Det beste regntøyet til barn i 2021

Regntøy til barn bør være vanntett, slitesterkt og behagelig for de minste. Mange av de mest populære regnsettene produseres år etter år, og ved å se etter fjorårets farger og uttrykk på salg kan man spare mye penger. Vi i Prisguiden har skrevet en guide om regntøy til barn, og gir deg oversikten over de beste regnsettene til årets sølepyttsesong.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alt av regntøy til barn i Prisguiden her »


Hopp rett til:

 

Hvordan velge riktig regntøy til barn?

Når du leter etter vanntette plagg til de minste i familien bør du først vurdere hvilke situasjoner klærne kommer til å brukes i. Dersom du skal bekle en aktiv krabat som skal på skogstur og leke med høyt energinivå, kan det være en fordel å velge en regntett jakke som også puster. Skalljakker til barn er lettere og tynnere i materialet, slik at de ikke blir varme og klamme å ha på seg under de mest krevende aktivitetene. Er formålet derimot å finne regntøy til rolige søndagsturer eller stillesittende lek i sandkassen, er den klassiske regnjakken i oljehyre et godt alternativ, da den lages i et tykkere plastmateriale og er helt vanntett.

Det viktigste er likevel at du velger regntøy som barnet ditt liker og som sitter bekvemt på. Regntøyet bør være romslig nok til å få plass til flere lag med klær under, og noen av regntøyprodusentene anbefaler å vurdere en størrelse som barnet kan vokse i. Jakken bør være lang nok til å dekke hoftepartiet, og bred nok til at den ikke strammer over ryggen når barnet bøyer seg fremover. Dersom jakkeermene dekker håndleddene når barnet strekker hendene i været, er ermene lange nok. Barn har forskjellig kroppsbygning, og derfor er det smart å prøve regntøyet skikkelig på før dere bestemmer dere. Husk at du alltid har 14 dagers åpent kjøp hvis du velger å kjøpe regnsettet i en nettbutikk.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Det beste regntøyet til barn:

Kappahl Kaxs

Regntøyet fra Kaxs selges i to deler, med regnjakke og selebukse hver for seg. Men sammen fikk denne serien pallplassering i Testfaktas regntøytest i 2016 og i testen til Klikk i 2017. Kappahl har ingen planer om å slutte med testvinneren sin helt enda, og har funksjonelle detaljer som sveisede sømmer, refleksbånd og fleecefôr til kalde høstdager.

Dessuten trenger du ikke bekymre deg for helseskadelige stoffer materialet, for Kaxs er helt fri for bly, kadium og PVC som kan forekomme i disse typer plagg. Regnsettet er laget i et mykt PU-materiale (plast), som sies å være mer helse- og miljøvennlig enn lignende plastmaterialer. Testfakta syns dette regnsettet til barn hadde ypperlig vanntetthet i 2016, men kun “okei slitestyrke” og ga 4,6 av 5 mulige poeng. Kappahl kan likevel se ut til å ha rettet opp i disse manglene, for Klikk trillet terningkast 6 i 2017 - nettopp på grunn av god slite- og rivestyrke.

 

Stormberg Vestland

Vestland fra Stormberg var den eneste som kunne måle seg med Kaxs imponerende testresultater fra Klikk og Testfakta. I likhet med regnsettet fra Kappahl selges også Vestland separat, med regnjakke og regnbukse hver for seg. Den største forskjellen ligger i materialet, ettersom Vestland er laget av et pustende, vanntett skallmateriale, og er derfor ypperlig til mer energiske aktiviteter. Jakken kommer med en avtagbar hette, stormklaff og refleksbånd, og den tilhørende selebuksen har smarte, avtagbare fotstropper.

Designet er enkelt, men finnes i mange ulike farger som bør falle i smak hos de fleste i familien. Slik kan lillesøster arve regntøy av storebror uten stor ståhei. Vestland delte førsteplassen med Kaxs i Klikk sin test i 2017, som enkelt beskriver regnsettet med det som har «best rivestyrke av alle». Samtidig var dette testvinneren i Testfakta sin test i 2016, og fikk toppkarakterer for både vanntetthet, slitestyrke og rivestyrke.

 

Vossatassar Uffe

Uffe er et gøyalt, todelt regnsett fra Vossatassar som ble fremhevet som «et bra valg» i testen til Klikk. I dette settet selges bukse og jakke sammen, og det gjør mulighetene gode for å gjøre et kupp når salget starter eller fjorårets farger skal selges ut. Vossatassar er opptatt av å bryte ned normene rundt “jentefarger og guttefarger”, og derfor kommer Uffe i et stort fargespekter med fantasifigurer som vil fryde de minste.

Regnsettet er utrustet med refleksbånd, avtagbar hette, fleecefôr på innsiden av kragen og justerbare seler på buksa. I testen til Klikk fikk Uffe full pott for vanntetthet og rivestyrke, men på grunn av tekniske utfordringer fikk de ikke testet slitestyrken i denne omgangen. Klikk understreker likevel at mangelen på testing ikke nødvendigvis betyr at Uffe ikke er slitesterk.


Didriksons Stormman

Stormman er et populært regnsett til barn laget i vind- og vanntett oljehyre. Jakke og bukse selges sammen, og er utstyrt med reflekser, glidelåslukking og avtagbar hette. Samtidig er regntøyet forsterket i områder der den ofte er utsatt for mest slitasje - på rumpe og knær. Stormman kommer i et klassisk, enkelt design, men i mange ulike fargekombinasjoner som barna ikke rekker å bli lei av. 

Klikk fremhever dette som et godt alternativ til de konkurrerende merkene, og ga terningkast fem for bra vanntetthet og slitestyrke. De opplevde likevel at Stormman ikke hadde spesielt god rivestyrke, og syns settet var for dyrt til å få toppkarakter. Startprisen på dette regnsettet ligger i det øvre sjiktet, men med fjorårets farger på salg skiller ikke Stormman seg stort i pris fra de andre testvinnerne. Du kan også melde deg opp til prisvarsling, og få beskjed med en gang regnsettene blir rekordbillige.


Skogstad Vadsø

Vadsø er en skalljakke som tillater aktive barn å leke fritt uten å bli varme og klamme. Det er laget med tapede sømmer og mykt stoff, og er en vanntett jakke i «toppkvalitet» hvis du spør testpanelet hos Klikk.no.

I testen fikk jakken toppkarakter for mykt og helt vanntett stoff, selv om testpanelet savnet en løsning for å kunne ta av hetten. Mange barnehager krever at barnets regnjakke har avtagbar hette, så undersøk dette før du eventuelt skulle investert i Vadsø. Jakken kommer heller ikke med refleks, så det vil bli nødvendig å kjøpe dette ved siden av. Likevel er Vadsø en lett og behaglig jakke for de mest aktive barna, og er utstyrt med flere lommer, hakebeskyttelse, borrelåsregulering på ermene og enkel stramming i livet.

 

Sikkerhet og barnetøy:

I tillegg til å være behagelig, funksjonelt og til glede for de minste, skal barnetøy også være trygt å bruke. Med tanke på regntøy er det mange detaljer du kan se etter for å passe på at dine barn trygt kan boltre seg på lekeplassen:

  • Reflekser: Regntøyet bør ha flere godt synlige reflekser.
  • Færre knapper: Knapper kan løsne fra jakker og bukser, og med nysgjerrige småbarn kan knapper raskt havne i munn og svelg. Mange av produsentene sikkerhetstester knappene på barneplagg, men undersøk gjerne at de er godt festet til tekstilet.
  • Ingen snøring rund halsen: Dette kan lett henge seg fast under lek. Stormberg anbefaler i tillegg å ikke bruke jakker med fastsydde hetter til barn under 10 år, men å heller gå for en jakke med avtagbar hette som løsner dersom den setter seg fast.
  • Helse- og miljøskadelige stoffer: Sjekk at jakken er fri for stoffer som er skadelige for barnet, som nikkel i knapper og ftalsyre som ofte brukes for å mykgjøre plastmaterialer. Produsentene og butikkene oppgir ofte hva tekstilene består av, og mange barneplagg er også merket med Oeko-Tek/Trygge Tekstiler, som bekrefter at klærne ikke består av allergi- og kreftfremkallende stoffer.

 

Husk at regnsettet ikke er fullstendig uten et par gode gummistøvler. Se vårt utvalg på gummistøvler til barn her »

Vi har også et stort utvalg på skalljakker til barn her »

 

Populært akkurat nå

Sist sett på