I denne guiden ser vi nærmere på disse modellene:

Billig og god lyd: Samsung HW-MS660
Best lyd: Klipsch RSB-8
Lydsokkel: Canton DM 100
Dyrt og deilig: Bluesound Pulse Soundbar
Når du har Sonos: Sonos Playbar


Lydplanken redder TV-kvelden

Da “tynn-TVene” toget inn i norske hjem tok det ikke lang tid før lydplankene dukket opp. God lyd er en stor del av opplevelsen når man ser på serier og filmer, så når høyttalerne i TV-en kommer til kort er lydplanken en opplagt løsning!

Selv med en billig lydplanke kan du forvente deg et solid hopp i lydkvalitet sammenlignet med TV-lyden. De er lette å plassere og koble opp - du er klar på noen få minutter! Stadig flere av oss strømmer nå musikken trådløst hjemme, og de fleste modellene støtter dette.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

Dette må du tenke på før du kjøper lydplanke

Lydkvalitet: Hva skal du først og fremst bruke den til? Trenger du bare litt bedre lyd på TV-en, vil du ha skikkelig filmlyd til seriene eller er det også viktig med god stereolyd til musikk?

Skal lydplanken smelle godt fra seg på actionfilmer trenger du litt kraft - også i bassregisteret. De fleste modellene kommer i dag med en dedikert subwoofer eller basshøyttaler. Om denne er trådløs slipper du ekstra kabler i stua.

Plassering og størrelse på TV: Lydplankene kommer i forskjellige bredder, og flere har både en variant for TV-er på 40+ tommer og en for de over 50 tommer. Sjekk bredden på TV-en din og vurder hva som er best. De kan henges på veggen eller plasseres under TV-en. Det varierer også en del hvor gode produsentene er på design - dette kan være viktig når den plasseres midt i stua.

Tilkoblinger og strømming: Pass på at lydplanken har det du trenger av tilkoblinger. Vanligvis kobler du TV-en i med HDMI, men hvordan ønsker du å strømme musikk? Noen av modellene har innebygd støtte for Spotify, andre kun bluetooth. Tenk også på om du ønsker større surroundlyd med ekstra bakhøyttalere.

 

Billig med god lyd
Samsung HW-MS660

Samsung har lang fartstid på lydplanker og har flere modeller som hevder seg godt i tester. Den rimelige HW-MS660 uten subwoofer er et godt førstekjøp med god lyd til en liten penge.

“Imponerende balanse” konkluderer Lyd & Bilde i sin test, og trekker frem den naturlige lyden som fungerer til både film og musikk. Dette er ikke lydplanken for de røffeste actionfilmene, men kan utvides både med trådløs sub og bakhøyttalere. Et smart valg om du også vil spare naboene for buldrende bass.

TEK.no mener at den er “jevnt over litt svakere enn sin storebror”, så vil du ha mer kraft og lyd kan du sjekke ut Samsung HWMS760XE som kommer i to bredder.

 

Musikalsk og kraftfull amerikaner

Klipsch RSB-8

Amerikanske Klipsch er kjent for hornhøyttalere med masse dynamikk, og briljerer også med sine lydplanker. Designet er kanskje i overkant maskulint, men får den innpass i heimen kan du se frem til gode lydopplevelser til både film og musikk. 

RSB-8 leveres med trådløs subwoofer, men har ikke muligheter for egne bakhøyttalere. Den kommer med én HDMI-inngang og eldre bluetooth. Til strømming er både Spotify Connect og det egne “Play-Fi” innebygget. TEK.no berømmet den med Best i test-stempel og trekker frem at den spiller veldig høyt, men med klar og god lyd. Den får trekk for kun en HDMI-inngang og det eldre bluetooth 2.0. 

 

Lydsokkel med bra bass

Canton DM 100

For HiFi-publikummet er tyske Canton kjent for sine gode enkeltstående høyttalere. DM 100 er en lydsokkel, noe som betyr at den er beregnet til å plassere TV-en oppå - og at den ikke kan henges på veggen. Dette kan fort se litt voldsomt ut, så det beste er om du har ledig plass i hylla under TV-en.

I sin test trekker TEK.no frem det massive og brede lydbildet, og at den klarer seg uten subwoofer. Lydbildet er balansert, men dialogen kan bli litt ullen. Designet er solid og gjennomført, men DM 100 mangler både tilkobling via  HDMI og Wi-Fi. Om strømming er viktig bør du derfor se på andre modeller. 

 

Dyrt og deilig

Bluesound Pulse Soundbar

For mange er Bluesound et nytt bekjentskap - de er mest kjent for sine høyttalere for strømming, men får full pott for lydplanken Pulse Soundbar hos både DinSide og Lyd & Bilde. Lydplanken mangler HDMI, så her må du koble den mot TV-en gjennom en optisk kabel.

“En imponerende lydplanke som låter godt både på film og musikk”, sier DinSide. Lyd & Bilde applauderer den kraftfulle og velbalanserte lyden, selv uten subwoofer. Strømming fungerer like bra som hos Sonos, men du kan ikke koble til ekstra bakhøyttalere. 

 

For deg som vil ha Sonos

Sonos Playbar

Er du en av de som har Sonos-høyttalere rundt om i hjemmet, kan det være praktisk å inkludere en lydplanke fra samme system. Sonos Playbar er da et åpenbart valg. Den ser bra ut, kan lett henges på veggen og du kan til og med legge til de andre Sonos-høyttalerne for å få mer surround-følelse.

Tek.no gav den 7 av 10 i sin test, og trakk frem den tydelige dialogen på film og en balansert lyd. Minuset er begrenset volum og manglende HDMI og bluetooth. Du får bedre tilkoblingsmuligheter i andre konkurrenter og vil du ha dypere bass er subwooferen kostbar.  

 

La oss guide deg videre til et godt kjøp: 

Se alle lydplanker i Prisguiden »

Lydplankene som er best i test nå »

Ny TV? Dette er de mest populære modellene nå »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du tilbakemeldinger til produktguidene eller forslag til hva vi skal skrive om –  Tips oss »