Er du typen som kommer hjem fra jobb og ønsker litt kjapp og god grillet mat eller jakter du den store grillopplevelsen? Når du skal gå til innkjøp av grill er det greit å ha klart for seg hvilke behov du har, fordi valgmulighetene er mange. Noe som også øker faren for bomkjøp.

Kull, gass eller elektrisk?

I utgangspunktet er det tre ulike måter å grille på. Man kan bruke gass, kull eller elektrisitet. Valget du gjør her vil kunne påvirke arbeidsmengde, tidsbruk, hva du kan grille og hvor grillingen kan foregå.

Kullgrill gir normalt mest varme og er et godt valg om du ikke ønsker å grave for dypt i lommeboken. Men unngå gjerne de billigste grillene, da de kan være vinglete og risikere å tippe. Ulempen er at det ikke er optimalt for den travle sjel, da kullgrill krever mer tid for å få klar i forkant og rengjøre i ettertid. Grilling for optimalt resultat er gjerne mer krevende da det er lettere å brenne maten og vanskeligere å regulere varmen. Kullgriller kommer i alle størrelser og til de fleste formål. 

Elektrisk grill er gjerne mest effektiv, den er rask å få igang og enklere å rengjøre. Plugg i og juster til ønsket varme og du er igang. Ikke alle er overbevist om at mat stekt på elektrisk grill gir samme smaksopplevelse som kull- og gassgrill gir. Elektrisk grill oppnår ikke samme effekt som de beste gass- og kullgriller og sluttresultatet blir dermed ikke nødvendigvis det samme. Samtidig har de foregått en stor utvikling på denne fronten de siste årene, spesielt blant de mest avanserte modellene. I tillegg er elektriske griller tryggere enn kullgrillene og enkelt å bruke i praksis. En god bordgrill tar eksempelvis lite plass og kan dras frem ved spesielle anledninger.

Gassgrill er blitt mer og mer populær fordi den både er enkel å rengjøre og oppnår god effekt. I flere sammenhenger kan man si at en gassgrill er det beste fra to verdener. En god gassgrill kan brukes til all slags mat og det er mulig å justere varmen. Her får man også kjøpt de virkelig store grillene, slik at man unngår grillkø ved besøk. Gassgriller er jevnt over dyrere alternativ enn kull- og elektriske griller. Det anbefales å kjøpe grill med minimum to brennere, dette sikrer bedre effekt og varmekontroll. Du gjør også lurt i å kjøpe en ekstra gassflaske for å unngå å gå tom midt under grillingen. Pass på at den ikke oppbevares rett ved grillen, tenk sikkerhet!

Kull, elektrisk eller gass? Velg det som passer din bruk!

Hva passer deg?

Ønsker du å få grillingen unnagjort raskt og effektivt? Da er elektrisk eller gass noe for deg.

For den prisbevisste er kullgrill et godt alternativ. Det tar gjerne mer tid, men er til gjengjeld billige alternativer til all slags mat. Billige elektriske griller er her også et alternativ.

Om grilling er en opplevelse i seg selv bør du se på gass eller kull, eventuelt de mer avanserte og fremste elektriske grillene. For de som griller ofte, gjerne med grillbesøk og god stemning, så anbefales det å investere i en kvalitetsgrill som gjerne er i et litt dyrere. Dette kan spare seg i lengden, da de er tryggere og tåler mer. Gassgrill er det dyreste alternativet og kan passe seg best for de som griller ofte. 

Ut på tur?

Portable griller er noe som kan gi turglade mennesker det lille ekstra. Her er det naturligvis kull og gass som gjelder. Engangsgriller er populært, men for de som jevnlig går tur kan en portabel grill være vel verdt å vurdere. De er jevnt over bedre, som betyr bedre matopplevelse, i tillegg skåner det miljøet mer. En god portabel grill kan fås for noen hundrelapper. For de med hytte er dette også et alternativt, fremfor å kjøpe en grill til hjemmet og en til hytten.

Tenk sikkerhet

Viktig ved kjøp av grill er sikkerhet. En solid grill som strå trygt minsker faren for velt, dette er spesielt viktig for kullgriller. Kjøper du en gassgrill pass på å kontrollere jevnlig for lekkasje og mistenker du dette må du kontakte brannvesenet umiddelbart. 

I borettslag med balkonger skal kullgrill unngås, sjekk også hvilke regler borettslaget har for bruk av grill. 

 

Sammenlign priser:

Griller på Prisguide.no

Grilltilbehør på Prisguide.no