40 gavekort som er gøy å gi bort

Gavekort kan være både en personlig og inspirerende gave, selv om du er ute i siste liten. Her har vi funnet 40 gode tips til gavekort du kan se nærmere på.

Gavekjøp er ofte en utfordring. Vi vil helst finne en gave som er litt personlig, som mottakeren både blir glad for og har bruk for. Og så skal det på toppen helst være innafor et visst prisområde slik at det ikke blir urettferdig og du selv ikke blir ruinert.

Her kan gavekortet være en ypperlig løsning! Du velger fritt verdien på det, og du kan gjøre gaven litt mer personlig enn om du bare hadde gitt penger. Gavekort blir også ofte levert med en gang og er en utmerket gave hvis du ikke har funnet noe til den som har alt eller kanskje ute i siste liten. Her har vi funnet noen gode tips til gavekort du kan se nærmere på.

Underholdning - Gode Formål - Nettbutikker - Opplevelser - Mat og drikke - Reise

Bilde av avslappet mann i stol med hodetelefoner
Hva med å gi bort abonnement på en lydbok til den som har alt? Foto: Prostock-studio / Shutterstock.com

Underholdning

En trenger ikke bevege seg ut av huset får å kunne få fullt utbytte av et gavekort. Innimellom er det kanskje det beste å sitte i godstolen og høre på en lydbok eller se en serie mens verden farer forbi utenfor. Her har du tips til gaver som kan nytes nesten over alt, enten det er inne, ute, hjemme eller borte.

Storytel

Du kan gi bort én bok til jul, eller du kan gi bort tusenvis. Som den som får gaven kan høre på mobilen sin. Med over 5000 lydbøker på lager er Storytel den største lydboktjenesten i Norge, så her bør de finne noe som fatter interessen.
Gavekortene fra Storytel finner du her »

Fabel

Fabel kom best ut fra Dagbladets test av norske lydboktjenester fra juni 2019, og også de har et svært godt utvalg av lydbøker på norsk, med over 2000 titler klar for lytting. Ikke like mange som Storytel, men det holder vel en stund.
Gavekortene fra Fabel finner du her »

TV2 Sumo

Hos TV2 Sumo kan du kjøpe gavekort på mange ulike underholdningspakker. For eksempel «Film og Serier» til den som trenger et norsk alternativ til Netflix, eller «Sport og Premier League» til fotballidioten i ditt hjerte.
Gavekortene fra TV2 Sumo finner du her »

Steam

Har du en PC-gamer i familien, blir det neppe feil med et gavekort fra Steam! Denne digitale dataspillbutikken gir dere tilgang på alt fra det nyeste nye til det gode gamle. Og i julen har de ofte gode salg, så her kan det bli mye valuta for pengene.
Gavekort fra Steam finner du her »

Bladkongen

Ser du etter litt mer «analog» moro, kan et bladabonnement et godt valg. På Bladkongen kan du velge mellom over 500 blader og magasiner, så her bør du kunne finne noe som interesserer.
Alt fra Bladkongen kan gis som gave, men du får noen tips her »

Headspace

Men kanskje vil du ikke gi bort mer ytre stimuli, men heller indre ro. Meditasjon og mindfulness er i vinden, og Headspace er en app og webtjeneste som guider deg gjennom det og gjør det enkelt for deg.
Du kan kjøpe Headspace i gave her »

Bilde av et barn som holder i et piggtrågjerde med begge hender
Noen ønsker seg gaver til andre som trenger dem mer.

Gode formål

Mange av oss har egentlig alt vi trenger og enda litt til, derfor ønsker noen seg heller en julegave til noen har mer bruk for den. Hvis det høres ut som noen du kjenner, eller du bare vil gi for din egen del, kan du sjekke disse gavene.

Gi en geit

Eller en høne, bikube, skog eller drikkevann. Kirkens Nødhjelp har flere formål du kan støtte, og du kan for eksempel kjøpe en drikkeflaske å gi bort til jul, som samtidig betaler for varig tilgang til rent drikkevann for en person.
Du finner gaver fra Kirkens Nødhjelp her »

Røde Kors

Hos Røde Kors kan velge blant et stort utvalg av gode tiltak å støtte, blant annet mat, skolegang, drikkevann og tepper til barn og voksne i konflikt og katastrofeområder. Og hvis du vil, kan du få et kort i posten som forteller hva gaven har gått til.
Du finner gaver fra Røde Kors her »

Norsk Folkehjelp

Her kan du gi en julegave som går til Norsk Folkehjelps arbeid med minerydding, fjerning av klasebomber, nødhjelp og mer. Over hele verden, også i Norge, hvor frivillige redningsmannskaper står klare til å rykke ut når de trengs.
Du finner gaver fra Norsk Folkehjelp her »

Redd Barna

Også Redd Barna har en mengde saker du kan støtte. Det kan være så enkelt som å gi noen en pause med tegnesaker, leker eller en fotball. Eller større ting, som vinterjakker, rullestoler og rent vann og mat.
Du finner gaver fra Redd Barna her »

UNICEF

UNICEF er FNs barnefond, og her kan du støtte deres arbeid med nødhjelp, vaksiner og helsehjelp og mye mer. Du kan også bestille julekort med egne bilder (eller takkekort, invitasjoner osv.), og overskuddet går til UNICEFs arbeid. Ett kort er for eksempel nok til å rense over 700 liter drikkevann.
Du finner gaver fra UNICEF her »

Nettbutikker

Selv om det kanskje kan virke litt kjedelig er det få ting som er så nyttig og brukbart som et gavekort i en nettbutikk. Mottakeren kan selv velge hva en skal bruke gavekortet på og gavekortene fåes også i forskjellige verdier. De fleste store nettbutikker tilbyr gavekort som kan kjøpes og benyttes i nettbutikken og gavekortene kommer også med en gang. Vi har samlet et knippe nettbutikker som tilbyr gavekort på nett:

Komplett - XXL - NetOnNet - CDON - Coop - Outnorth - Jernia - Jula - Ark - Nordic Nest
Montér - Multicom - Braasport - Hekta På Tur - Maxbo - Bakeren og Kokken - Miinto

Opplevelser

Ullsokker, sjokolade og kule kaffekopper kan være flotte gaver, men en opplevelse kan bli et minne for livet. Her har du noen forslag du kan se nærmere på.

TrueStory.no

TrueStory er spesialister på opplevelsesgaver, og har også et stort utvalg av unike opplevelser du kan velge mellom, enten du er på leting etter vinsmaking, spa-dag, spekkhoggersafari eller klatre-kurs.
Gavekortene fra TrueStory finner du her »

YouWish.no

Også YouWish tilbyr et bredt utvalg av opplevelsesgaver, og lar deg velge mellom over 450 store og små hverdagseventyr, fra Lamborghini-kjøring til parfloating og mye mer.
Gavekortene fra YouWish finner du her »

Ticketmaster

Kjenner du noen som ikke er på konsert ofte nok? Da kan et gavekort fra Ticketmaster være en billett til flere musikkopplevelser. Eller så kan de bruke det på fotballkamper, teater, festivalbilletter og mer.
Gavekort fra Ticketmaster finner du her »

Kinogaven

Kinobilletter er en gave du kan gi til nesten alle, og med et gavekort kan de selv velge både film og tidspunkt.
Du finner en oversikt over kinogavekort her »

SkiStar og Hafjell

Hva med å gi bort en dag i alpinbakken? Eller på down-hill terrengsykkel? På SkiStar kan du kjøpe gavekort som fungerer på seks ulike skisteder, og på Hafjell kan du gi bort en dag med full sykkelpakke!
Gavekort fra SkiStar finner du her »
Gavekort fra Hafjell Bike Park her »

Bilde av pent dandert mat som serveres på langbord
God mat og god drikke slår godt an hos de fleste.

Mat og drikke

Det fine med å gi bort mat og drikke er at du finner noe som passer alle, enten tanken er en stor kulinarisk opplevelse, eller bare en hyggelig pizza-date.

Ølakademiet

Leter du etter en gave til noen som liker øl? Sjokolade? Mat? Whisky? Da utfordrer vi deg til å ikke finne noe som passer hos Ølakademiet. Her kan dere både smake, lære og lære å lage.
Gavekortene fra Ølakademiet finner du her »

Mathallen

Mathallen i Oslo er vel verdt turen hvis man bor i eller besøker hovedstaden. Ekstra verdt det når du har et gavekort som kan brukes på alle spisestedene i hele hallen.
Gavekort til Mathallen finner du her »

Egon

Egon har restauranter over hele landet, og mat for enhver smak, enten mottakeren liker fisk, kjøtt eller bare øl og eplekake. Det er lov det også.
Gavekort fra Egon finner du her »

Apéritif

Et kurs fra Apéritif er ypperlig for den ekstra matinteresserte Her kan de lære om vin av en Master of Wine, få et konfektkurs på Bølgen og Moi og mye mer.
Gavekortene fra Apéritif finner du her »

Vinmonopolet

Gavekortene til Vinmonopolet kan brukes både i butikkene og på nett, og kan for eksempel være et utmerket bidrag til noen som vil unne seg noe litt ekstra flott.
Gavekort fra Vinmonopolet finner du her »

Bilde av ung kvinne på reise i Asia
Du trenger ikke spandere hele reisen; bare en natt på hotell kan være sjelden luksus for en backpacker!

Reise

Å kjøpe en hel reise til noen er kanskje ikke for alle, men det finnes ulike gavekort som fungerer fint for å hjelpe noen du har kjær et stykke på vei.

Den Norske Turistforeningen

Et gavemedlemsskap i DNT kan åpne for et mangfold av store og små naturopplevelser i både nær og fjern villmark. Medlemskapet gir også rabatter på alt fra hytte- og hotellovernattinger, buss, tog, turutstyr, kurs og forsikringer fra Gjensidige.
Gavemedlemskapet fra DNT finner du her »

Norwegian

Hvis du vil sende noen litt lengre av gårde enn til skogs, kan et gavekort fra Norwegian være tingen Her kan du spandere hele reisen, eller så kan de bruke gavekortet for å betale en del av den.
Gavekort fra Norwegian finner du her »

Radisson Hotels

Bare i Norge har Radisson hoteller fra Kristiansand i sør til Longyearbyen i nord, og de har over 1000 hoteller verden over. En fin gave til for eksempel backpackeren som kan trenge litt ekstra luksus, eller småbarnsforeldrene som bare trenger en natt i fred.
Gavekort fra Radisson Hotels finner du her »

Nordic Choice Hotels

Eller hva med å gi bort en natt på et spahotell? Nordic Choice har 31 spahoteller i Norge, Sverige og Danmark, så dette kan være perfekt for den som vil komme seg litt vekk, uten å dra så langt. 
Gavekortene fra Nordic Choice Hotels finner du her »

Bilde av kvinne som hører på lyd fra telefonen sin på kafé
Mat for hjernen, eller bare litt lett underholdning? Hva med begge deler?

Fortsatt ikke funnet det riktige gavekortet?

Har du ikke funnet det riktige gavekortet er det lov å tenke alternativt og heller glede noen med blomster levert rett på døren. Ta en tur innom Blomster.no og få en oversikt over blomsterbutikker hvor du kan bestille på nett og i tillegg få blomstene levert rett på døren uten at du trenger å flytte deg fra godstolen.

Vi har også samlet over 1000 julegavetips som du kan kose deg med her »

Slik får du mest ut av gavekortene

Gavekort som ikke brukes er god butikk for butikkene, og bortkasta penger for deg og meg. Her er tre ting du kan gjøre. Sjekk også Forbrukerrådets tips her.

Bruk det før du glemmer det

Mange gavekort er bare gyldige i ett år fra det ble kjøpt. Etter det ikke de verdt mer enn plastikken det er lagd av. Skriv ned når gavekortet går ut på dato, lag et kalendervarsel når halve tiden er igjen, og et nytt når det bare er en uke igjen. Gjør det samme hvis du har gitt gavekort til noen andre, og send dem en påminnelse.

Digitalt blir ikke borte

Mange gavekort har en unik kode som du trenger når du skal handle med kortet på nettet. Skriv ned koden eller ta et bilde av kortet med telefonen din, så har du den selv om du mister kortet.

Sjekk at det kan brukes på nett

Pass på at gavekortet kan brukes på nettbutikken! Da er det mye enklere å få brukt kortet, og du kan sjekke tilbudssiden på Prisguiden eller opprette et prisvarsel for å gjøre et godt kjøp med det.

Se de beste tilbudene på Prisguiden akkurat nå »

Her finner du flere gode julegavetips fra Prisguiden »

Populært akkurat nå

Sist sett på