Tenk energieffektivitet!

Det gir en enorm besparelse, både for miljøet og på strømregningen. Tørketromlene med varmepumpeteknologi reduserer nemlig energibruken til ca. en tredjedel. Som tidligere, trekkes fuktigheten fra tøyet som tørkes, ut i form av kondens som samles opp i en vannbeholder eller går ut i avløpet, men den oppvarmede luften slippes ikke ut. I stedet for å suge inn ny kaldluft og varme den opp, går den tidligere oppvarmede luften tilbake til trommelen etter å ha blitt oppgradert med noen få graders varme. Den lille gjenoppvarmingsprosessen krever vesentlig mindre energi.

Se tørketromler med varmepumpeteknologi i Prisguide »

Best i test

Tørketromler som ikke benytter varmepumpeteknologien (avtrekkstørketrommel og kondenstørketrommel) er svært energikrevende og bruker omkring tre ganger så mye energi som en vaskemaskin pr. vask. Det er tromler med varmepumpeteknologi som oftest kommer best ut i tester på grunn av den lave strømbruken, så her er det bare å legge pengene i fremtiden.

Kvalitet koster

Tørketromler med varmepumpeteknologi har vært dyrere enn andre i innkjøp, men prisene har begynt å gå noe ned. Dersom du bruker tørketrommel daglig, er det neppe lurt å kjøpe den billigste. Da bør du gå for kvalitet, og det koster litt mer.

Størrelsen teller

Størrelsen på trommelen er viktig. Jo større volum, desto bedre. Stor plass i trommelen betyr at mer varmluft strømmer gjennom de våte klærne, og de tørker fortere. Det er en kompressor som både avfukter luften og resirkulerer varmen. Denne bør ha 10 års garanti.

Sjekk støynivået

Noe støy kommer det fra alle tørketromler, men det er forskjeller på nivået. Hvis dette er viktig for deg, så bør du sjekke detaljene i noen av de ferskeste forbrukertestene (link nederst i saken).

Verstingen som ble best

Tidligere var tørketrommelen husets versting på å dra strøm. Etter at varmepumper ble tatt i bruk, oppnådde flere av dem den beste kategorien (A+++) i fastsettelsen av energiklasser, og nå bruker mange av typene mindre strøm enn vaskemaskinen.

Det finnes også tørketromler som går på gass. Lykke til!

Les mer:

Sammenligne tørketromler hos Prisguide.no

Bestitestguiden.com kårer den beste tørketrommelen

Svenske Råd&Rön har testet 71 tørketromler

Tysk forbrukertest av tørketromler via Din.side.no

Klikk.no om miljøvennlige hvitevarer og energibruk

Energismart.no rangerer de mest energieffektive tørketromlene

Prisguide.no: De mest populære tørketromlene med varmepumpeteknologi