Pulsklokke, sportsklokke eller treningsklokke, kjært barn har mange navn. Uansett skiller de seg fra aktivtetsarmbånd og smartklokker ved at de inneholder ekstra funksjonalitet for å følge med på effekten av treningen både under og etter. De fleste klokkene kan kjøpes i pakker med pulsbelte. Selv om de fleste nye pulsklokker har innebygget pulsmåler er det ingen som slår nøyaktigheten til pulsbeltene. For de som trener aktivt er derfor pulsbelte å anbefale.

Vi har gått igjennom en rekke tester, og funnet frem 4 pulsklokker som bør friste alle treningsglade nordmenn.

Har du først og fremst lyst på noe som motiverer til mer aktivitet uten å føle at du trenger å investere i abonnement på treningsstudio, bør du sjekke aktivitetsarmbåndene vi anbefaler. Hvis du heller ønsker en mer høyteknologisk klokke som gjør "alt", bør du se på disse smartklokkene.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Polar M430

Polar M430

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

Polar M430 begynner å dra litt på årene. Alderen til tross er det en av de beste innstegsmodellene for deg som vil ha noe mer avansert enn en aktivitetsmåler. Designet er sportslig, om enn noe uelegant. Og det er dessverre ikke mulig å bytte reim.

Polar M430 er vanntett, har innebygd GPS og mye funksjonalitet, og gir i følge TEK.no "god oversikt over treningseffekt, kondisjonsestimat og treningsstatus". Den er likevel kanskje ikke avansert nok for de aller mest treningsivrige, og mangelen på smartfunksjoner gjør at den ikke klarer seg like godt i hverdagen. Klokka fra Polar er enkelt og greit en god og enkel treningsklokke hvor du får mye for pengene.

Et godt alternativ er Suunto 3, som er en mer moderne klokke. men som ikke har innebygd GPS. 

Garmin Forerunner 645 Music

Garmin Forerunner 645 Music

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

Garmin Forerunner 645 Music er en noe mindre og lettere treningsklokke enn de mest avanserte klokkene til Garmin. Det betyr derimot ikke at klokka ikke kan by på gode treningsfunksjoner. I tillegg har klokka et partytriks ved at du kan laste ned opptil 500 sanger rett på klokka, så du slipper å ha med deg mobilen på løpetur for å løpe med musikk på øret.

Selv om klokka er relativt liten, er den som sagt stappfull av funksjoner. Her kan du tilpasse treningsøkter, og få oversikt over hvordan du ligger an i treningsøkten. GPS-en er også enkel og presis, selv om du får enda mer avanserte funksjoner og bedre batteritid hvis du går opp en prisklasse til storebror Forerunner 935

Suunto 9

Suunto 9

Inkludert pulsbelte: Ja | Skjermoppløsning: 320 x 300 | Farge: Sort, Hvit | Vekt: 86 g | Festemåte: Armbånd | Vanntett opptil: 100 m

Suunto 9 er den finske produsentens nyeste flaggskip. Det er en fullblods treningsklokke med en haug av funksjoner og over 80 forskjellige treningsmoduser. I tillegg får du funksjoner som altimeter som viser antall høydemeter og et barometer som kan varsle deg om været kommer til å endre seg dramatisk, også kalt stormvarsling.

Suunto 9 er en ganske stor, minimalistisk klokke som er enkel og intuitiv å bruke. Til tross for størrelsen er den forholdsvis lett, noe som gjør den komfortabel å bruke. Alt dette gjør at Suunto 9 er et veldig godt alternativ for deg som vil ha en avansert treningsklokke.

Et annet godt alternativ er Polar Vantage V.

Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

Garmin Fenix 5 Plus er den nye versjonen av den kritikerroste klokka Garmin Fenix 5. Her har du alle de funksjonene du kan ønske deg, i tillegg til noen du ikke visste at fantes. Du kan også personalisere klokka med en hel hurv av forskjellige reimer, lenker og urskiver. Med Garmin Fenix 5 Plus har du mulighet til å skreddersy dine egne treningsprogrammer og du får detaljerte og gode rapporter om treningsøkten både under og etter trening.

Klokken har også flere smarte funksjoner som gjør at du kan styre musikken og sjekke været, i tillegg til de mer vanlige funksjonene som skritteller og søvnmåler. TEK.no stemplet den forrige versjonen av Fenix 5 som "Best i Test" og legger til at dette er "klokken for deg som setter pris på avanserte valgmuligheter, og som gjerne bruker tid på å sette deg inn i funksjonene"

Garmin Fenix 5 Plus kommer også i versjonen Fenix 5S Plus og Fenix 5X Plus. Garmin Fenix 5S Plus har en mindre urskive og passer derfor kanskje best til slankere håndledd, mens 5X Plus har noen ekstrafunksjoner.

 

Se flere populære puls- og sportsklokker i Prisguiden »

Er du ikke en hardnakka treningsnarkoman, men heller er en ivrig mosjonist, kan du også lese vår guide på aktivitetsarmbånd »

Ønsker du heller flere teknologiske duppeditter å leke deg med, se også vår smartklokkeguide »

 

Kilder: TEK.no, OutdoorGearLab.com (1), OutdoorGearLab.com (2), TU.no

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!