Robotklipper-guide: 5 av de beste robotgressklipperne i 2021

Er du lei av å måtte klippe gresset når du heller vil sitte i sola? Med en robotklipper kan du nyte avslappende og late sommerdager, samtidig er plenen alltid nyklipt og fin. Vi har lest mengder av tester for å finne de beste robotgressklipperne og gode kjøp som passer deg og din plen.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alle robotklippere i Prisguiden her »


Robotgressklippere fungerer helt enkelt ved at du plasserer ladestasjonen på et egnet sted og legger ned en avgrensningskabel fra ladestasjonen og rundt plenen din. Denne kabelen sørger for at robotklipperen holder seg inne på plenen og ikke stikker av, eller forhindrer at den kjører over det nyplantede epletreet. Deretter kan robotklipperen begynne jobben med å klippe. En ekstra fordel er at robotklipperne legger igjen gresset som gjødsel, noe som gir en grønn og fin plen, og plenen din vil alltid være klipt til perfeksjon.

Det er likevel visse ting du bør undersøke før du løper og kjøper din nye robotgressklipper.  Størrelsen på gressmatta er viktig for å få mest ut av robotklipperen. De billigere klipperne er ikke spesielt gode hvis plenen overskrider rundt 500 m², men du får også de som klipper opp mot 5000 m². Det kan derfor være greit å ta med seg målebåndet ut i hagen før du bestemmer deg. Hvis plenen din i tillegg ligger i en bakke, er det lurt å forsikre deg om at robotklipperen kommer seg opp hellinga.

Se alle robotgressklipperne i Prisguiden her »

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Husqvarna Automower 315

Dette er god og effektiv robotklipper som passer perfekt til plener opp til 1500 m². Den kommer seg fint rundt på plenen og takler også ganske bratte hellinger. Den er også flink på komplekse hager med ulike hindringer og smale passasjer, og det følger også med en ekstra guidekabel som robotklipperen kan følge for å raskt finne veien tilbake til ladestasjonen, selv når den er langt unna.

Robotklipperen kan enkelt betjenes enten rett på robotklipperen eller via Bluetooth med mobilappen “Husqvarna Connect”. Her kan du fortelle robotklipperen når den skal jobbe, se status for klippingen eller skru av/på en økt. Tek.no fant ikke mye å trekke for i sin test, annet enn at gressklipperen fort ripes opp i møte med busker og andre hindringer. Når det ikke er mer å trekke gav de like greit 9,5/10 poeng og “best i test” stempelet til Husqvarna Automower 315.

Hvis du ønsker mer funksjonalitet kan du sjekke ut Husqvarna Automower 315X som i tillegg kommer med Wi-Fi styring fra hvor som helst i verden og GPS-assistert navigasjon.

 

Stihl iMow RMI 632.1

Stihl er en velkjent kvalitetsleverandør av produkter til skog og hage, og skuffer ikke med sin iMow serie. Forgjengeren til denne klipperen, med det veldig like navnet Stihl iMow RMI 632, gikk av sted å vant testen til det svenske forbrukermagasinet Råd&Rön (bak betalingsmur), med gode karakterer i alt fra klipperesultat, brukervennlighet, sikkerhet og kvalitetsinntrykk.

Stihl iMow RMI 632.1 er en ganske stor gressklipper, som passer godt til mellomstore til store plener opp til 3000 m². Roboten er også et godt valg for deg som har en kupert hage, da den takler bratte stigninger opptil 45%.

Stihl iMow RMI 632.1 kommer uten mulighet for appstyring, så hvis du ønsker å følge med på hvordan klipperen jobber på telefonen din må du oppgradere til Stihl iMow RMI 632.1 PC.

Robomow RS615

Dette er en stor og tung robotgressklipper med en vekt på hele 30 kg. Fordelen er klippebredden på hele 56 cm - som er over dobbelt så bredt som de fleste andre robotklippere. Dette gjør at selv om anbefalt plenstørrelse er 1600 m², takler dette “beistet” lett plener opp til hele 3000 m². Størrelsen gjør også at den klarer både høyt og vått gress med enkelhet. Det er også verdt å nevne at den store bredden gjør at Robomow RS615 klipper gresset også utenfor hjulene. Det vil si at den klarer å klippe helt ut i kantene, så jobben med kantklipperen blir mindre.

Også her kan du laste ned en gratis app, hvor du kan stille inn når robotklipperen skal jobbe. I tillegg kan du ta manuell styring over robotklipperen og kjøre den dit du vil. Robomow RS615 er et arbeidsjern som klipper mye gress om gangen, så har du en stor plen er dette absolutt en robotklipper du bør vurdere.

Den store størrelsen gjør derimot at den ikke er den beste robotklipperen for mer kompliserte hager. Annet enn dette er det er ikke veldig mye å trekke på denne robotklipperen. Om noe må det være at den støyer noe mer enn noen av konkurrentene. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at danske Tænk.dk smalt på et “best i test”-stempel.

 

Gardena Smart Sileno City 500

Gardena er kanskje mest kjent for å lage hageslanger, men de har også lang erfaring med å lage robotgressklippere. Og som modellnavnet tilsier er denne lille modellen perfekt egnet for mindre plener på opp til 500 m². Gardena har også utstyrt robotklipperen med SensorControl-systemet som skal klare å registrere hvor mye plenen vokser og klippe deretter. Den har også det nye SensorCut-systemet som skal sørge for at du unngår striper i plenen etter at robotklipperen har kjørt.

Denne modellen har appstyring som gir deg mulighet til å styre robotklipperen fra hvor du enn befinner deg. Smart-systemet gir deg forøvrig også muligheten til å styre andre produkter fra Gardena sin smart-serie. Gardena Smart Sileno City 500 er en robotklipper som klarer seg veldig godt også i mer kompliserte hager med kriker, kroker og smale passasjer.

Siden dette er en liten robotklipper setter den seg enklere fast i høyt gress, uten at dette trenger å være et problem så lenge den får lov til å kjøre ofte nok. Denne modellen kommer også med en egen guide-kabel som gjør at robotklipperen alltid finner veien tilbake til ladestasjonen. Best-i-test.nu kaller denne robotklipperen for en "smidig hagemester med framtiden foran seg", og gav Gardena Smart Sileno City 500 3,5 av 5 poeng.

 

Worx Landroid M 1000

Denne lille robotklipperen er for deg med en liten plen, og som ikke nødvendigvis vil at robotklipperen skal koste skjorta. Den klarer plener opp mot 1000 m², men liker seg nok best på enda mindre plener. Det er en forholdsvis enkel robotgressklipper som allikevel gjør en fremragende jobb med å holde plenen din i flott stand. Den mangler de mest avanserte teknologiene som registrerer hvordan plenen vokser osv. Men den er likevel såpass avansert at den fint klarer å manøvrere seg i gjennom smale passasjer.

Worx Landroid M 1000 har også en smart regnsensor som merker når himmelen åpner seg, og bestemmer seg for å vente med klippingen til regnet gir seg. Den nyeste modellen har i tillegg fått appstyring, slik at du kan styre innstillingene via mobilen. Alt i alt er dette uansett et prisgunstig og bra alternativ til større robotklippere, spesielt for små plener.

Siden DinSide i 2015 gav en eldre variant terningkast 3, har Worx oppdatert modellen to ganger. Forrige versjon imponerte i alle fall svenske Råd&Rön, som stemplet denne lille tassen “Godt kjøp”, så vi har ingen grunn til å tro at årets modell er noe dårligere.

 

En robotklipper gjør mye, men du er nok nødt til å gå over kantene med en kantklipper.
Se utvalget av gresstrimmere i Prisguiden her »

Hvilke robotgressklippere er best?
Se robotgressklipperne som er best i test i Prisguiden her »

Vil du heller klippet gresset på gamlemåten?
Se alle gressklippere i Prisguiden her »

For deg som virkelig har en stor hage;
Se hele utvalget i Traktorklippere i Prisguiden »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!

Populært akkurat nå

Sist sett på