;
Se hele utvalget i Traktorklippere i Prisguiden »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!