Det kommer stadig nye mobiltelefoner i alle prisklasser på markedet. I tillegg faller gjerne gamle bestselgere i pris så snart det lanseres en ny toppmodell.  For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet har vi samlet noen mobiltelefoner som bør passe til ethvert bruk.

Hopp direkte til:

Billige og bra telefoner under 3 000 kr
Kjempegode telefoner mellom 3 000 og 6 000 kr
Toppmodeller


Sjekk også ut oversikten over billigste mobilabonnement på Mobiltelefoni.no!

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Billige og bra telefoner under 3 000 kr

Motorola Moto G6 Plus 

Motorolas Moto G-serie har i en årrekke vært en av telefonene som har gitt deg mest for pengene. Og årets modell skuffer på ingen måte. Skjermen har vokst litt fra i fjor, mest fordi rammene har blitt smalere. I tillegg har Motorola videreført alt det gode fra fjorårets modell, som den gode batterikapasiteten og et kamera som tar omtrent like gode bilder som langt dyrere mobiler.

Du skal lete lenge etter en bedre mobiltelefon i denne prisklassen. Og som Tek.no skriver i sin test, «Dette er en telefon jeg kunne kjøpt og blitt godt fornøyd med. Til tross for at lommene mine støtt rommer veldig mye dyrere telefoner»

 

Apple iPhone SE

Den minste iPhonen har en skjerm på 4 tommer, og passer derfor spesielt godt alle som synes at telefonene har blir for store. Selv om den bruker designet til den pensjonerte iPhone 5, er den full av teknologi som gjør den er responsiv og rask.

Apple tok ganske enkelt mye av det gode fra med iPhone 6S, som kameraet og innmaten, og pakket det inn i en mindre forpakning. Den begynner å få noen år på baken, men er fremdeles en mobil som slår godt fra seg. Tek.no kaller den derfor for en «ulv i fåreklær», og både Lyd & Bilde og DinSide stempler iPhone SE som et spesielt anbefalt produkt.

iPhone SE kommer også med 16 GB, 64 GB og 128 GB.

Det er ryktet at Apple vil slippe en ny versjon av iPhone SE til høsten.

 

Kjempegode telefoner mellom 3 000 og 6 000 kr

Nokia 7 Plus

Etter et tiår som den gamle mobilkongen Nokia nok helst ønsker å glemme, har de i det siste børstet støv av gamle kunster og produsert en rekke mobiler som er verdt en ekstra kikk. Nokia 7 Plus er det mest spennende den finske giganten har lansert på over 10 år, og her treffer de virkelig spikeren på det berømte hodet. Telefonen har et flott design, en batteritid det er verdt å skrive hjem om og en brukeropplevelse som er enkel og intuitiv. 

Tar vi med at kameraet er meget bra og at den kjører jevnlige oppdateringer slik at den alltid er oppdatert, er dette en knallbra mobiltelefon. Tek.no konkluderer rett og slett med at «det er fint lite å klage over i Nokia 7 Plus-land!», og tildeler mobilen 10 av 10 poeng! Vi kan altså fint konkludere med at Nokia er tilbake i det gode selskap.

 

OnePlus 6

Den kinesiske produsenten OnePlus tok mobilmarkedet med storm da de i 2017 lanserte OnePlus 5. Dette var en telefon som hadde samme innmat og ytelse som toppmodellene fra mer kjente merker, til en langt lavere pris. Og i 2018 er oppskriften den samme. OnePlus 6 er på papiret like god som mobiler som koster nærmere det dobbelte, og i bruk er den ikke langt bak. 

OnePlus 6 har alt vi forventer av en toppmodell, som lynrask ytelse, flott design og moderne teknologier. Det er først og fremst på kamerafronten denne telefonen ikke når helt opp. Er derimot ikke kameraet det viktigste salgspunktet for deg, vil nok OnePlus 6 gjøre deg storfornøyd. For som DinSide sier får du med OnePlus 6 «mer enn du betaler for!»

 

Samsung Galaxy S8

Fjorårets Galaxy-modell er, ikke overraskende, en knallbra mobiltelefon. DinSide merker telefonen som «anbefalt produkt», mens Tek.no har stemplet den med et «helt rått»-merke. Den har rukket å blitt et år gammel, men er fremdeles en kanonbra telefon som har sunket kraftig i pris. 

Skjermen er utsøkt, og dekker nesten hele forsiden på telefonen. Kameraet er fremdeles et av de aller beste som er installert i en mobiltelefon, og med oppgradert ytelse er den en lek å bruke. Den er også vanntett, så om uhellet er ute er sjansen større for at den overlever en ufrivillig dukkert.

Se også Samsung Galaxy S8+ med samme gode spesifikasjoner og litt større skjerm.

 

Honor 10

Honor har tidligere vært en del av Huawei, men er nå skilt ut som eget selskap. Fra det samarbeidet tar de med seg en haug med erfaring om hvordan man skal lage en billig og bra mobiltelefon. Og dette merkes godt med den nye Honor 10.

Designet er moderne og fargerikt, med spreke farger i glasset på baksiden. På forsiden er det en skjerm som dekker hele fronten, med en “leppe” som inneholder høyttaleren og frontkamera. Tar vi med en meget habil ytelse og et kamera som absolutt tar opp kampen med langt dyrere modeller, kan vi ikke gjøre annet enn å sitere Tek.no: «Det er ingen alvorlige mangler ved Honor 10, og til prisen er den et knallkjøp»

 

Huawei Mate 10 Pro

Huawei har de siste årene hatt stor suksess med litt billigere mobiler, men med Mate 10 Pro viser de, som med forgjengeren, at de også lager svært gode modeller i de høyere prisklassene. Den billige, plastaktige følelsen er byttet ut med et eksklusivt design og god byggekvalitet.

Skjermen dekker hele fronten, kameraet er blitt enda bedre og telefonen er endelig vanntett. Huawei har med andre ord utbedret det lille som var å utsette på forgjengeren, og resultatet er som iTavisen sier «en av årets beste smarttelefoner ».

 

Toppmodeller

Samsung Galaxy S9

Ta en av markedets aller beste smarttelefoner, Samsung Galaxy S8. Gjør små forbedringer over hele linja - voila - du sitter igjen med Samsung Galaxy S9. Her har Samsung tatt med seg alle godsakene som gjorde forgjengeren til en knallbra mobiltelefon, og skrudd bryteren opp til 11. Kameraet har fått en justerbar blenderåpning, og er årets største nyhet. Dette gjør at det fantastiske kameraet er blitt enda bedre, spesielt i mørkere omgivelser. 

Tar vi med at fingeravtrykksensoren er flyttet til et sted du faktisk treffer den, og at all innmat er blitt raskere og bedre, er dette absolutt en verdig toppmodell. Samsung Galaxy S9 er en oppgradering på nesten alle områder, men forbedringene er små. Så hvis du allerede har en Galaxy S8 er det nok kanskje greit å følge iTavisen sin anbefaling om å hoppe over denne. Skal du derimot ta et hopp fra en litt eldre modell, er det vanskelig å komme utenfor Galaxy S9, som er en av de aller beste Android-telefonene på markedet.

 Se også Samsung Galaxy S9+, med en litt større skjerm og et enda bedre kamera!

 

Apple iPhone X

iPhone X er det nyeste flaggskipet fra Apple, og er full av ny teknologi. «Her har Apple faktisk gjort noe unikt», skriver Tek.no. Lyd & Bilde melder om «strålende skjerm og utmerket kamera». Og med ytelse som nærmer seg enkelte bærbare PC-er, er iPhone X kraftig nok til å håndtere Apples satsing på utvidet virkelighet. iPhone X er en aldri så liten revolusjon fra Apple.

Tiden for ørsmå endringer fra år til år er forbi, og iPhone X er et stort skritt inn i fremtiden. På plass er ansiktsgjenkjenning, trådløs lading, heldekkende skjerm og skyhøy ytelse. Alt pakket inn i Apple sin brukervennlige innpakning. Prislappen er riktignok skyhøy, men begynner heldigvis å dale noe. Det koster å være kar, men til gjengjeld får du en fantastisk mobiltelefon.

 

Huawei P20 Pro

Er det en ny konge på Android-haugen? Huawei utfordrer i det minste etablissementet med P20 Pro, og har høstet lovord fra alle norske testsider. Lyd & BildeiTavisenTek.no, DinSide og TV2 har alle gitt full score til denne mobilen. Mye av grunnen til dette er det nye kameraet med hele tre linser, som tar nydelige bilder selv i mørket. Kameraet til P20 Pro er rett og slett det beste vi har sett så langt, og det er opp til konkurrentene å hente inn forspranget til Huawei. 

Mobilen er i tillegg rask, responsiv, og har et stort batteri, så Huawei P20 Pro er absolutt en telefon å ta med i betraktningen. Huawei P20 Pro er virkelig en mobil som utfordrer Samsung og Apple når det gjelder kvalitet, ytelse og funksjonalitet. Huawei P20 Pro utfordrer virkelig toppmodellene fra Apple og Samsung, både når det kommer til kvalitet, ytelse og funksjonalitet, og den kappes med iPhone X og Galaxy S9 om å være markedets beste telefon.

 

 

Flere alternativer innen mobiltelefoner

Se de mest populære mobiltelefonene i Prisguiden

Beste tilbud på mobiltelefoner akkurat nå

Mobiltelefoni.no: Finn billigste mobilabonnement

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!