En aktivitetsmåler gjør akkurat det navnet tilsier - den måler aktiviteten din hele døgnet. Den kan også motivere deg til å være mer aktiv ved å vise hvor langt unna du er dine daglige mål.

Ansatte i Prisguiden

Dette er guidene våre

Vi i Prisguiden lager produktguidene ved å samle og lese gjennom hundrevis av tester - slik at du kan gjøre gode, trygge kjøp.

De enkleste måler antall skritt, aktivitet og søvn, mens de mer avanserte gir deg enkle treningsfunksjoner og varsler fra mobiltelefonen din. De mangler riktignok muligheten til å laste ned apper som smartklokkene kan skilte med, og er du en hardnakka treningsnarkoman vil du nok sette mer pris på de avanserte treningsfunksjonene du finner på pulsklokkene.

Vi har saumfart internett for tester, og trekker frem 4 aktivitetsmålere som bør få rumper opp av sofaer over det ganske land.

 

FitBit Flex 2

FitBit Flex 2

Innebygd pulsmåler: Nei | Søvnmåling: Ja | Vanntett: Ja | Skritteller: Ja | 24/7 Pulsmåler: Nei | Kalorimåling: Ja

FitBit Flex 2 er oppfølgeren til det populære aktivitetsarmbåndet FitBit Flex. Dette er et aktivitetsarmbånd i sin reneste form, uten touch-skjerm, pulsmåler og andre duppeditter. Den er også svømmeklar, som det så fint heter, selv om den ikke måler hvor langt du svømmer. 

FitBit Flex 2 kobles til telefonen din via Bluetooth og lar deg følge med på antall skritt, mengde mosjon og søvn. FitBit har også en av de aller beste appene, som i tillegg til å la deg følge med på aktiviteten din, gjør det mulig å legge til og utfordre venner som også har FitBit produkter. FitBit Flex 2 er den enkleste formen for aktivitetsmålere, men som TEK.no konkluderer med: "Hvis du ikke trenger skjerm er dette en vinner".

Garmin Vivosport

Garmin Vivosport

Innebygd pulsmåler: Ja | Søvnmåling: Ja | Vanntett: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | GPS: Ja | Kalorimåling: Ja

Dette aktivitetsarmbåndet er et hakk opp fra de aller enkleste, med en enkel skjerm og pulsmåler. Med dette armbåndet kan du altså følge med på pulsen din i gjennom dagen, i tillegg til aktivitet og mosjon Den har i tillegg enkle funksjoner som f.eks lar deg starte og stoppe musikken som spilles av fra mobilen din. Den passer også på at du ikke blir sittende rolig for lenge uten å bevege deg. 

Garmin Vivosport er vanntett og har de aller viktigste funksjonene vi forventer av en aktivitetsmåler. Og den gode batteritiden på 7 dager er også et veldig stort pluss. Men best av alt er kanskje den store mengden informasjon du får gjennom appen som styrer klokka. Som DinSide nevner i sin test, kanskje litt for mye for de fleste.

FitBit Charge 3

FitBit Charge 3

Innebygd pulsmåler: Ja | Søvnmåling: Ja | Vanntett: Ja | Skritteller: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | GPS: Nei

FitBit Charge 3 er etterfølgeren til bestselgeren Charge 2, og har fått en bedre skjerm,  bedre batteritid og muligheten til å til å vise GPS via mobilen. Med FitBit Charge 3 har du også mulighet til å se hvem som ringer, lese SMS og få andre varlser fra mobilen din rett på håndleddet. Den synkroniserer med den meget gode FitBit-appen, som lar deg følge med på aktiviteten din og utfordre vennene dine.

Du kan også bytte ut det medfølgende gummibåndet med et godt utvalg forskjellige reimer. I tillegg til den obligatoriske pulsmåleren og de andre funksjonene som kjennetegner aktivitetsmålere i denne prisklassen, får du også funksjoner som f.eks pusteøvelser som skal være med å dempe stress. Charge 3 har også endelig blitt vanntett. FitBit Charge 3 er i følge TEK.no en god videreutvikling av av FitBit Charge 2, og har fått stempelet «Anbefalt».

FitBit Alta HR

FitBit Alta HR

Innebygd pulsmåler: Ja | Søvnmåling: Ja | Vanntett: Nei | Skritteller: Ja | 24/7 Pulsmåler: Ja | GPS: Nei

FitBit Alta HR er et aktivitetsarmbånd som minner mye om Charge 2. Den største forskjellen er størrelsen. FitBit Alta er ca 25% mindre enn storebror Charge 2, og er i følge Klikk.no det "mest elegante aktivitetsarmbåndet fra markedslederen FitBit", som i tillegg har fått bedre batteritid.

Også her kan du bytte ut det medfølgende gummibåndet blant annet med mer elegante lærreimer. Som de andre FitBit produktene synkroniserer den med mobilen via FitBit-appen. Det er derimot noen få funksjoner lillebror Alta HR mangler - blant annet pusteøvelsene, evnen til å telle etasjer og heller ikke FitBit Alta HR er vanntett. Men er du ute etter et godt aktivitetsarmbånd som er litt mer diskret, er dette likevel et kjempegodt alternativ.

 

Se flere populære aktivitetsarmbånd i Prisguiden »

Trenger du en treningsklokke for mer seriøs trening, se vår guide på pulsklokker »

Vil du ha flere smarte mobilfunksjoner, kanskje du også bør lese vår smartklokkeguide »

 

Om våre produktguider

Prisguiden er til for å hjelpe deg med å gjøre gode, trygge kjøp. Vi tester ikke produktene selv, men ved å samle inn priser og tester daglig får vi en god oversikt over hva som både er populært og gode kjøp i hver kategori.

Vi anbefaler alltid å lese nyere tester før du bestemmer deg. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til produktguidene – send oss en mail på post@prisguiden.no!