10 ting som berger hytteturen

Skal dere på hyttetur i ferien? Her får du mange gode idéer til ting du kan ta med, enten turen går med familien eller venner.

Så du skal driste deg på en vintertur på hytta? Full av ambisjoner om glade barn på skitur, appelsiner, Kvikk-Lunsj og Yahtzee i solnedgangen. Men visste du at barna blir slitne, trøtte, kalde og leie, og at det finnes folk som synes Yahtzee er oppskrytt? Tenke seg til. Men bare rolig, vi hjelper deg. Her er 10 ting som berger hytteturen.

For dagene ute

En god dagstur-sekk

Hvis du er en av de heldige som fortsatt har skiføre rundt hytta, vil en tilpasset dagstursekk være en vel-verdt investering. Og har du småbarn på slep, ville vi valgt Fjellpulken Xpack 40L. Den er spesielt tilpasset deg som bokstavelig talt skal ha småbarn på slep, med fester for pulkdrag på hoftebeltet og integrert slepesystem for små, trøtte skigåere.

Vindsekk

Dette er en av de mest allsidige tingene du kan ta med på tur. Vindsekken kan være et nødvendig nødly hvis uhellet er ute på fjellet, men den kan også brukes for litt ekstra varme under en matpause, eller du kan henge den opp mellom to trær som en vind- eller solskjerm. Og hvis du går med vinden i ryggen, kan den til og med brukes som et improvisert ski-seil. Det siste kanskje til mer moro enn effekt, men moro er gøy.

Bli kongen av leirbålet

En av de sikreste måtene å imponere turfølget på er å tenne et skikkelig leirbål med én fyrstikk. Så en enkel måte å fremstå som en ekte villmarkens sønn/datter er å tenne bålet uten fyrstikker i det hele tatt! Dette bål-settet fra Light MyFire inneholder et stykke tyrived (eller «tinder», en trebit som brenner ekstra godt), et tennstål og en smart grillpinne. Det er lettere enn du kanskje tror (bare se her), og det ser utrolig imponerende ut. Sjekk også dette smarte blåserøret for bål, som lar deg blåse liv i flammene uten å svi øyenbrynene.

Superlett bæremeis

Har du småbarn med på turen kan du gjerne vurdere norske MiniMeis G3. Med denne sitter barna trygt på skuldrene dine, og har bedre utsikt enn med en vanlig bæremeis. Og siden MiniMeis-en er så liten og lett, er den kjempefin for deg som har barn som kan gå en del selv, men som gjerne trenger en pause innimellom når turen blir litt lang.

Sommerleker

Hvem har sagt at Kubb og volleyball ikke kan spilles i snøen? Eller hva med en zipline? Påsken kan være mer enn ski og akebrett, og det kan være veldig gøy å gjøre noe litt annet.

Ta en natt ute!

Hvorfor ikke smake litt på villmarkslivet, og ta en natt ute? Blir det for kaldt er det bare å løpe inn i hytta igjen. Et skikkelig vintertelt kan bli litt dyrt for et kortvarig eksperiment, men en snøhule er gratis! En lett snøspade er en fordel, og siden temperaturen inni gjerne ligger rundt 0, trenger du ikke en dyr vintersovepose. En god sovepose for høstbruk holder lenge. Men komforten fra et tykt, varmt liggeunderlag kan være forskjellen på god og dårlig nattesøvn. Populære Exped SynMat 7 M er et godt valg. Lett nok til å bære et stykke i sekken, og stort nok til å fungere som gjesteseng på hytta.

Pass på føttene - og alt det andre

Gnagsår er en like effektiv gledesdreper uansett om turen går til fots eller på ski, ikke minst for de med små føtter. Ta med en liten førstehjelpspakke, og fyll på med noen ekstra gnagsårplaster. Ikke glem solbriller og solkremen! Og hvis du skal ferdes i skredutsatt terreng må du ta med skredutstyr.

For dagene inne

Nye brettspill

Er halvparten av Monopol-pengene hjemmelagde, og Den Forsvunne Diamanten faktisk forsvunnet? Joda, brettspillene fra fordums tider har sin sjarm, men det er lov å tenke litt nytt også. Hva med å teste din indre Poirot med spill som Game of Thrones Cluedo, Mysterium eller Secret Hitler?

Hengekøye

Har du ikke hengekøye på hytta enda, bør du definitivt vurdere det! Det er moro for unga og utrolig avslappende for de voksne. Lette og rimelige modeller i fallskjermstoff, som hengekøyene fra Ticket to the Moon og House of Hygge, er veldig enkle å flytte rundt, slik at du kan henge i sola med en god bok på dagen, og vugge foran peisen på kvelden.

Bærbar projektor

Før skulle TV-en på hytta være maks 20 tommer, og sort-hvitt var farge nok. Nå har vel mange fått flatskjerm også der. Men én måte å lage litt ekstra stemning på, er å ta med en bærbar projektor og lage kino! Kjøp et skikkelig lerret eller heng sengeklærne på veggen. Det du mangler i Hi-Fi får du mangedobbelt tilbake i kos, sjarm og stemning! Bare husk popcornmaskin, så er bygdekinoen komplett!

Lyst på flere utstyrstips? Sjekk vår store turutstyr-guide da vel »

God tur :-)

Populært akkurat nå

Sist sett på