Det kommer stadig nye mobiltelefoner i alle prisklasser på markedet. I tillegg faller gjerne gamle bestselgere i pris så snart det lanseres en ny toppmodell.  For å hjelpe deg med å gjøre det beste kjøpet har vi samlet noen mobiltelefoner som bør passe til ethvert bruk.

Hopp direkte til:

Billige og bra telefoner under 3 000 kr
Kjempegode telefoner mellom 3 000 og 6 000 kr
Toppmodeller


Sjekk også ut oversikten over billigste mobilabonnement på Mobiltelefoni.no!

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Billige og bra telefoner under 3 000 kr

Motorola Moto G6 Plus 

Motorolas Moto G-serie har i en årrekke vært en av telefonene som har gitt deg mest for pengene. Og årets modell skuffer på ingen måte. Skjermen har vokst litt fra i fjor, mest fordi rammene har blitt smalere.

I tillegg har Motorola videreført alt det gode fra fjorårets modell, som den gode batterikapasiteten og et kamera som tar omtrent like gode bilder som langt dyrere mobiler.

Du skal lete lenge etter en bedre mobiltelefon i denne prisklassen. Og som TEK.no skriver i sin test, «Dette er en telefon jeg kunne kjøpt og blitt godt fornøyd med. Til tross for at lommene mine støtt rommer veldig mye dyrere telefoner»


Xiaomi Mi A2

Kineserne, med Huawei i spissen, har de siste året markert seg på mobilfronten med en rekke fantastiske mobiler. Xiaomi er en av disse kinesiske produsentene som kanskje ikke er like kjent i Norge, men allikevel lager knallbra mobiler, spesielt i den lavere prisklassen.

Xiaomi Mi A2 er nettopp en slik mobiltelefon. Og det til en pris godt under 3000 kroner. Telefonen er godt skrudd sammen, med kvalitetskomponenter hele veien. Det doble kameraet er svært godt, også i situasjoner med dårlig lys. Og den er i følge TEK.no lynende rask.

Alt i alt får du en mobiltelefon som minner mer om en toppmobil enn en billigmobil. TEK.no konkluderer med at “du får så mye for pengene at vi knapt tror det er sant”, og hevder også at “Xiaomi Mi A2 er den nye kongen av billigmobiler”.

 

Kjempegode telefoner mellom 3 000 og 6 000 kr

Nokia 7 Plus

Etter et tiår som den gamle mobilkongen Nokia nok helst ønsker å glemme, har de i det siste børstet støv av gamle kunster og produsert en rekke mobiler som er verdt en ekstra kikk. Nokia 7 Plus er det mest spennende den finske giganten har lansert på over 10 år, og her treffer de virkelig spikeren på det berømte hodet. Telefonen har et flott design, en batteritid det er verdt å skrive hjem om og en brukeropplevelse som er enkel og intuitiv. 

Tar vi med at kameraet er meget bra og at den kjører jevnlige oppdateringer slik at den alltid er oppdatert, er dette en knallbra mobiltelefon. TEK.no konkluderer rett og slett med at «det er fint lite å klage over i Nokia 7 Plus-land!», og tildeler mobilen 10 av 10 poeng! Vi kan altså fint konkludere med at Nokia er tilbake i det gode selskap.

 

OnePlus 6T

OnePlus er en annen kinesisk produsent som de siste årene har imponert med prisvennlige og meget gode mobiler, og OnePlus 6T fortsetter denne rekken. Her får du teknologi som er forbeholdt toppmodellene til en meget hyggelig pris.

Dette er en av de første mobilene med fingeravtrykkleser bygd inn i selve skjermen. I tillegg har den velfungerende ansiktsgjenkjenning slik at du kan selv velge hvordan du ønsker å åpne telefonen. Komputer for Alle melder også at OnePlus 6T er en av de raskeste telefonene som de har testet. I tillegg er AMOLED-skjermen svært god, men knivskarpt bilde og god kontrast.

Det eneste som trekker ned noe er at kameraet er noen knepp ned fra toppmodellene til de store produsentene.  Er derimot ikke kameraet det viktigste salgspunktet for deg, vil nok OnePlus 6T gjøre deg storfornøyd. For dette er en mobil som gir deg mye for pengene.

 

Honor 10

Honor har tidligere vært en del av Huawei, men er nå skilt ut som eget selskap. Fra det samarbeidet tar de med seg en haug med erfaring om hvordan man skal lage en billig og bra mobiltelefon. Og dette merkes godt med den nye Honor 10.

Designet er moderne og fargerikt, med spreke farger i glasset på baksiden. På forsiden er det en skjerm som dekker hele fronten, med en “leppe” som inneholder høyttaleren og frontkamera.

Tar vi med en meget habil ytelse og et kamera som absolutt tar opp kampen med langt dyrere modeller, kan vi ikke gjøre annet enn å sitere TEK.no: «Det er ingen alvorlige mangler ved Honor 10, og til prisen er den et knallkjøp»

 

Huawei Mate 10 Pro

Huawei har de siste årene hatt stor suksess med litt billigere mobiler, men med Mate 10 Pro viser de, som med forgjengeren, at de også lager svært gode modeller i de høyere prisklassene. Den billige, plastaktige følelsen er byttet ut med et eksklusivt design og god byggekvalitet.

Skjermen dekker hele fronten, kameraet er blitt enda bedre og telefonen er endelig vanntett. Huawei har med andre ord utbedret det lille som var å utsette på forgjengeren, og resultatet er som iTavisen sier «en av årets beste smarttelefoner ».


 

Toppmodeller

Huawei P20 Pro

Er det en ny konge på Android-haugen? Huawei utfordrer i det minste etablissementet med P20 Pro, og har høstet lovord fra alle norske testsider. Lyd & BildeiTavisenTEK.no, DinSide og TV2 har alle gitt full score til denne mobilen. Mye av grunnen til dette er det nye kameraet med hele tre linser, som tar nydelige bilder selv i mørket. Kameraet til P20 Pro er rett og slett det beste vi har sett så langt, og det er opp til konkurrentene å hente inn forspranget til Huawei. 

Mobilen er i tillegg rask, responsiv, og har et stort batteri, så Huawei P20 Pro er absolutt en telefon å ta med i betraktningen. Huawei P20 Pro er virkelig en mobil som utfordrer Samsung og Apple når det gjelder kvalitet, ytelse og funksjonalitet. Huawei P20 Pro utfordrer virkelig toppmodellene fra Apple og Samsung, både når det kommer til kvalitet, ytelse og funksjonalitet, og den kappes med iPhone X og Galaxy S9 om å være markedets beste telefon.

Samsung Galaxy S9

Ta en av markedets aller beste smarttelefoner, Samsung Galaxy S8. Gjør små forbedringer over hele linja - voila - du sitter igjen med Samsung Galaxy S9. Her har Samsung tatt med seg alle godsakene som gjorde forgjengeren til en knallbra mobiltelefon, og skrudd bryteren opp til 11. Kameraet har fått en justerbar blenderåpning, og er årets største nyhet. Dette gjør at det fantastiske kameraet er blitt enda bedre, spesielt i mørkere omgivelser. 

Tar vi med at fingeravtrykksensoren er flyttet til et sted du faktisk treffer den, og at all innmat er blitt raskere og bedre, er dette absolutt en verdig toppmodell. Samsung Galaxy S9 er en oppgradering på nesten alle områder, men forbedringene er små. Så hvis du allerede har en Galaxy S8 er det nok kanskje greit å følge iTavisen sin anbefaling om å hoppe over denne. Skal du derimot ta et hopp fra en litt eldre modell, er det vanskelig å komme utenfor Galaxy S9, som er en av de aller beste Android-telefonene på markedet.

 Se også Samsung Galaxy S9+, med en litt større skjerm og et enda bedre kamera!

 Huawei Mate 20 Pro

«Årets beste telefon?» spør DinSide i starten av sin test av Huawei Mate 20 Pro. Kun et halvt år etter at den kinesiske produsenten lanserte den kritikerroste Huawei P20 Pro, kommer de altså med en ny toppmodell.

Mate 20 Pro har en litt større skjerm, en litt bedre prosessor og et litt bedre batteri. I tillegg er telefonen litt mer vanntett, den har fått støtte for trådløs lading og en fingeravtrykksensor integrert i skjermen. 

De har rett og slett oppgradert det meste på det som allerede var en knallgod mobiltelefon. Alt dette har gjort at Huawei Mate 20 Pro har fått toppscore av både DinSide og TEK.no. I tillegg stakk den av med prisen «Årets Mobil 2018/19» i elektronikkbransjens prisutdeling 31. oktober.

Apple iPhone X

iPhone X er det nyeste flaggskipet fra Apple, og er full av ny teknologi. «Her har Apple faktisk gjort noe unikt», skriver TEK.no. Lyd & Bilde melder om «strålende skjerm og utmerket kamera». Og med ytelse som nærmer seg enkelte bærbare PC-er, er iPhone X kraftig nok til å håndtere Apples satsing på utvidet virkelighet. iPhone X er en aldri så liten revolusjon fra Apple.

Tiden for ørsmå endringer fra år til år er forbi, og iPhone X er et stort skritt inn i fremtiden. På plass er ansiktsgjenkjenning, trådløs lading, heldekkende skjerm og skyhøy ytelse. Alt pakket inn i Apple sin brukervennlige innpakning. Prislappen er riktignok skyhøy, men begynner heldigvis å dale noe. Det koster å være kar, men til gjengjeld får du en fantastisk mobiltelefon.

 

 

 

Flere alternativer innen mobiltelefoner

Se de mest populære mobiltelefonene i Prisguiden

Beste tilbud på mobiltelefoner akkurat nå

Mobiltelefoni.no: Finn billigste mobilabonnement

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!