Det kommer stadig nye mobiltelefoner i alle prisklasser på markedet. I tillegg faller gjerne gamle bestselgere i pris så snart det lanseres en ny toppmodell.  For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet har vi samlet noen mobiltelefoner som bør passe til ethvert bruk.

Hopp direkte til:

Billige og bra telefoner
Kjempegode telefoner i mellomsjiktet
Toppmodeller


Sjekk også ut oversikten over billigste mobilabonnement på Mobiltelefoni.no!

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Billige og bra telefoner

Motorola Moto G 5G Plus

Motorolas G-serie har i en årrekke vært blant de aller beste billigmobilene på markedet. Motorola Moto G 5G Plus er det nyeste tilskuddet i serien, og støtter som navnet tilsier den nye 5G nettet som sakte men sikkert rulles ut i Norge.

Dette gjør at Moto G 5G Plus i skrivende stund er den billigste telefonen på det norske markedet med 5G. Men selv om kanskje ikke 5G er det viktigste for deg enda, har denne telefonen flere triks oppi ermet. Den har hele 4 kameraer på baksiden som tar gode bilder, men også 2 selfie-kameraer. Det ekstra selfie-kameraet er nemlig et vidvinkelkamera som gjør det enklere å få med hele vennegjengen når det skal tas gruppe-selfie.

Selv om Moto G 5G Plus kommer til å få en del pes for å være av plast, mobilen er i skrivende stund ikke testet av noen norske forbrukermagasiner, melder britiske Expert Reviews om en telefon som er rask, har en god skjerm, et stort batteri på hele 5000mAh og bra kameraer. Og legger du sammen alt dette får du, i typisk Motorola stil, en svært god mobiltelefon for prisen.

 

Nokia 7.2

Etter mange år på sidelinjene har Nokia i det siste relansert seg selv med et knippe imponerende mobiltelefoner til en forholdsvis billig penge. Nokia 7.2 er det nyeste innslaget, og fortsetter i samme sporet som tidligere.

Spesielt er det skjermen som virkelig skiller seg ut på Nokia 7.2. HDR er virkelig ikke standard i denne prisklassen, og TEK.no spør i sin test: “Får du billigere og bedre mobilskjerm enn dette?”. Svaret på dette spørsmålet er nok et foreløpig nei.

Når det gjelder kameraet er derimot ikke alt like rosenrødt. Ikke nødvendigvis fordi Nokia 7.2 ikke tar gode nok bilder til å ligge i denne prisklassen, men mer for at kameraet er i overkant tregt. Kan du se bort fra dette, får du et godt kompromiss mellom ytelse og pris med en god skjerm og en god brukeropplevelse.

 Sony Xperia 10 II

Etter mange år med middelmådige mobiler har Sony gjort et lite comeback. Sony Xperia 10 II legger seg inn et sted mellom billig og mellomsjiktet prismessig. Der Sony Xperia 10 skortet litt på flyten i menyer og apper, har Sony gjort grep for å ordne opp i dette på Xperia 10 II, selv om det forståelig nok er langt opp til toppmodellene.

Sony bruker også det litt uvanlige 21:9 formatet på skjermen, noe som betyr at skjermen er høyere enn vi kanskje er vant med. Dette virker å bli et mer og mer populært format, og gir visse fordeler som blant annet en stor skjerm som er enklere å holde, siden telefonen ikke er så bred. Du kan derimot nesten glemme å rekke opp til toppen av skjermen hvis du bruker telefonen med kun en hånd.

Kameraet på Sony Xperia 10 II gir gode bilder i prisklassen, men kan være litt tregt. Spesielt er dette et problem i svakere lys, hvor kameraet bruker litt lang tid på å ta bildet noe som ofte gjør at det blir en del støy i mørke bilder. Men dette til tross mener Komputer.no at “Xperia 10 II er en smart og god telefon til prisen”.

 

Kjempegode telefoner i mellomsjiktet

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi Mi Note 10 er, i likhet med OnePlus sine mobiler, en modell som ligner på en toppmodell men til en betydelig hyggeligere pris. Kameraet på til sammen hele 108 MP tar meget gode bilder, i hvert fall om du tar prislappen i betraktning. 

Legger man til at skjermen er mer en akseptabel og at batteriet er solid, er dette en mobiltelefon som gir deg svært mye for pengene. Spesielt på kamerafronten. Og selv den ikke helt klarer å utfordre toppmodellene på ytelse, er dette allikevel en meget god mobiltelefon som har fått stempelet “Spesielt anbefalt” av Lyd & Bilde (bak betalingsmur).


Det finnes også en Pro-versjon av denne mobilen, som ikke overraskende heter Xiaomi Mi Note 10 Pro. Denne har litt mer lagring og minne, og er et godt alternativ om du ønsker litt mer plass.

Samsung Galaxy Note10 Lite

Galaxy Note-serien til Samsung har lenge vært for litt spesielt interesserte, som var avhengige av pennen som følger med serien. I Lite-versjonen er det kuttet litt ned på de aller heftigste spesifikasjonene og de mest obskure funksjonene, slik at man sitter igjen med en veldig god mobiltelefon som passer de fleste. Det eneste vi virkelig savner er vanntetting og trådløs lading.

Kan du leve uten disse tingene, og føler at pennen som følger med er nødvendig, er Samsung Galaxy Note10 Lite en interessant telefon å vurdere. For som TEK.no hevder i sin test er Galaxy Note10 Lite: “Den eneste pennetelefonen som forsvarer prisen sin skikkelig”. Og hvis du har behov for mer avansert funksjonalitet og bedre ytelse, finnes jo alltids storebrødrene Note10 og Note10+.

Apple iPhone SE

Apple er ikke akkurat kjent for å levere billige mobiltelefoner, så når de slapp iPhone SE tilbake i 2016 var det mange Apple-fans som jublet. iPhone SE var rett og slett en iPhone 5 med innmaten til en iPhone 6S. Ettersom mobiler har vokst i størrelse ettersom årene har gått, var lille iPhone SE med sine 4” og oppgradert innmat et kjærkomment tilskudd.

Og selv om det er gått mange år siden sist vi så en billig iPhone, er Apple tilbake med en ny versjon av iPhone SE, som Apple forvirrende nok har valgt å kalle iPhone SE. Denne gangen har de oppdatert innmaten til en iPhone 8 på med innmaten fra iPhone 11, noe som gjør at iPhone SE er en lynrask telefon.

Alt av kameraer, fingeravtrykksensorer og skjermen på 4,7" er det samme som iPhone 8, så dette begynner å bli litt utdatert i forhold til de nye toppmodellene. Derfor er det gledelig at Apple har valgt å prise versjonen med 64GB til rett under 5500 kr ved lansering. Og dette gjør at du får ekstremt mye mobil for pengene, og TEK.no hevder at “Apples nyeste iPhone er en juvel i sin prisklasse”.

Sony Xperia 5

Det begynner å bli noen år siden Sony imponerte med sine mobiltelefoner. Men med Xperia 5 virker det som om Sony igjen har fått fart på mobilsatsingen. Og det spesielle med Sony Xperia 5, som egentlig er en kompaktvariant av den vellykkede Xperia 1, er i likhet med storebror den avlange skjermen.

Skjermen forøvrig er meget god, men best av alt er ytelsen og brukergrensesnittet som oppleves raskt og presist. Kameraet har også fått et løft, hvor bildebehandlingen har blitt bedre og gir bilder med god kvalitet. En nattmodus er også på plass, og fungerer meget godt.

Alt i alt er Sony Xperia 5 en meget god mobiltelefon. Og til en ganske hyggelig pris er dette en mobiltelefon som absolutt bør vurderes, spesielt om du ikke er villig til å knuse sparegrisen og kjøpe toppmodellen Xperia 1. For som TEK.no sier i sin test: “Gitt prisen føles dette rett og slett som toppmodellen Sony burde lansert i utgangspunktet”.

 

 

Toppmodeller

 OnePlus 8 Pro

I mange år allerede har OnePlus lagd knallbra mobiler som har utfordret de store kanonene som iPhone, Samsung og Huawei. Men det har alltid vært noen småting som har holdt prisen og funksjonaliteten et hakk under de største konkurrentene. I år er derimot ting som trådløs lading og vanntett IP68-sertifisering på plass.

Med OnePlus 8 Pro har de derimot jekket opp både prisen og funksjonaliteten slik at den nå er en direkte utfordrer til de store merkenes toppmodeller. OnePlus 8 Pro har kanskje markedets aller beste mobilskjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Dette gjør at alt som skjer på skjermen flyter sømløst, slik at alt fra navigasjon til videoer er en drøm å beskue. I tillegg har telefonen monsterytelse, slik at det ikke er noe som hakker eller henger.

Det som tidligere har skortet litt for OnePlus er kameraet. Her har Huawei, iPhone og Samsung lenge kjempet om tronen, og OnePlus har alltid ligget et lite stykke bak. OnePlus 8 Pro har heller ikke denne gangen klart å ta steget hele veien opp, men du skal likevel være veldig god for å se forskjell på bilder tatt i godt lys. Det er nemlig i nattmodus at Huawei, Samsung og iPhone fremdeles ligger et hestehode foran, med Huawei som kongen på haugen.

Men når man legger sammen alt er OnePlus 8 Pro en fullverdig toppmodell og absolutt en telefon som er verdt å vurdere nøye. Den er faktisk så bra at Lyd & Bilde hevder “OnePlus 8 Pro er den beste telefonen vi noensinne har testet”. Og det er jo skryt det er verdt å ta med seg.

Apple iPhone 11 Pro Max

At det dukker opp en ny iPhone i september er like sikkert som banken. Men det har ikke alltid vært slik at den nye modellen har vært en revolusjon, og mange vil si at Apple sine iPhoner de siste årene har havnet litt bak sine hovedkonkurrenter.Med iPhone 11 Pro Max er forspranget tatt igjen.

Ytelsen til iPhone har alltid vært knallbra, og her er det inget unntak. Det som derimot er nytt er at både kameraet og batteritiden virkelig har tatt igjen sine hovedkonkurrenter. Både nattmodusen til kameraet og bildekvaliteten er helt på høyde med modellene fra Huawei og Samsung, som tidligere har vært et lite hestehode foran.

Selv om iPhone 11 Pro Max er dyr, er den også som DinSide sier i sin test: “Rett og slett ekstremt god”. Og er du en Apple bruker som kun ønsker det beste, er det ingen annen mobil å vurdere enn iPhone 11 Pro Max.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Samsung sin nye toppmodell har alt du kan ønske deg i en mobiltelefon. Et kjempestort batteri, 5G-støtte, fantastisk 120 Hz skjerm, lynrask fingeravtrykkleser og et knallbra kamera er på plass, men det kommer til å koste. 

Men til tross for at Galaxy S20 Ultra 5G nok er den klart beste mobilen på markedet i skrivende stund, melder flere testsider om en telefon som ikke helt når opp til det den lover. Når det er sagt så har det ikke vært uvanlig for Samsung å fikse en del av problemene ved lansering i en oppdatering ved en senere oppdatering.

Det er derfor ikke utenkelig at Samsung Galaxy S20 Ultra 5G kommer til å leve opp til potensialet sitt innen et par måneder etter lansering. Og da kommer dette til å være en veldig imponerende telefon. For som TEK.no skriver: “S20 Ultra når ikke helt opp til summen av sine deler. Foreløpig. Men det kan endre seg.".

  

Flere alternativer innen mobiltelefoner

Se de mest populære mobiltelefonene i Prisguiden

Beste tilbud på mobiltelefoner akkurat nå

Mobiltelefoni.no: Finn billigste mobilabonnement

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!