Dette vet vi om iPhone 11: Pris, lanseringsdato, design og kamera

Apples høstlansering er like om hjørnet; her er det vi vet og tror om pris, lanseringsdato, nytt kamera og hvordan du kan være blant de første til å få tak i Apples nye iPhone.

I år som i fjor er det duket for en stor Apple-lansering midt i september, og i år som i fjor er ryktebørsen allerede full av forventede Apple-produkter og nyheter. Her er det vi tror kommer:

iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Max

Ingenting er sikkert før Apples Tim Cook sier det fra scenen, men akkurat nå ser det mest ut til at vi får tre nye iPhone-modeller, som er oppfølgere til fjorårets trio bestående av iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max. Og hvis det er hold i ryktene denne gangen (og det er det ofte så tett mot lansering), blir de hetende iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Meld deg opp til prisvarsel allerede nå, så er du blant de første som kan bestille telefonene når de kommer:

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 » 

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 Pro »

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 Pro Max »

Trippelt kamera

Temaet for årets lansering er «Innovasjon», og så langt ser det ut til at den største innovasjonen er lagt til kameraet. På den billigste modellen skal Apple gå fra ett til to kameraer, og på de to Pro-modellene skal de opp fra to til tre kameraer. I følge ryktene altså.  Men slike trippelkameraer finner vi i toppmodellene fra både Samsung, Xiaomi og Huawei, så det vil være litt rart hvis Apple ikke følger etter nå. Hvert kamera skal visstnok ha en oppløsning på 12 megapiksler, men med ulike objektiver (linser); en vidvinkel («zoomet ut»), en med normalvinkel og en tele («zoomet inn»). Kombinert med kunstig intelligens skal dette gi bedre bilder enn noen gang, og hvis bildelekkasjene vi har sett er ekte. så vil kameraene stikke ut som en blokk fra resten av telefonen. Det er litt utypisk for Apples sedvanlige slanke og strømlinjeformede design, men det kan tyde på at de skal legge mer maskinkraft bak kameraene enn tidligere.

Tåler mer, støtte for skjermpenn og «bakvendt lading»

Utover det ventes det ikke noen store designendringer. Sannsynligvis blir skjermstørrelsene de samme som på fjorårets modeller, Lightning-kontakten består og skjermhakket, eller «busslommen» som noen kaller den, lever videre for å dø en annen dag. Til gjengjeld er det snakk om at telefonene blir mer solide enn noen gang, skal tåle mer vann og får litt sterkere batteri enn før.

Blant de mer usikre ryktene finner vi støtte for Apple Pencil 2 og «bakvendt lading» som skal gjøre det mulig å lade Apple AirPods fra selve iPhone-en. Om dette stemmer eller ikke finner vi ut av den 10. september.

Samme priser som i fjor

Når det kommer til prisen har vi lite å gå på, men GSM Arena spår at Apple vil legge seg på samme nivå som fjorårsmodellene, som startet på 8690 kr, 11 490 kr og 12 690 da de kom. Og hvis Apple følger mønsteret fra i fjor, kan de nye telefonene forhåndsbestilles allerede 13. september, og kjøpes fra den 20. september.

Hvis du melder deg opp til prisvarsel på den modellen du er interessert i, gir vi deg beskjed med en gang telefonene får norsk pris:

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 » 

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 Pro »

Trykk her for å lage et prisvarsel for iPhone 11 Pro Max »

Kilder: GSM Arena, Tek.no, Tek.no (2), Din Side

Populært akkurat nå

Sist sett på