Det kommer stadig nye mobiltelefoner i alle prisklasser på markedet. I tillegg faller gjerne gamle bestselgere i pris så snart det lanseres en ny toppmodell.  For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet har vi samlet noen mobiltelefoner som bør passe til ethvert bruk.

Hopp direkte til:

Billige og bra telefoner
Kjempegode telefoner i mellomsjiktet
Toppmodeller


Sjekk også ut oversikten over billigste mobilabonnement på Mobiltelefoni.no!

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Billige og bra telefoner

Motorola One Vision

Motorola har lenge vært kongen på budsjetthaugen med sin populære G-serie, men har det siste året fått en rekke utfordrere. One Vision sørger for at Motorola fremdeles kan krone seg budsjettkongen, for her får du mye mobil for pengene.

Alt fra design, kamera, ytelse og lagringskapasitet presterer godt over det vi forventer i denne prisklassen. I tillegg har Motorola funnet plass til den lille hodetelefonkontakten som mange savner på nyere mobiler.

Som Tek.no skriver i sin test: “Ingen annen telefon på markedet gir deg mer mobil på krone enn Motorola One Vision”. Derfor er Motorola One Vision et veldig godt valg for deg som ikke er villig til å sprenge banken for toppmodellene, eller kanskje som barnets første mobiltelefon?

 

Xiaomi Mi A2

Kineserne, med Huawei i spissen, har de siste året markert seg på mobilfronten med en rekke fantastiske mobiler. Xiaomi er en av disse kinesiske produsentene som kanskje ikke er like kjent i Norge, men allikevel lager knallbra mobiler, spesielt i den lavere prisklassen.

Xiaomi Mi A2 er nettopp en slik mobiltelefon. Og det til en pris godt under 3000 kroner. Telefonen er godt skrudd sammen, med kvalitetskomponenter hele veien. Det doble kameraet er svært godt, også i situasjoner med dårlig lys. Og den er i følge TEK.no lynende rask.

Alt i alt får du en mobiltelefon som minner mer om en toppmobil enn en billigmobil. TEK.no konkluderer med at “du får så mye for pengene at vi knapt tror det er sant”, og hevder også at “Xiaomi Mi A2 er den nye kongen av billigmobiler”.

Xiaomi har også sluppet en oppfølger til denne telefonen, Xiaomi Mi A3, med hodetelefonutgang og minnekortleser, men TEK.no melder om en svakere skjerm og et mer ustabilt kamera. Både den nye og den gamle er veldig bra telefoner, så hvis du er interessert, må du bestemme deg for hva som er viktigst for deg.

 

Nokia 7.2

Etter mange år på sidelinjene har Nokia i det siste relansert seg selv med et knippe imponerende mobiltelefoner til en forholdsvis billig penge. Nokia 7.2 er det nyeste innslaget, og fortsetter i samme sporet som tidligere.

Spesielt er det skjermen som virkelig skiller seg ut på Nokia 7.2. HDR er virkelig ikke standard i denne prisklassen, og TEK.no spør i sin test: “Får du billigere og bedre mobilskjerm enn dette?”. Svaret på dette spørsmålet er nok et foreløpig nei.

Når det gjelder kameraet er derimot ikke alt like rosenrødt. Ikke nødvendigvis fordi Nokia 7.2 ikke tar gode nok bilder til å ligge i denne prisklassen, men mer for at kameraet er i overkant tregt. Kan du se bort fra dette, får du et godt kompromiss mellom ytelse og pris med en god skjerm og en god brukeropplevelse.

 

 

Kjempegode telefoner i mellomsjiktet

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi Mi Note 10 er, i likhet med OnePlus sine mobiler, en modell som ligner på en toppmodell men til en betydelig hyggeligere pris. Kameraet på til sammen hele 108 MP tar meget gode bilder, i hvert fall om du tar prislappen i betraktning. 

Legger man til at skjermen er mer en akseptabel og at batteriet er solid, er dette en mobiltelefon som gir deg svært mye for pengene. Spesielt på kamerafronten. Og selv den ikke helt klarer å utfordre toppmodellene på ytelse, er dette allikevel en meget god mobiltelefon som har fått stempelet “Spesielt anbefalt” av Lyd & Bilde (bak betalingsmur).


Det finnes også en Pro-versjon av denne mobilen, som ikke overraskende heter Xiaomi Mi Note 10 Pro. Denne har litt mer lagring og minne, og er et godt alternativ om du ønsker litt mer plass.

Samsung Galaxy Note10 Lite

Galaxy Note-serien til Samsung har lenge vært for litt spesielt interesserte, som var avhengige av pennen som følger med serien. I Lite-versjonen er det kuttet litt ned på de aller heftigste spesifikasjonene og de mest obskure funksjonene, slik at man sitter igjen med en veldig god mobiltelefon som passer de fleste. Det eneste vi virkelig savner er vanntetting og trådløs lading.

Kan du leve uten disse tingene, og føler at pennen som følger med er nødvendig, er Samsung Galaxy Note10 Lite en interessant telefon å vurdere. For som TEK.no hevder i sin test er Galaxy Note10 Lite: “Den eneste pennetelefonen som forsvarer prisen sin skikkelig”. Og hvis du har behov for mer avansert funksjonalitet og bedre ytelse, finnes jo alltids storebrødrene Note10 og Note10+.

 

OnePlus 7T Pro

OnePlus har de siste årene utfordret eliten med knallgode mobiltelefoner til en mye rimeligere pris enn til hovedkonkurrentene. For selv OnePlus 7T Pro tar faktisk opp kampen mot toppmodellene til Samsung og Apple, som fort koster deg godt over over 10 000 kr.

Dette er en telefon med mange tekniske finurligheter. Selfie-kameraet er skjult inne i telefonen, og “skrus” automatisk ut når du åpner kamera-appen. Skjermen er av de beste på markedet med 90 Hz oppdateringsfrekvens, noe som gjør den til en drøm å spille på. Fingeravtrykksleseren er også puttet inn under skjermen, og er rask og presis.

Det eneste som skorter litt for OnePlus 7T Pro er at kameraet fremdeles er et knepp bak toppmodellene til de stor mobilprodusentene. Til tross for dette er OnePlus 7T Pro en telefon som absolutt kan anbefales, og vi kan bare sitere det DinSide sa i sin test: “For et råskinn!”.

For de som er spesielt interesserte kan vi også nevne at OnePlus 7T Pro kommer i en variant som er utviklet i samarbeid med sportsbilfabrikanten McLaren, som har litt mer lagring og ram.

  

Sony Xperia 5

Det begynner å bli noen år siden Sony imponerte med sine mobiltelefoner. Men med Xperia 5 virker det som om Sony igjen har fått fart på mobilsatsingen. Og det spesielle med Sony Xperia 5, som egentlig er en kompaktvariant av den vellykkede Xperia 1, er i likhet med storebror den avlange skjermen.

Skjermen forøvrig er meget god, men best av alt er ytelsen og brukergrensesnittet som oppleves raskt og presist. Kameraet har også fått et løft, hvor bildebehandlingen har blitt bedre og gir bilder med god kvalitet. En nattmodus er også på plass, og fungerer meget godt.

Alt i alt er Sony Xperia 5 en meget god mobiltelefon. Og til en ganske hyggelig pris er dette en mobiltelefon som absolutt bør vurderes, spesielt om du ikke er villig til å knuse sparegrisen og kjøpe toppmodellen Xperia 1. For som TEK.no sier i sin test: “Gitt prisen føles dette rett og slett som toppmodellen Sony burde lansert i utgangspunktet”.

 

 

Toppmodeller

 Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro er fremdeles en av de beste kameratelefonene på det norske markedet, og fikk for et års tid siden toppkarakter fra så godt som alle forbrukermagasiner i Norge. Og selv om den ikke er helt ny lenger, holder den fremdeles god stand.

Spesielt er det kameraet som virkelig skiller P30 Pro fra hovedkonkurrentene. 4 linser og en imponerende programvare levere sylskarpe bilder i godt lys, og med en utvidet zoom-funksjon og nattmodus imponerer i tillegg kameraet når omgivelsene blir litt mer utfordrende.

“Huawei P30 Pro er en av de desidert beste mobiltelefonene akkurat nå” skrev Digi.no i sin test. Og for den kamerainteresserte mobilbruker er den kanskje fremdeles den aller beste, selv om både iPhone og Samsung har tatt kraftig innpå det siste året. 

NB! Huawei sine utfordringer med amerikanske myndigheter, har gjort det utfordrende for Huawei å lansere nye telefoner med Android i Norge, men P30 Pro skal fortsette å få oppdateringer fra Google i fremtiden, og skal være et trygt kjøp for norske forbrukere.Apple iPhone 11 Pro Max

At det dukker opp en ny iPhone i september er like sikkert som banken. Men det har ikke alltid vært slik at den nye modellen har vært en revolusjon, og mange vil si at Apple sine iPhoner de siste årene har havnet litt bak sine hovedkonkurrenter.Med iPhone 11 Pro Max er forspranget tatt igjen.

Ytelsen til iPhone har alltid vært knallbra, og her er det inget unntak. Det som derimot er nytt er at både kameraet og batteritiden virkelig har tatt igjen sine hovedkonkurrenter. Både nattmodusen til kameraet og bildekvaliteten er helt på høyde med modellene fra Huawei og Samsung, som tidligere har vært et lite hestehode foran.

Selv om iPhone 11 Pro Max er dyr, er den også som DinSide sier i sin test: “Rett og slett ekstremt god”. Og er du en Apple bruker som kun ønsker det beste, er det ingen annen mobil å vurdere enn iPhone 11 Pro Max.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Samsung sin nye toppmodell har alt du kan ønske deg i en mobiltelefon. Et kjempestort batteri, 5G-støtte, fantastisk 120 Hz skjerm, lynrask fingeravtrykkleser og et knallbra kamera er på plass, men det kommer til å koste. 

Men til tross for at Galaxy S20 Ultra 5G nok er den klart beste mobilen på markedet i skrivende stund, melder flere testsider om en telefon som ikke helt når opp til det den lover. Når det er sagt så har det ikke vært uvanlig for Samsung å fikse en del av problemene ved lansering i en oppdatering ved en senere oppdatering.

Det er derfor ikke utenkelig at Samsung Galaxy S20 Ultra 5G kommer til å leve opp til potensialet sitt innen et par måneder etter lansering. Og da kommer dette til å være en veldig imponerende telefon. For som TEK.no skriver: “S20 Ultra når ikke helt opp til summen av sine deler. Foreløpig. Men det kan endre seg.".

  

Flere alternativer innen mobiltelefoner

Se de mest populære mobiltelefonene i Prisguiden

Beste tilbud på mobiltelefoner akkurat nå

Mobiltelefoni.no: Finn billigste mobilabonnement

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!