Det kommer stadig nye mobiltelefoner i alle prisklasser på markedet. I tillegg faller gjerne gamle bestselgere i pris så snart det lanseres en ny toppmodell.  For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet har vi samlet noen mobiltelefoner som bør passe til ethvert bruk.

Hopp direkte til:

Billige og bra telefoner under 3 000 kr
Kjempegode telefoner mellom 3 000 og 6 000 kr
Toppmodeller


Sjekk også ut oversikten over billigste mobilabonnement på Mobiltelefoni.no!

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Billige og bra telefoner

Motorola One Vision

Motorola har lenge vært kongen på budsjetthaugen med sin populære G-serie, men har det siste året fått en rekke utfordrere. One Vision sørger for at Motorola fremdeles kan krone seg budsjettkongen, for her får du mye mobil for pengene.

Alt fra design, kamera, ytelse og lagringskapasitet presterer godt over det vi forventer i denne prisklassen. I tillegg har Motorola funnet plass til den lille hodetelefonkontakten som mange savner på nyere mobiler.

Som Tek.no skriver i sin test: “Ingen annen telefon på markedet gir deg mer mobil på krone enn Motorola One Vision”. Derfor er Motorola One Vision et veldig godt valg for deg som ikke er villig til å sprenge banken for toppmodellene, eller kanskje som barnets første mobiltelefon?

 

Xiaomi Mi A2

Kineserne, med Huawei i spissen, har de siste året markert seg på mobilfronten med en rekke fantastiske mobiler. Xiaomi er en av disse kinesiske produsentene som kanskje ikke er like kjent i Norge, men allikevel lager knallbra mobiler, spesielt i den lavere prisklassen.

Xiaomi Mi A2 er nettopp en slik mobiltelefon. Og det til en pris godt under 3000 kroner. Telefonen er godt skrudd sammen, med kvalitetskomponenter hele veien. Det doble kameraet er svært godt, også i situasjoner med dårlig lys. Og den er i følge TEK.no lynende rask.

Alt i alt får du en mobiltelefon som minner mer om en toppmobil enn en billigmobil. TEK.no konkluderer med at “du får så mye for pengene at vi knapt tror det er sant”, og hevder også at “Xiaomi Mi A2 er den nye kongen av billigmobiler”.

Xiaomi har også sluppet en oppfølger til denne telefonen, Xiaomi Mi A3, med hodetelefonutgang og minnekortleser, men TEK.no melder om en svakere skjerm og et mer ustabilt kamera. Både den nye og den gamle er veldig bra telefoner, så hvis du er interessert, må du bestemme deg for hva som er viktigst for deg.

 

Nokia 7 Plus

Etter et tiår som den gamle mobilkongen Nokia nok helst ønsker å glemme, har de i det siste børstet støv av gamle kunster og produsert en rekke mobiler som er verdt en ekstra kikk. Nokia 7 Plus er det mest spennende den finske giganten har lansert på over 10 år, og her treffer de virkelig spikeren på det berømte hodet. Telefonen har et flott design, en batteritid det er verdt å skrive hjem om og en brukeropplevelse som er enkel og intuitiv. 

Tar vi med at kameraet er meget bra og at den kjører jevnlige oppdateringer slik at den alltid er oppdatert, er dette en knallbra mobiltelefon. TEK.no konkluderer rett og slett med at «det er fint lite å klage over i Nokia 7 Plus-land!», og tildeler mobilen 10 av 10 poeng! Vi kan altså fint konkludere med at Nokia er tilbake i det gode selskap.

 

 

Kjempegode telefoner i mellomsjiktet

Honor View 20

“Toppmodellen som koster tusenvis av kroner mindre enn konkurrentene” er overskriften i Tek.no sin test av Honor View 20. Dette relativt ukjente merket var opprinnelig Huawei sitt billigmerke, og selv om Honor nå er et helt eget selskap er det tette bånd til Huawei. Og dette synes i Honor View 20 som låner mye fra Huawei sine toppmodeller.

Men siden prisen er kuttet i to er det også en del funksjoner som er kuttet ut. Telefonen er ikke vanntett, og støtter ikke et ekstra minnekort. I tillegg glimrer de aller mest avanserte kamerainnstillingene med sitt fravær.

Klarer du deg uten dette, får du en mobiltelefon som leverer en lynrask og sømløs mobilopplevelse som er veldig nærme mobiltelefoner som koster dobbelt så mye.

 

Huawei P20 Pro

Fjorårets beste kameramobil, Huawei P20 Pro, utfordret etablissementet, og høstet lovord fra alle norske testsider. Lyd & BildeiTavisenTEK.no, DinSide og TV2 har alle gitt full score til denne mobilen. Mye av grunnen til dette er kameraet med hele tre linser, som tar nydelige bilder selv i mørket. Kameraet til P20 Pro er fremdeles blant de beste vi har sett så langt, og det er opp til konkurrentene å hente inn forspranget til Huawei. 

Mobilen er i tillegg rask, responsiv, og har et stort batteri, så Huawei P20 Pro er absolutt en telefon å ta med i betraktningen. Huawei P20 Pro er virkelig en mobil som utfordrer Samsung og Apple når det gjelder kvalitet, ytelse og funksjonalitet. 

Selv om Huawei har lansert en ny versjon i P-serien, er P20 Pro fremdeles en av markedets aller beste mobiler. Og siden den har falt betraktelig i pris det siste året, er det et realt røverkjøp å gå til innkjøp av denne mobilen i dag.

 

OnePlus 7 Pro

OnePlus entret det norske mobilmarkedet med et brak for noen få år siden. Deres spesialitet? En mobiltelefon fullspekket av ny teknologi til samme pris som fjorårets toppmodeller. OnePlus 7 Pro er så absolutt intet unntak, for her er det mye snacks for den teknologiinteresserte.

Skjermen er både sylskarp og lynrask, og i motsetning til en del andre løsninger med busslommer og hull i skjermen, er skjermen her helt dekkende. For å få til dette har de gjemt selfiekameraet under en liten luke i toppen av mobilen, og det kommer automatisk opp når du åpner en app for å ta en selfie.

Av andre funksjoner finner vi både ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykkleser under skjermen. Og selv om OnePlus fremdeles mangler en del på kamerafronten. hvis vi ser den opp i mot råskinnene til de etablerte toppmodellene, siterer vi DinSide som avslutter sin test: “Men fy søren: Dette er en telefon mange vil elske”.

  

 Huawei Mate 20 Pro

«Årets beste telefon?» spør DinSide i starten av sin test av Huawei Mate 20 Pro. Kun et halvt år etter at den kinesiske produsenten lanserte den kritikerroste Huawei P20 Pro, kommer de altså med en ny toppmodell.

Mate 20 Pro har en litt større skjerm, en litt bedre prosessor og et litt bedre batteri. I tillegg er telefonen litt mer vanntett, den har fått støtte for trådløs lading og en fingeravtrykksensor integrert i skjermen. 

De har rett og slett oppgradert det meste på det som allerede var en knallgod mobiltelefon. Alt dette har gjort at Huawei Mate 20 Pro har fått toppscore av både DinSide og TEK.no. I tillegg stakk den av med prisen «Årets Mobil 2018/19» i elektronikkbransjens prisutdeling 31. oktober.

 

 

Toppmodeller

 Huawei P30 Pro

Den kinesiske mobilprodusenten har virkelig funnet sin plass blant toppmodellene de siste årene, og P30 Pro er den nyeste installasjonen, og arvtakeren til den imponerende kamerakongen P20 Pro. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at så godt som alle forbrukermagasiner i Norge har delt ut toppkarakteren til P30 Pro.

Spesielt er det kameraet som virkelig skiller P30 Pro fra hovedkonkurrentene. For makan til mobilkamera har verden aldri sett. 4 linser og en imponerende programvare levere sylskarpe bilder i godt lys, og med en utvidet zoom-funksjon og nattmodus imponerer i tillegg kameraet når omgivelsene blir litt mer utfordrende.

“Huawei P30 Pro er en av de desidert beste mobiltelefonene akkurat nå” skriver Digi.no i sin test. Og for den kamerainteresserte mobilbruker er den nok den aller beste. Det er vanskelig å finne noe å trekke for her, og skulle det være noe måtte det være at hodetelefonutgangen er borte, og at det ansiktsgjenkjenningen til Mate 20 Pro er sikrere.

 

Apple iPhone XS Max

Dagens beste telefoner blir bare større og dyrere, og iPhone XS Max går i bresjen på begge fronter. XS Max har en gedigen skjerm på 6,5” og en prislapp som matcher. Viktigere er det at iPhone XS Max er en av de aller beste mobilene som er produsert.

iPhone XS Max er imponerende rask. Det er ingenting som henger, og alt du foretar deg på skjermen skjer lynraskt. Skjermen er i tillegg meget lyssterk og krystallklar. Og når den i tillegg er såpass stor, er det plutselig mye mer aktuelt å se på videoer på mobilen.

Og som på alle andre toppmodeller er kameraet i fokus. Det knipser knallbra bilder, også i mørket, men må fremdeles se seg slått av Huawei når det gjelder bildekvalitet. På lydfronten derimot, er kanskje iPhone XS Max den mest velspillende mobilen til dags dato. Som TEK.no poengterer i sin test, skal du ha en ganske kraftig bærbar høyttaler med deg, før det er noe poeng å koble den til.

Apple iPhone XS er en mindre versjon av XS Max, med en litt mindre skjerm og litt dårligere batteritid.

 

Samsung Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10+ er den nyeste toppmodellen i den populære Galaxy S serien. Den har en stor skjerm på 6,4” og det er også på skjermsiden vi finner årets største nyheter. Samsung har nemlig utstyrt denne mobilen med en ultrasonisk fingeravtrykkleser som ligger under skjermen.

I tillegg bruker den det såkalte Infinity-O displayet. Det vil si at det er to hull i skjermen som huser selfie-kameraene, som det forøvrig er to av. De tre kameraene på baksiden tar meget gode bilder, og nytt av året er den såkalt ultrawide modusen som lar deg ta bilder i vidvinkel. Selv om kameraene i Galaxy S10+ er veldig bra, er det dog fremdeles Huawei som leder an i kamerakampen. 

Som iTavisen skriver i sin test av telefonen, “Alt i alt er dette en bunnsolid telefon som også gjør noen imponerende hopp sammenlignet med fjorårets S9”. Og bare for å ha nevnt det, Samsung Galaxy S10+ kommer med hodetelefoninngang!

Samsung Galaxy S10+ kommer også i en litt mindre modell med litt dårligere batteritid og kun ett selfie-kamera. Se Samsung Galaxy S10 her »

   

  

Flere alternativer innen mobiltelefoner

Se de mest populære mobiltelefonene i Prisguiden

Beste tilbud på mobiltelefoner akkurat nå

Mobiltelefoni.no: Finn billigste mobilabonnement

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!