Sist oppdatert: 3. januar 2018 kl. 09:00

Bærbare høyttalere har blitt svært populære de siste årene. Med trådløs lyd kan du ta med deg musikken i parken, på stranda eller på reise. Du bruker mobilen til å spille av og flere av høyttalerne er til og med vanntette!

For å hjelpe deg med å gjøre et godt kjøp, har vi samlet 10 av de beste kjøpene i 2018. Vi har tatt jobben med å gjennomgå testene slik at du slipper – her har du resultatet:

Snarvei: De minste og mest portable »

Snarvei: Mer og bedre lyd »

Snarvei: Når du vil dra på skikkelig »

 

Tips til kjøp av portabel høyttaler

Når du skal velge hvilken type som passer for deg kan det være smart å tenke gjennom følgende: 

  • Hvor mye lyd skal den levere?
  • Hvilken størrelse og vekt passer deg?
  • Skal den tåle en sprut eller være vanntett?
  • Hvor lang batteritid trenger du?

 

I tillegg kan det være lurt å sjekke hva slags tilkobling de forskjellige høyttalerne støtter, slik at du dekker ditt behov. Bluetooth er mest brukt og omtrent alle moderne mobiler og datamaskiner har dette integrert, men husk at rekkevidden vanligvis er maks 15 meter. 

Multiroom-støtte lar deg koble sammen flere enheter samtidig. Det kan enten gi bedre lyd, lyd i flere rom eller stereolyd. Noen høyttalere har også linjeinngang (kabel), kortleser eller USB-inngang i tillegg til trådløs kobling. 

Husk også at en trådløs høyttaler sammen med mobilen kan erstatte en egen DAB-radio!

  

De minste og mest portable

 

Creative MUVO 2C

Creative MUVO 2C

Grensesnitt: Bluetooth, 3,5mm jack | Vekt: 0.159 kg | Batterilevetid: 6 t

Om du ikke har lyst å bruke mye penger på en bærbar høyttaler finner du MUVO 2C nederst på prisskalaen. Her får du overraskende bra lyd og bass fra en høyttaler som låter mye større enn størrelsen skulle tilsi. Denne kan du også trygt ta med på stranden, ettersom den er IP66-sertifisert og skal tåle både støv, sand og en vannsprut. 

TEK.no gir den 8/10 og "Anbefalt produkt", der de blant annet trekker frem mange tilkoblingsmuligheter. I tillegg til bluetooth kan du spille av lyd gjennom kabel (3.5 mm), mikroSD kortleser og mikroUSB fra f.eks. en laptop. Til denne prisen er dette et godt kjøp for deg som ikke må fylle stranda med musikk og pumpende bass.

 

UE Wonderboom

Logitech UE Wonderboom

Grensesnitt: Bluetooth | Vekt: 0.425 kg | Batterilevetid: 10 t

Denne lille ”granaten” av en bærbar høyttaler er IPX7 vannbestandig, noe som betyr at kan overleve under vann i 30 minutter. Når den også flyter er det utvilsomt en god basseng- eller dusjpartner! 

UE eller Ultimate Ears er Logitechs merke på høyttalere og hodetelefoner, og har tatt markedet med storm de siste årene. Lille Wonderboom er intet unntak, og høyttaleren vant TEK sin test av små trådløse mobilhøyttalere. Med score på 8.5 av 10 trekker de spesielt frem den fyldige lyden med god bass, at den spiller høyt og batteritiden på 10 timer. 

Lyd & Bilde belønnet Wonderboom med full score i mai 2017. De trekker litt for bluetooth som eneste tilkobling, men det er positivt at den kan pares med andre høyttalere fra samme produsent. Dette er et godt valg om du ønsker mye og engasjerende lyd, men ikke nødvendigvis en helt korrekt Hi-fi-opplevelse.

 

 

B&O BeoPlay P2

 

Bang & Olufsen BeoPlay P2

Grensesnitt: Bluetooth

Litt opp i pris finner du Bang & Olufsens bærbare høyttalere. Er det en ting danskene kan er det å få bra lyd ut fra små enheter med skikkelig flott design. P2 lever opp til ryktet og ifølge Lyd & Bilde spiller den ufattelig høyt og dypt, med tanke på størrelsen. Et godt kjøp om du vil ha mer ”riktig lyd” og kvalitetsfølelse – men ikke trenger beskyttelse mot vann og støv.

Om du har litt mer å spandere og vil unne deg mer luksus, kan du se til storebroren BeoPlay A1. TEK.no mener det er naturstridig hvor mye lyd en høyttaler på 13 cm i diameter kan produsere. Du får et luftig og høyoppløst lydbilde, med imponerende tørr og kraftig bass.

 

Mer og bedre lyd

 

Sony SRS-XB3 

Sony SRS-XB3

Grensesnitt: Bluetooth, 3,5mm jack, NFC | Vekt: 0.93 kg | Batterilevetid: 24 t | Multiroomstøtte: Nei

Når vi går opp en klasse i størrelse forventer vi både mer og bedre lyd, og det leverer Sonys SRS-XB3. Med en vekt på rundt en kilo er den fremdeles bærbar, men passer kanskje bedre til hagefesten enn i lomma på vei til stranda. 

Her får du både god og mye lyd, og et basstrykk som kan få fart på dansegulvet. Med IPX4 tåler den en vannsprut og det enkle designet gjør at den fint passer inn i stua også. 

TEK kronet den til årets beste sommerhøyttaler i 2017, så til denne prisen er dette er et knallbra kjøp.

 

UE Boom 2

Logitech UE Boom 2

Grensesnitt: Bluetooth, NFC | Vekt: 0.548 kg | Batterilevetid: 15 t | Multiroomstøtte: Nei

Boom 2 er et godt steg opp fra Wonderboom både i lydtrykk og batteritid, samtidig som du får en helt vanntett høyttaler. Ikke dumt når du først skal ha en portabel sak! 

TEK kaller den ”definisjonen på en partyhøyttaler” og gir 8 av 10 i score, mens Lyd & Bilde mener den er blitt en klassiker allerede. Begge trekker spesielt frem kvalitetsinntrykket, at den spiller godt på det aller meste, men at den mangler litt dypbass. Et veldig godt valg om du ønsker en robust, vanntett og livlig høyttaler til utendørsaktivitetene!

NB! Boom 2 kommer snart i oppgradert utgave. Sjekk også ut Megaboom som gir enda mer lyd.

 

Libratone Too

Libratone Too

Grensesnitt: Bluetooth, 3,5mm jack | Batterilevetid: 12 t | Multiroomstøtte: Nei

Danske Libratone har utmerket seg med velspillende produkter og pen design de siste årene. Denne høyttaleren har samme ”halvlitersform” som UE Boom 2, men et mer sofistikert ytre som oser av kvalitet.

Her får du svært god lyd og rikelig med bass. DinSide gav den terningkast 5 og fremhever det åpne, rene og detaljerte lydbildet. Du får også 12 timer batteritid og den lille ”hanken” på toppen gjør den praktisk å bære eller henge opp. Les også hva TEK skriver i sin test: ”Er det bordet som rister?”. 

 

Bose SoundLink Mini 2

Bose SoundLink Mini II

Grensesnitt: USB, Bluetooth, 3,5mm jack | Batterilevetid: 10 t

Bose var tidlig på banen med trådløse høyttalere, og SoundLink-serien er nesten å regne som en klassiker.

Den oppgraderte Mini 2 oser av kvalitetsfølelse og leverer imponerende mye og detaljrik lyd. Volummessig når den ikke helt opp til UE Boom 2 og den er heller ikke vann-/sprutsikker. Den kan lades med USB-C og har innebygget mikrofon slik at du kan bruke den som ”konferansehøyttaler”. 

TEK gir den 8/10 og konkluderer med at den låter ”fabelaktig opp mot størrelsen”, og Lyd & Bilde smeller til med 6 av 6 stjerner for Bose sin ”musikkmagi”.

 

Sack it MOVEit Wi-fi & Bluetooth

Sack it MOVEit Wi-Fi & Bluetooth

Grensesnitt: USB, Bluetooth, 3,5mm jack, Airplay, WiFi | Vekt: 2.153 kg | Batterilevetid: 12 t | Multiroomstøtte: Ja

Nok en dansk produsent prøver seg på bærbare høyttalere. Sack it produserer faktisk både elektronikk og designstoler, men likevel imponerer de med den trådløse høyttaleren MOVEit.

Den viktigste fordelen er mulighetene for multirom - altså å spille musikk i flere rom samtidig gjennom tilkobling til nettverket. En egen app kontrollerer dette, i tillegg til å koble sammen to høyttalere til stereo.

Designet er klassisk minimalistisk dansk og den vil passe godt inn i de fleste miljøer. Her er vi oppe på en størrelse som passerer to kilo, men den er fremdeles bærbar. Lydmessig får den svært god omtale i TEK sin test – ”den spiller både høyt, veloppløst og fyldig”

MOVEit finnes både med og uten Wi-fi. Dropper du mulighetene for multirom får du samme lyd til en lavere pris.

 

Når du vil dra på skikkelig

 

Sony GTK XB7

Sony GTK-XB7

Grensesnitt: USB, Bluetooth, 3,5mm jack, NFC

De litt mindre høyttalerne klarer fint å skape liv i parken eller på en lavmælt fest, men dersom du skal skape dansegulv må du opp enda en størrelse. 

Sony har vist at de kan trådløse høyttalere med SRS-XB3 og gjentar bedriften med storebror GTK XB7. Med sine 12 kg er denne knapt bærbar, men håndtakene på sidene hjelper til. Den kan også kobles sammen med en "tvilling" for enda mer lyd.

TEK trekker frem ”mye lyd for penga” og gir den 8/10. Lyd & Bilde mener at den ikke er for alle, men at den leverer MYE bass. Dette er nesten et lite mobilt diskotek med lyseffekter rundt kanten, og en rimelig vei til dansegulv på hagefesten!

 

Marshall Kilburn

Marshall Kilburn

Grensesnitt: Bluetooth, 3,5mm jack | Vekt: 3 kg | Batterilevetid: 20 t

”Bærbar Rock’ n’ Roll” konkluderte Lyd & Bilde etter å testen denne lille kruttkassa fra det klassiske gitarforsterkermerket Marshall.  Høyttaleren er betydelig mindre enn Sonys bassmonster, men TEK opplevde at den ”flytter så mye luft at det kjennes på avstand”

Du får mye og bra lyd, selv om detaljene forsvinner når du virkelig drar på. Batteritiden på 18 timer bør holde for de fleste og Kilburn kommer med en praktisk bærestropp. Designet er ikke for alle, men definitivt rocka og forseggjort. Verdt å sjekke ut!

 

Se alle bærbare høyttalere i Prisguiden »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!