Lydplanke-guide: De 5 beste lydplankene i 2021

Hvilken lydplanke eller lydsokkel bør du velge? Vi har lest mengder av tester og sett nærmere på de beste modellene fra bl.a. Samsung, Sonos og Klipsch for å gi deg en god start på kjøpet.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alle Lydplanker i Prisguiden her »
Lydplanken redder TV-kvelden

Da “tynn-TVene” toget inn i norske hjem tok det ikke lang tid før lydplankene dukket opp. God lyd er en stor del av opplevelsen når man ser på serier og filmer, så når høyttalerne i TV-en kommer til kort er lydplanken en opplagt løsning!

Selv med en billig lydplanke kan du forvente deg et solid hopp i lydkvalitet sammenlignet med TV-lyden. De er lette å plassere og koble opp - du er klar på noen få minutter! Stadig flere av oss strømmer nå musikken trådløst hjemme, og mange modellene støtter dette.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

Dette må du tenke på før du kjøper lydplanke

Lydkvalitet: Hva skal du først og fremst bruke den til? Trenger du bare litt bedre lyd på TV-en, vil du ha skikkelig filmlyd til seriene eller er det også viktig med god stereolyd til musikk?

Skal lydplanken smelle godt fra seg på actionfilmer trenger du litt kraft - også i bassregisteret. De fleste modellene kommer i dag med en dedikert subwoofer eller basshøyttaler. Om denne er trådløs slipper du ekstra kabler i stua.

Plassering og størrelse på TV: Lydplankene kommer i forskjellige bredder, og flere har både en variant for TV-er på 40+ tommer og en for de over 50 tommer. Sjekk bredden på TV-en din og vurder hva som er best. De kan henges på veggen eller plasseres under TV-en. Det varierer også en del hvor gode produsentene er på design - dette kan være viktig når den plasseres midt i stua.

Tilkoblinger og strømming: Pass på at lydplanken har det du trenger av tilkoblinger. Vanligvis kobler du TV-en i med HDMI, men hvordan ønsker du å strømme musikk? Noen av modellene har innebygd støtte for Spotify, andre kun bluetooth. Tenk også på om du ønsker større surroundlyd med ekstra bakhøyttalere.

 

Smart med god lyd

Harman/Kardon Citation Multibeam 700

Harman/Kardon Citation Multibeam 700 er en flott lydplanke med masse funksjonalitet, uten at den koster skjorta. Lydplanken kan enkelt kobles til både Google Home og Apple HomeKit, slik at den kan integreres i smarthuset ditt. Noe som også gjør at den tidligere i år vant prisen for årets beste smarte lydplanke av EISA.

"Citation MultiBeam 700 er en lekker og brukervennlig lydplanke" hevder Lyd & Bilde. Lyden er ikke blant de beste, men det er heller ikke prisen. Alt i alt får du derfor en god lydplanke til en god pris, med massevis av muligheter.


 

Med bass på laget

Samsung HW-Q66T

Samsung HW-Q66T er en god, men enkel lydplanke med medfølgende subwoofer. Her mangler nemlig støtte for DTS:X og Dolby Atmos. Men selv om Samsung HW-Q66T mangler støtte for de mest avanserte formatene, er dette fremdeles en lydplanke med svært god lyd og godt inntrykk av surround.

Totalt sett er Samsung HW-Q66T et svært godt kompromiss mellom lydkvalitet og pris, og fikk full pott i Lyd & Bilde sin test. I tillegg vant den også Lyd & Bilde sin kåring av årets lydplanke i basic-klassen.
Dyrt og deilig

Sennheiser Ambeo Soundbar

Sennheiser sin monster-lydplanke er en stor, kostbar og meget god lydplanke. Dette er kanskje den mest velspillende lydplanken i verden. 13 høyttalerelementer er fordelt rundt omkring på lydplanken, og hvert enkelt element har sin egen forsterker. 

"Den aller råeste lydplanken" mener Stereo+. "Verdens beste lydplanke", hevder Lyd & Bilde, og TEK.no skriver "Ekstrem lyd til en ekstrem pris". Selv om Sennheiser Ambeo Soundbar leveres uten subwoofer, er kanskje dette også den eneste lydplanken som klarer seg godt uten. Men om du ønsker deg fullt trøkk bør man nok investere i en subwoofer i tillegg, men da øker jo også prisen.

 


Når kun det beste er godt nok

Samsung HW-Q950T

Denne lydplanken fra Samsung er den du bør velge hvis du vil ha det absolutt beste. Hele 13 høyttalerelementer er plassert inne i lydplanken, og i tillegg følger det med 2 trådløse bakhøyttalere og en trådløs subwoofer. Alt dette gir deg fullverdig surround, Dolby Atmos støtte og et unik og oppslukende lydbilde ulikt de aller fleste andre lydplanker.

Lyd og Bilde gav ikke overraskende Samsung HW-Q950T seks av seks stjerner og et «spesielt anbefalt» stempel. I tillegg kåret de denne lydplanken som årets beste lydplanke i High-End klassen.For deg som vil ha Sonos

Sonos Arc

Er du en av de som har Sonos høyttalere rundt i hjemmet, kan det være praktisk med en lydplanke fra samme system. Sonos Arc er den nyeste lydplanken som passer til multiroom-systemet, og er en større og mer fullverdig lydplanke enn tidligere modeller.

Sonos Beam er, i kjent Sonos-stil, en høyttaler som har mange trådløse tilkoblingsmuligheter. På plass er også støtte for stemmestyring, noe som nylig ble mye mer interessant for den norske forbruker med introduksjonen av Google Assistant på norsk. Dolby Atmos støtte er også på plass. Alt i alt er det lite å trekke på Sonos Arc. Digi.no hevder at "aldri har vi hatt bedre lyd på en TV". Og Sonos Arc vant også Lyd & Bildes kåring av årets beste lydplanke i premium-klassen.

La oss guide deg videre til et godt kjøp: 

Se alle lydplanker i Prisguiden »

Lydplankene som er best i test nå »

Ny TV? Dette er de mest populære modellene nå »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du tilbakemeldinger til produktguidene eller forslag til hva vi skal skrive om –  Tips oss »

Populært akkurat nå

Sist sett på