Grill-guide: 10 griller som er best i test og gode kjøp i 2021

Gassgrill eller kullgrill? Her er grillene som er best i test og gode kjøp. Vi har lest en haug av tester og funnet frem gassgriller og kullgriller som gjør grillsesongen til en fest. Vi har også funnet frem en kamadogrill, pelletsgrill og en el-grill, så du kan finne grillen som passer best for deg.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For oppdaterte priser og produkter kan du se alle griller i Prisguiden her »


Hopp direkte til:

Gassgrill
Kullgrill
Bærbar Grill
Kamadogrill
Elektrisk grill
Pelletsgrill

Gassgrillen har de siste årene vært de mest populære grillene. Og det er forståelig når du tar i betraktning at gassgrillen varmes raskt opp, slik at du slipper å måtte forberede grillen i lang tid før middagstid. Kullgrillen har allikevel mange tilhengere som mener man får mye bedre mat ved å grille på kull. Men valgmulighetene er enda større; Kamadogrillene og pelletsgrillene har gjort sitt inntog i Norge.

Men hva er kamadogrill og pelletsgrill? Kamadogrill er en keramisk grill fra Japan, og brukes med kull. Fordelen med kamadogrillen er at den holder ekstremt bra på varmen, i tillegg til at man kan bruke den som en røykeovn. Dette gjør at mange grillentusiaster har trykket kamadogrillen mot sitt bryst. Pelletsgrillen er et annet alternaiv, og det er disse grillene som mange kaller "Smokers". Disse grillene bruker trepellets som brennstoff og gir derfor en god røyksmak til maten.

Det siste alternativet er elektrisk grill. El-griller får ofte kritikk for at de ikke gir maten den røkte smaken til kullgrillen. Allikevel er el-grillen et godt alternativ i tettbygd strøk og på balkonger, siden den nettopp ikke ryker så mye. Mange borettslag tillater kun el-grill på balkongene også fordi disse er mye sikrere med tanke på brann.

Se alle grillene i Prisguiden her »

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

 

Gassgrill

Weber Q3000

Weber sin Q-serie har blitt en populær grill. Den kompakte størrelsen skjuler en forholdsvis stor grill som vil være mer enn stor nok de fleste av oss. Klikk.no nevner i sin test at varmen er jevnt fordelt over hele grillflaten, og gir Weber Q3000 terningkast 6 og best i test stempelet.

Med to brennere har du mulighet til å grille både på direkte og indirekte varme for å få maks ut av grillen. Dette er en grill som er enkel i bruk, lett å flytte på og som de aller fleste vil bli strålende fornøyd med.

 

 

Nordic Season Huntington 4+1

Er du ute etter en større grill til å ha på terrassen er denne grillen fra Nordic Season et knallkjøp. Grillen har en sidebrenner du kan bruke på samme måte som en vanlig platetopp, og DinSide likte også veldig godt vinduet i lokket.

Det gjør det enkelt å følge med på karamelliseringen av biffen uten at du trenger å åpne lokket og slippe ut varmen. Med 4 brennere har du også stor fleksibilitet til å behandle grillmaten på riktig måte. Den gode varmeeffekten og de smarte funksjonene gjør denne grillen til en vinner!

 

 

Sjekk også ut grilltilbehøret som gjør grillingen og vedlikeholdet til en lek »

 

Outdoor Chef Ascona 570

Har du lyst på den klassiske kulegrill-formen, men har lyst på gassgrillens enkelhet og hurtige oppvarming, er nok Outdoor Chef Ascona 570 grillen for deg. Men som DinSide sier i sin test "Det er ikke bare på formen den skiller seg fra de andre grillene".

Grillen har nemlig et unikt trakt-system som heter "Easy flip". Dette er en trakt i bunn av grillen som man kan snu opp eller ned avhengig av om du vil ha direkte eller indirekte varme. En ekstra bonus er at fettet heller ikke treffer brennerne, noe som kan føre til brann eller stor røykutvikling. Outdoor Chef Ascona 570 er en litt uvanlig grill, men med mange smarte funksjoner.

 

 

Weber Spirit E-310 Original

Weber Spirit E-310 Original er en perfekt terrassegrill for nybegynneren. Det er en enkel grill med 3 brennere som lar deg eksperimentere med direkte og indirekte varme.

I tillegg melder TV2 om en grill som holder godt på varmen, også når man åpner lokket. Du får også to sidebord, riktignok uten sidebrenner, og et skap under grillen som gjør at gassbeholderen kan stues vekk når grillen ikke er i bruk. Weber er kjent for sin høye kvalitet og det kjennetegner også denne grillen.

 

Se alle gassgrillene i Prisguiden her »

 

Kullgrill

Napoleon 22K Pro

Denne kullgrillen fra den kandiske produsenten Napoleon er virkelig en verdig testvinner. Klikk.no sier at grillen har upåklagelig byggkvalitet, fantastisk brukervennlighet og topp varmeevne.

Grillen kommer med to kullholdere i tillegg til en justerbar grillrist i støpejern, som tilsammen gjør det enkelt å regulere varmen for et best mulig grillresultat. Med en enkel rengjøring og tømming i en askeskål under gillen, er det vanskelig å finne feil med denne kullgrillen.

 

 

Weber Master-Touch GBS 57cm

Dette er noe av det beste innenfor de klassiske kulegrillene som, med noen få oppdateringer, er ganske lik grillen som George Stephen fant opp i 1952. Weber Master-Touch GBS 57cm er proppfull av smarte detaljer som gjør grillingen enkel, samtidig som du får kjempe god smak på maten.

Denne grillen har en holder for lokket, som gjør at du bare kan skli lokket enkelt ned i holderen. I tillegg har den varmebeskyttende detaljer, som gjør at luftgjennomstrømmingen kan justeres uten at du brenner fingrene. Den har også to kurver for kullet som kan plasseres der man vil for best mulig grillresultat. Legger man til den smarte "Gourmet Barbeque System (GBS)" grillristen og det geniale "One-Touch" rengjøringsystemet, har denne grillen alt du trenger. Og i følge smakspanelet i TV2 sin test smakte også grillmaten perfekt.

 

Se alle kullgrillene i Prisguiden her »

 

Bærbar grill

Weber Go-Anywhere (Kull)

Grilling trenger ikke bare å foregå hjemme på terrassen. Med denne smarte lille grillen fra Weber kan du ta med deg grillopplevelsen i parken eller til stranden, slik at om sulten truer, er du aldri langt unna deilig grillmat.

Det er såklart en enkel grill, men allikevel har du godt med ventiler både i lokket og i bunn av grillen som lar deg regulere varmen. Grillen står stødig på bakken, og har et smart håndtak i lokket som til tross for at grillen veier 5kg gjør den enkel å ta med seg. Det er lett å forstå hvorfor dette ble en testvinner i Aftenpostens grilltest.

 

Weber Go-Anywhere kommer også i en variant med gass, som nylig fikk terningkast 6 »

 

Kamadogrill

Big Green Egg MiniMax

Kamadogrillen er en Japansk grill i keramikk som har uovertruffen varmefordeling og kan også brukes som røykeovn. Dette er noen av grunnene til at kamadogrillene har blitt mer og mer populære de siste årene. Kamadogrillen Big Green Egg MiniMax ser ut som et stort grønt egg, og kommer i mange forskjellige størrelser. MiniMax størrelsen er forholdsvis liten, men veier allikevel 30kg. Det er derfor ikke snakk om noen lettvekter som er grei å raske med seg på stranden.

Maten du får fra en slik grill er uansett upåklagelig, og det er nettopp dette som gjør at Big Green Egg og andre kamadogriller bør vurderes av grillentusiaster. Kamadogriller er forholdsvis nye i Norge, og det er få aktører som har testet dem enda. Grillene har likevel høy stjerne i utlandet, og Big Green Egg MiniMax får fantastisk skussmål blant annet fra trustedreviews.com.

 

Se alle kamadogrillene i Prisguiden her »

 

Elektrisk grill

Weber Q1400

Weber sin populære Q-serie slår til igjen, denne gangen med en elektrisk grill. Weber Q1400 er litt mindre enn sine gass-slektninger, men mye av det gode med de større grillene får du også her. Det ikoniske designet er på plass, sammen med den gode byggkvaliteten med porselensemaljert støpejern i lokket, som gjør at denne lille elektrisk grillen har en kjempebra varmefordeling.

El-griller får ofte tyn for å ikke gi maten det samme grillpreget man får ved bruk av andre griller. For de som bor i blokk, eller andre steder hvor grilling kan være til sjenanse for naboen, er allikevel Weber Q1400 et knallbra valg, og får nesten full score av electricgrillreviews.com.

Se alle elektriske griller i Prisguiden »

 

Pelletsgrill

Weber SmokeFire EX4 GBS

Pelletsgrillen så lyset for første gang i 1985 da Joe Traeger tok teknologien bak pelletsovnene fra 70-tallet og lagde en grill. En pelletsgrill bruker små trepellets, som automatisk føres fra en beholder til en liten tank under grillen, hvor pelletsene tar fyr og en vifte blåser den varme luften opp til grillen. På denne måten dannes det mye røyk, noe som har gjort at disse grillene gjerne også kalles "smokers".

Fordelen med en pelletsgrill er at varmen settes med en elektronisk termostat som gjør det enkelt å opprettholde riktig temperatur, samtidig som maten får en deilig røkt smak. Weber kom med sin første pelletsgrill i 2020 og tok med seg sin kunnskap og teknologi inn i markedet for pelletsgriller med hell. Faktisk så godt at TEK.no gav 8 av 10 poeng. Weber SmokeFire EX4 GBS og andre pelletsgriller passer nok best til viderekommende grillmestere som har lyst til å utforske alt grillverdenen har å by på.

Se alle pelletsgriller i Prisguiden »

 

Finner du ikke grillen du ønsker deg, finner du mange flere i vår grill kategori »

Sjekk ut grilltilbehøret som hever grillingen din til nye høyder. Se utvalget her »

Er du utålmodig med å starte grillsesongen? En terrassevarmer kan forlenge grillsesongen med mange uker »

Har du prøvd å lage pizza på grillen? Med en pizzastein kan du lage knallgod pizza »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!

Populært akkurat nå

Sist sett på