Pulsklokke, sportsklokke eller treningsklokke, kjært barn har mange navn. Uansett skiller de seg fra aktivtetsarmbånd og smartklokker, ved at de inneholder ekstra funksjonalitet for å følge med på effekten av treningen både under og etter. De fleste klokkene kan kjøpes i pakker med pulsbelte. Selv om de fleste nye pulsklokker har innebygget pulsmåler er det ingen som slår nøyaktigheten til pulsbeltene. For de som trener aktivt er derfor pulsbelte å anbefale.

Vi har gått igjennom en rekke tester, og funnet frem 4 pulsklokker som bør friste alle treningsglade nordmenn.

Har du først og fremst lyst på noe som motiverer til mer aktivitet uten å føle at du trenger å investere i abonnement på treningsstudio, bør du sjekke aktivitetsarmbåndene vi anbefaler. Hvis du heller ønsker en mer høyteknologisk klokke som gjør "alt", bør du se på disse smartklokkene.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

 

Polar M430

Polar M430

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

Polar M430 er en pulsklokke som retter seg inn mot det mer treningsglade publikum. Designet er sportslig, om enn noe uelegant. Og det er dessverre ikke mulighet å bytte reim, slik at den også kan få være med på gallamiddagen.

Polar M430 har mange av de samme funksjonene vi finner på de enklere aktivitetsmålerne, men har et større fokus på treningsøkten, og gir i følge TEK.no "god oversikt over treningseffekt, kondisjonsestimat og treningsstatus". Polar M430 er vanntett og har innebygd GPS slik at du kan få opp et kart over løpeturen, eller finne veien hjem hvis du har gått deg vill i skogen. Her får du altså mye funksjonalitet for pengene.

 

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei | Berøringsskjerm: Ja

Treningsklokka fra Suunto er en stor og minimalistisk pulsklokke som er vanntett og har god batterikapasitet. Klokken kan tilpasses din stil med både analoge og digitale urskiver. Du finner også et lite knippe forskjellige reimer selv om du, i hvert fall foreløpig, må nøye deg med gummibånd.

Klokka har stort sett det du kan forvente av måling av aktivitet og søvn, men uten de mest avanserte innstillingene du finner hos de dyrere treningsklokkene. Klokka fra Suunto gir riktignok god informasjon både under og etter treningsøkten. Suunto har også en god app, med en kartfunksjon som viser populære løyper i området hvis du ønsker å undersøke nye treningsturer. Det er altså, i følge TEK.no "mye å like med klokkene fra Suunto".

Se også Suunto Spartan Sport Wrist med pulsbelte her »

Garmin Forerunner 935

 

Garmin Forerunner 935

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

 

Denne klokka fra Garmin er lillebroren til den populære Garmin Fenix 5, og har veldig mange like funksjoner. Stort sett er det kun noen få fysiske forskjeller som skiller klokkene. Garmin Forerunner 935 er lettere og slankere enn Fenix 5 modellene, og har en noe mindre vanntetthetsgrad, selv om en tur i dusjen og svømmebassenget ikke skal være noe problem.

Det er heller ikke et like stort utvalg i reimer til denne modellen, som det er til storebror. Du kan derimot velge mellom et stort utvalg av urskiver. I tillegg kan du skreddersy urskiven slik at den viser skrittmål, dato, puls og annen nyttig info sammen med klokka. Garmin Forerunner 935 er derfor et godt alternativ til Fenix 5 og TEK.no mener at klokken nesten like gjerne kunne vært kalt Fenix 5 Light.

Se også Garmin Forerunner 935 med pulsbelte her »

Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus

Innebygd pulsmåler: Ja | GPS: Ja | 24/7 Aktivitetsmåler: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | Vanntett: Ja | Inkludert pulsbelte: Nei

Garmin Fenix 5 Plus er den nye versjonen av den kritikerroste klokka Garmin Fenix 5. Her har du alle de funksjonene du kan ønske deg, i tillegg til noen du ikke visste at fantes. Du kan også personalisere klokka med en hel hurv av forskjellige reimer, lenker og urskiver. Med Garmin Fenix 5 Plus har du mulighet til å skreddersy dine egne treningsprogrammer og du får detaljerte og gode rapporter om treningsøkten både under og etter trening.

Klokken har også flere smarte funksjoner som gjør at du kan styre musikken og sjekke været, i tillegg til de mer vanlige funksjonene som skritteller og søvnmåler. TEK.no stemplet den forrige versjonen av Fenix 5 som "Best i Test" og legger til at dette er "klokken for deg som setter pris på avanserte valgmuligheter, og som gjerne bruker tid på å sette deg inn i funksjonene"

Garmin Fenix 5 Plus kommer også i versjonen Fenix 5S Plus og Fenix 5X Plus. Garmin Fenix 5S Plus har en mindre urskive og passer derfor kanskje best til slankere håndledd, mens 5X Plus har noen ekstrafunksjoner.

 

Se flere populære puls- og sportsklokker i Prisguiden »

Er du ikke en hardnakka treningsnarkoman, men heller er en ivrig mosjonist, kan du også lese vår guide på aktivitetsarmbånd »

Ønsker du heller flere teknologiske duppeditter å leke deg med, se også vår smartklokkeguide »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!