Lydplanken redder TV-kvelden

Da “tynn-TVene” toget inn i norske hjem tok det ikke lang tid før lydplankene dukket opp. God lyd er en stor del av opplevelsen når man ser på serier og filmer, så når høyttalerne i TV-en kommer til kort er lydplanken en opplagt løsning!

Selv med en billig lydplanke kan du forvente deg et solid hopp i lydkvalitet sammenlignet med TV-lyden. De er lette å plassere og koble opp - du er klar på noen få minutter! Stadig flere av oss strømmer nå musikken trådløst hjemme, og mange modellene støtter dette.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

Dette må du tenke på før du kjøper lydplanke

Lydkvalitet: Hva skal du først og fremst bruke den til? Trenger du bare litt bedre lyd på TV-en, vil du ha skikkelig filmlyd til seriene eller er det også viktig med god stereolyd til musikk?

Skal lydplanken smelle godt fra seg på actionfilmer trenger du litt kraft - også i bassregisteret. De fleste modellene kommer i dag med en dedikert subwoofer eller basshøyttaler. Om denne er trådløs slipper du ekstra kabler i stua.

Plassering og størrelse på TV: Lydplankene kommer i forskjellige bredder, og flere har både en variant for TV-er på 40+ tommer og en for de over 50 tommer. Sjekk bredden på TV-en din og vurder hva som er best. De kan henges på veggen eller plasseres under TV-en. Det varierer også en del hvor gode produsentene er på design - dette kan være viktig når den plasseres midt i stua.

Tilkoblinger og strømming: Pass på at lydplanken har det du trenger av tilkoblinger. Vanligvis kobler du TV-en i med HDMI, men hvordan ønsker du å strømme musikk? Noen av modellene har innebygd støtte for Spotify, andre kun bluetooth. Tenk også på om du ønsker større surroundlyd med ekstra bakhøyttalere.

 

Billig med god lyd
Samsung HW-MS660

Samsung har lang fartstid på lydplanker og har flere modeller som hevder seg godt i tester. Den rimelige HW-MS660 uten subwoofer er et godt førstekjøp med god lyd til en liten penge.

“Imponerende balanse” konkluderer Lyd & Bilde i sin test, og trekker frem den naturlige lyden som fungerer til både film og musikk. Dette er ikke lydplanken for de røffeste actionfilmene, men kan utvides både med trådløs sub og bakhøyttalere. Et smart valg om du også vil spare naboene for buldrende bass.

TEK.no mener at den er “jevnt over litt svakere enn sin storebror”, så vil du ha mer kraft og lyd kan du sjekke ut Samsung HWMS760XE som kommer i to bredder.

 

Bass i bøtter og spann

JBL Bar 3.1 

Som navnet sier er JBL Bar 3.1 en lydplanke med en ekstern, trådløs subwoofer. Og for en subwoofer det er! Er du opptatt av bass er dette lydplanken du bør sikle litt ekstra på. For her er det nok bass og kraft til å la lydsporet skinne på selv de røffeste actionfilmene.

I tillegg til den kraftige lyden er det godt med tilkoblingsmuligheter. Og selv om JBL Bar 3.1 er best på film og spill, er det også en lydplanke som låter godt når du skal høre på musikk. Og alt dette får Lyd og Bilde til å gi JBL Bar 3.1 full pott og et «Best i test» stempel.
Dyrt og deilig

Bluesound Pulse Soundbar

For mange er Bluesound et nytt bekjentskap - de er mest kjent for sine høyttalere for strømming, men får full pott for lydplanken Pulse Soundbar hos både DinSide og Lyd & Bilde. Lydplanken mangler HDMI, så her må du koble den mot TV-en gjennom en optisk kabel.

“En imponerende lydplanke som låter godt både på film og musikk”, sier DinSide. Lyd & Bilde applauderer den kraftfulle og velbalanserte lyden, selv uten subwoofer. Strømming fungerer like bra som hos Sonos, men du kan ikke koble til ekstra bakhøyttalere. 

 


Når kun det beste er godt nok

Samsung HW-N960

Denne lydplanken fra Samsung er den du bør velge hvis du vil ha det absolutt beste. Hele 13 høyttalerelementer er plassert inne i lydplanken, og i tillegg følger det med 2 trådløse bakhøyttalere og en trådløs subwoofer. Alt dette gir deg fullverdig surround og et unik og oppslukende lydbilde ulikt de aller fleste andre lydplanker.

Lyd og Bilde gav ikke overraskende Samsung HW-N960 seks av seks stjerner og et «spesielt anbefalt» stempel. For selv om den koster skjorta, skal du lete lenge etter en lydplanke som gir deg en bedre opplevelse enn Samsung HW-N960.

Har du ikke behov for bakhøyttalerne heter  lydplanken Samsung HW-N860.For deg som vil ha Sonos

Sonos Beam

Er du en av de som har Sonos høyttalere rundt i hjemmet, kan det være praktisk med en lydplanke fra samme system. Sonos Beam er den nyeste lydplanken som passer til multiroom-systemet. Den har blitt betraktelig slankere enn tidligere modeller, uten at det har gått ut over lydkvaliteten.

Sonos Beam er, i kjent Sonos-stil, en høyttaler som har mange trådløse tilkoblingsmuligheter. På plass er også støtte for stemmestyring, noe som nylig ble mye mer interessant for den norske forbruker med introduksjonen av Google Assistent på norsk. Alt i alt er det lite å trekke på Sonos Beam, og som iTAvisen skriver i sin test kan “Sonos Beam bli en ordentlig oppgradering for stuen din”.

La oss guide deg videre til et godt kjøp: 

Se alle lydplanker i Prisguiden »

Lydplankene som er best i test nå »

Ny TV? Dette er de mest populære modellene nå »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du tilbakemeldinger til produktguidene eller forslag til hva vi skal skrive om –  Tips oss »